Gevulde zoete aardappel + gegrilde ananas // Winaar Organic Kraut winactie

Bijgerechten, Diner, Recepten  /   - 

3 weken geleden verscheen op I Love Health deze winactie, wat viel er te winnen? Een Weber barbecue én een Orgaic Kraut pakket. Wij deelden met jullie onze favoriete bbq sidedish: namelijk organic kraut. Mega lekker en gezond. En wij vroegen jullie om het lekkerste barbecue recept te delen met ons. En de winnaar flanste maar liefst 2 heerlijke barbecue recepten in elkaar. Een onwijs goed recept voor gevulde zoete aardappel én een knaller van een toetje: ananas op de bbq. Wij hebben het dit weekend zelf ook gemaakt en dat is zéker een dikke aanrader. Natuurlijk met onze favo sidedish Organic Kraut ernaast. Zo lekker en fris!

Gevulde zoete aardappel

Ingrediënten

  • 4 zoete aardappels 
  • 1 sjalot
  • 1 grote knoflookteen
  • 400 gram kikkererwten (in pot)
  • 75 gram verse babyspinazie
  • 1 klein bosje dille
  • 1 citroen (wat geraspte zest en sap)
  • 1 eetlepel olijfolie voor warme bereiding
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie voor koude bereiding
  • 60 gram Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels tahini
  • 20 gram pijnboompitten (geroosterd in een droge pan)
  • 1 granaatappel
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

  1. Wikkel elke aardappel afzonderlijk in aluminiumfolie en leg deze 35-45 minuten direct op de hete kolen van de barbecue. Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn.
  2. Verwarm ondertussen 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan. Pers de knoflook en voeg deze toe.
  3. Snijd de sjalotjes fijn en voeg deze eveneens toe.
  4. Bak beiden tot ze zacht zijn en roer de afgegoten kikkererwten en de spinazie erdoor (houd enkele blaadjes spinazie achter voor de presentatie).
  5. Voeg tenslotte de fijngesneden dille toe en roer het geheel door.
  6. Meng het citroensap en de geraspte citroen met 3 eetlepels olijfolie in een kleine kom. Breng op smaak met zout en peper en roer het kikkererwtenmengsel erdoor.
  7. Pureer dit geheel tot de meeste kikkererwten geplet zijn.
  8. Meng vervolgens de yoghurt en tahini in een andere kleine kom en breng op smaak met zout.
  9. Maak een inkeping in de lengte van de aardappelen.
  10. Vul de aardappels met het kikkererwtenmengsel.
  11. Maak af met een lepel tahini-yoghurt en garneer met de geroosterde pijnboompitten en granaatappelpitjes.
  12. Extra tip! Ook lekker met de Organic Kraut chili onion ernaast.

Gegrild ananas ijs met merengue

Ingrediënten 

Voor de ananas:
  • 1 grote ananas
  • 1 bak vanille ijs 
  • 1 eetlepel rum 
Voor de meringue:
  • 3 eiwitten 
  • 150 gram fijne suiker
  • 100 gram poedersuiker
  • snufje zout

Bereidingswijze

!Een dag van te voren! 
  1. Snij de ananas in de lengte door en laat de kroon eraan zitten.
  2. Maak met een mes aan beide kanten van de harde kern een inkeping.
  3. Doe hetzelfde aan de buiten- en bovenkant op ongeveer 1,5-2 cm. Verwijder het vruchtvlees met een lepel en bewaar het in een kleine kom. 
  4. Snij de kern er voorzichtig uit en hol de ananas verder uit. Houd ongeveer 1,5-2 cm dikte van de schil over.
  5. Bepaal, afhankelijk van de grootte van de ananas, hoeveel ijs je ongeveer nodig hebt om beide helften te vullen en laat dit iets zacht worden. Hak ondertussen het vruchtvlees fijn.
  6. Meng het vruchtvlees samen met de rum door het zachte ijs en vul de ananashelften ermee. 
  7. Dek elke helft af met plastic folie en plaats minimaal een nacht in de vriezer.

!Op de dag zelf!

  1. Neem een kom en zorg dat garde en kom geheel vetvrij zijn, anders wordt de meringue niet stijf (tip: gebruik citroensap en keukenpapier)
  2. Scheid de eieren en doe de eiwitten in de kom.
  3. Klop de eiwitten met een mixer eerst een minuut los samen met wat zout.
  4. Voeg dan suiker toe en klop het geheel net zo lang totdat het eiwit mooi glad en glanzend is en alle suiker is opgelost.
  5. Doe de meringue in een spuitzak met een stervormig spuitmondje. Haal de ananas uit de vriezer, verwijder de folie en spuit meringue over de gehele doorgesneden bovenkant. Zorg voor een goede afdekking, anders smelt het ijs straks voordat de meringue gaar is.
  6. Zet de ananas in de barbecue, weg van het vuur en laat de meringue in 5 tot 10 minuten gaar en mooi bruin worden. 
  7. Haal de ananas van de barbecue, snij met een zaagmes in plakken en serveer.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Marco Westerhof (@marcowesterhof.wildworld) op

Laat vooral weten of jij deze overheerlijke gevulde zoete aardappel en gegrilde ananas gaat maken!

Liefs, ILH redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *