ILH to the rescue // Tips bij een kater

Health, Life  /   - 

Oef. Je bent een avondje doorgezakt en de volgende ochtend word je wakker met een bonkend hoofd en droge mond. Je sleept jezelf naar de keuken voor een glas water en de misselijkheid komt tevoorschijn. Balen…. Je neemt je waarschijnlijk voor om NOOIT meer te drinken, zo  ziek voel je je. Geloof ons, deze kater gaat voorbij. En wij helpen je een handje met deze tips!

Tips bij een kater: do’s!

WATER WATER WATER!

De een is misschien overtuigd van het verhaal dat je het beste kunt beginenn waar je mee geindigd bent. Wij adviseren: skip die alcohol even en drink water. Je lichaam is uitgedroogd en kan wel wat vocht gebruiken. Extra tip: gember helpt tegen de misselijkheid! Hello verse gemberthee.

Ibuprofen

Neem ibuprofen.  Ibuprofen heeft een ontstekingsremmende werking en kan de ontsteking die alcohol veroorzaakt, waardoor je zo’n hoofdpijn hebt, verminderen.

Move your ass

Bewegen is natuurlijk altijd gezond, maar als je een flinke kater hebt kan je lichaam het nóg harder gebruiken. Misschien niet helemaal waar je (bonkende) hoofd naar staat, maar je voelt je écht beter daarna. Het zorgt er namelijk voor dat je lichaam de alcohol afbreekt. Dus hup naar buiten, die buitenlucht doet je echt goed.

Eggs for breakfast

Eieren bevatten een stofje wat het effect van alcohol neutraliseert. Gebruik niet te veel boter/olie, want vettig eten ligt nu even te zwaar op de maag. Bananen schijnen ook goed te zijn. Win-win: deze bananenpannenkoekjes. 

Douchen

Neem een warme, lange douche. Of misschien heb je juist behoefte aan een koude douche. Afwisselen schijnt nóg beter te zijn! Je voelt je schoon, helderder en een stuk frisser. Want eerlijk, wie voelt zich nou fit met een walm van rook, zweet, en drank om zich heen.

Schone slaapster

Dit soort tips zijn extra fijn. Gun je lichaam wat rust en slaap een extra uurtje (of 2). Zo kan je lichaam zich nog even herstellen.

Schone slaapster Dit soort tips zijn extra fijn. Gun je lichaam wat rust en slaap een extra uurtje (of 2). Zo kan je lichaam zich nog even herstellen. 

Dont’s!

Skip je kopje koffie en jus d’orange

De cafeïne in koffie droogt uit, en dat kan je lichaam niet gebruiken. Laat je versgeperste jus ook even staan. Veel te zuur voor je maag. Skip dus even je kopje koffie en verse jus en kies voor thee en… water 😉

Vermijd paracetamol

Grote kans dat er nog een bepaalde hoeveelheid alcohol in je lichaam zit. Die combinatie met paracetamol is slecht voor je lever en je nieren en die hebben al een flinke klap te verwerken.

Wat zijn jouw ultieme tips om van een kater af te komen? Laat het ons weten in een reactie! 

Liefs, Lindelotte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *