Op de redactie zijn wij gek op een gezonde spread! Op brood, een cracker of een toastje.. Een bekende favoriet is hummus, maar ik vind het ook wel lekker om eens wat anders te maken. Deze frisse spread is gemaakt met bietjes, feta en kiemen. Kiemen geven een lekkere pittige twist aan deze spread en zijn ook nog een super gezond. Wij gebruikte voor dit recept rode kool kiemen.
Kiemen zijn de jonge, groene plantjes die ontspruiten uit de zaden van bijvoorbeeld noten, zaden, pitten, granen, bonen, peulvruchten en diverse soorten grassen. Mega gezond én lekker!
>>Meer heerlijke recepten met kiemen vind je hier!>>
Ingrediënten bieten spread
Voor 1 schaaltje bieten feta spread
- 2 gekookte bietjes (ongeveer 200 gram)
- 100 gram feta
- Pluk rode kool kiemen (+ een beetje extra als garnering)
- Scheutje citroensap
Bereiding bieten spread
- Snijd eerst de bieten en de feta in blokjes.
- Voeg alle ingrediënten samen. Houd je van wat zuurder? Dan kun je gerust het sap van een halve citroen gebruiken.
- Mix vervolgens alle ingrediënten met de staafmixer tot een gladde spread.
- Garneer met een plukje extra kiemen.
Smeren maar! Maak een lekkere sandwich of gebruik hem als dip bij wat rauwkost.
Wil je meer weten over kiemgroenten? Neem dan eens een kijkje op VanderPlasSprouts.nl.
Ga jij deze dip maken? Of heb je nog tips voor een andere lekkere dip? Laat het mij weten in een reactie!
Liefs,
Daisy & Lindelotte
Geef een reactie