Fajita’s met portobello en pico de gallo // #FavFood van Lisa Goes Vegan

Diner, Food, Recepten  /   - 

In de rubriek #FavFood deel ik met jullie het lievelingsrecept van de leukste healthlovers/foodies/vriendinnen/collega’s. Een gerecht om mee te cocoonen op de bank, indruk maken op vriendinnen/schoonouders/familie of juist lekker zoet aan het bakken… Wat doet het áltijd goed bij hun en hun gasten? Deze keer het lievelingsreceptje van: Lisa. Lisa ken je van Lisa Goes Vegan. Dit recept voor Fajita’s met portobello en pico de gallo komt uit haar laatste kookboek Vegan Comfortfood. Een musthave tussen je kookboeken! 

#FavFood van Lisa

Fajita’s met portobello, zwarte bonen, guacemole, vegan crème fraich en pico de gallo op een warme minitortilla. Moet ik nog meer zeggen? Dit recept is makkelijk, onwijs lekker en ook nog eens heel leuk om met een groepje vrienden, familie of kids te eten.

lisa goes vegan, fajita's, lievelingsrecept
Foto: Silvia Falcomer

Ingrediënten

Dit recept is voor 4 personen 

  • 4 portobello’s
  • 1 ui
  • 3 paprika’s (rood, groen en geel)
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 blik zwarte bonen (400 gram)
  • 1 tl chilivlokken
  • 8 minitortilla’s

Pico de gallo

  • 1 jalapeño pepertje
  • 1 ui
  • 3 tomaten
  • 1 bosje verse koriander
  • sap van 1 limoen

Voor erbij

  • vegan crème fraîche
  • guacamole
  • sla naar keuze

Bereidingswijze

  1. Snijd de portobello in plakjes en de ui in grove ringen.
  2. Verwarm wat olie en bak alles 3 minuten in een grote koekenpan.
  3. Snijd de paprika’s in lange dunne reepjes en voeg die ook toe.
  4. Voeg de komijn- en knoflookpoeder toe en roer goed, zodat de geuren vrijkomen. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  5. Voor de pico de gallo verwijder je de pitjes uit het pepertje. Snijd het pepertje, ui en tomaat heel fijn, in miniblokjes. Mix ze met de vers gesneden koriander en het limoensap.
  6. Laat de zwarte bonen uitlekken en bak ze kort aan in een koekenpan met wat olijfolie en de chilivlokken. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  7. Verwarm de tortilla’s even in een droge pan en serveer ze met de portobello-paprikamix, zwarte bonen, pico de gallo, crème fraîche, guacamole en sla naar keuze.

Meer zien van Lisa? Volg haar vooral op insta voor heel veel vegan inspo of neem eens een kijkje op haar website, daar vind je nog meer lekkere recepten.

lisa goes vegan, fajita's, lievelingsrecept, fajita's
Foto: Silvia Falcomer

Liefs, Lisa & het ILH-team

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *