Andijvie stamppot à la ILH

Diner, Recepten  /   - 

Heerlijk Hollandse pot, wij bij ILH houden er van!  Het is inmiddels oktober, de hoogste tijd dus om een lekker stamppotreceptje met jullie te delen. Een simpel maar heerlijk gerecht: gezonde Andijvie stamppot à la ILH.

Ingrediënten gezonde andijvie stamppot

Voor 4 personen

  • 1,5 kilo aardappels (ik doe de hoeveelheid altijd een beetje op gevoel)
  • 300 gram andijvie
  • 250 gram magere spekreepjes
  • Handje pijnboompitjes
  • 250 gram cherrytomaatjes in stukjes
  • 100 ml karnemelk
  • 2 el olijfolie
  • 1 teentje geperste knoflook
  • Zout en peper  (naar smaak toevoegen)

Bereiding andijvie stamppot

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in 20 min. gaar.
  2. Bak ondertussen de spekreepjes in 7 min. bruin en krokant. Klaar? Voeg dan een scheutje water toe aan de spekjes.
  3. Stamp de aardappelen en voeg de karnemelk toe en stamp het tot een smeuïge puree.
  4. Voeg een handje andijvie toe en roer dit door de puree. Is het nog heel droog? Doe er dan wat jus van de spekjes doorheen. Doe vervolgens de rest van de andijvie erbij en roer tot het lekker smeuïg is. Maak het op smaak met wat zout en peper.
  5. Bak de pijnboompitjes in een pan met olijfolie. Voeg de knoflook en de cherrytomaatjes erbij en bak dit samen tot de pijnboompitjes mooi lichtbruin zijn.
  6. Schep de andijvie op en verdeel de spekjes en de pijnboompitjes met tomaatjes over de andijvie.

Eet smakelijk! gezonde andijvie stamppot

X Daisy & Mirte

Geef een reactie

2 reacties