Healthy beauty quinoa masker || video

Beauty  /   - 

Beauty en health gaan heel goed samen. Door goed voor jezelf te zorgen van binnenuit, zorg je ook goed voor de buitenkant. Een mooie, zuivere, jonge huid gaat hand in hand met gezond eten. Dat zijn niet alleen maar mooie praatjes, maar heb ik zelf aan den lijve ondervonden. Vroeger had ik een vrij vette, vaak onzuivere huid. Sinds ik écht gezond eet, is mijn huid veel zuiverder. Je huid heeft bijvoorbeeld vocht nodig (veel water drinken), maar ook vetten (zoals uit avocado en noten) en antioxidanten (o.a. uit rauwe cacao en vitamine C). Het leuke is dat je je huid niet alleen mooi kunt maken door gezonde voeding te ETEN, maar je kunt het ook als maskertje OP JE HUID smeren. Klinkt gek?! Nee hoor! In veel crèmes zijn niet voor niks ingrediënten als argan, noten, fruit, cacao, e.d. verwerkt. Harstikke healthy voor op je huid!

Nu ben ik natuurlijk geen beauty expert, maar dat is Maaike van beauty blog Furrow.nl wel! Afgelopen zondag hebben wij onze krachten gebundeld en een healthy beauty masker van – jawel – quinoa gemaakt! De ingrediënten van dit masker zijn niet alleen heel gezond om te eten, maar dus ook geschikt als maskertje voor de huid.

Eerst de video en eronder leg ik het recept van het quinoa masker en de werking ervan uit.

Quinoa masker

Dit masker van quinoa is met name goed voor een vette huid, maar het verfijnd ook je poriën, verstrakt de huid en de honing werkt als een moisturizer. Toppertje dus!

De quinoa vlokken zitten vol vitamine A, D, E, F en fosfor en helpen de pH-waarde van je huid in balans te houden, voor een prachtige, niet glanzende huid. De quinoa vlokken die wij gebruiken zijn van het merk NatureCrops.

Ingrediënten quinoa masker:

 • 1 eiwit
 • 1 el rauwe honing
 • 1 el quinoa vlokken

Bereiding quinoa makser:

 1. Klop het eiwit goed op en roer vervolgens de rauwe honing. Als dit goed gemengd is mix je de quinoa vlokken erdoor.
 2. Breng het masker aan op je gezicht met je vingers of een kwast en laat 15-20 minuten intrekken.
 3. Was het masker af met lauwwarm water.

 Tataaaa! Een stralend huidje als resultaat dankzij dit quinoa masker 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 reacties

 1. Die ga ik uit proberen!
  Nou heb ik biologische honing van de ekoplaza is dit automatisch rauw?
  Waar kan je rauwe honing krijgen?