Choco boekweitpap

Ontbijt, Recepten  /   - 

Boekweitpap lijkt veel op havermoutpap. De structuur en smaak is wel anders, maar je kunt havermout in recepten in principe ook door boekweit vervangen. Kies dan wel voor boekweitvlokken, die qua uiterlijk ook op havermoutvlokken lijken. Een voordeel van boekweit is dat het glutenvrij is, wat je niet altijd van havermout kunt zeggen. Havermout is van nature wel glutenvrij, maar omdat het vaak verwerkt wordt in fabrieken waar producten met gluten voorbij komen, is havermout ‘besmet’ (en dus niet glutenvrij). Bedenk je wel dat glutenvrij eten alleen belangrijk is voor mensen met een glutenallergie, -sensitiviteit of coeliakie. Glutenvrij betekent niet dat je er van afvalt.

In deze blog lees je nog meer info over de voordelen van boekweit.

De choco boekweitpap in deze blog is ook uitermate geschikt om lekker te variëren. Voeg eens andere noten of superfoods toe, laat de jus d’orange gerust weg, kies een andere vloeistof en verander je fruit. Verandering van spijs doet immers eten!

 

Dit is een gastblog receptje van mijn vriendinnetje Nicole! choco boekweitpap

Ingrediënten choco boekweitpap

  • 50 gram boekweitvlokken
  • 200 ml amandelmelk (ongezoet)
  • ½ el cacao poeder
  • 1 el cacao nibs
  • 40 ml verse jus d’orange (optioneel)
  • 50 gram blauwe bessen (diepvries)
  • 1 el walnoten

Bereiding choco boekweitpap

  1. Kook de boekweitvlokken met de amandelmelk en het cacao poeder op laag vuur. Laat zo’n 5 minuten zachtjes pruttelen.
  2. Voeg dan de blauwe bessen toe en verwarm nog even mee.
  3. Haal van het vuur en roer er nu eventueel de jus d’orange erdoor.
  4. Schep over in een kommetje en garneer met de cacao nibs, walnoten en eventueel wat extra blauwe bessen.

Tip: de cacao heeft een wat bittere smaak. Ik vind dit lekker! Maar je kunt dit verminderen door er wat honing of agave siroop aan toe te voegen. choco boekweitpap

Enjoy!

Maak jij wel eens boekweitpap? En wat is dan je receptje? Ben erg benieuwd naar je tips en ideeën! Dus deel die vooral in de comments hieronder. x Daisy

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 reacties

  1. Boekweit (korrels) koken. Daarnaast in de blender 1 banaan, 1 sinaasappel en 1 nectarine en (indien nodig) een klein beetje water. Als de boekweit gekookt is alles samenvoegen in een kommetje voor een heerlijk lauw ontbijtje. Wat bijenpollen als topping en smullen maar.
    Zou eventueel ook met boekweitvlokken kunnen als overnight oats.

  2. Goede tip om eens boekweit te gebruik i.p.v. havermout! Je kunt de normale cacao ook vervangen voor rauwe cacao en dan niet meekoken in het pannetje, maar het op het einde eraan toevoegen. Naar mijn idee maak je het recept dan nóg gezonder 😉