Een heerlijk vegetarisch receptje voor de herfst: Gevulde paprika met couscous. Eén van de vele lekkere receptje uit mijn I Love Health boek. Deze paprika’s zien er niet alleen leuk uit, maar zijn ook nog erg gezond en zo gemaakt!
Smaakt dit receptje naar meer? Dan kun je het boek hier bestellen:)
Ingrediënten gevulde paprika met couscous
Voor twee personen
- 100 gram speltcouscous
- 2 el pijnboompitten
- 2 paprika’s
- 50 gram (zongedroogde) tomaten
- 2 el olijven
- 50 gram geitenkaas*
*Je kunt ook feta gebruiken in plaats van geitenkaas.
Bereiding gevulde paprika met couscous
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bereid de couscous zoals aangegeven op de verpakking*.
- Rooster de pijnboompitten kort in een koekenpan (zonder olie).
- Snijd de paprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes
- Snijd de (zongedroogde) tomaten, de olijven en de geitenkaas in kleine stukjes en meng met de pijnboompitten door de couscous.
- Vul de paprikahelften met het couscousmengsel.
- Zet zo’n 12 minuten in de oven. Haal uit de oven en serveer direct.
*Bereid de couscous in bouillon in plaats van water voor extra smaak.
Eet smakelijk!
X Daisy & Mirte
Looking good, deze ga ik onthouden!
Joe!