Miss Natural over Healthy Beauty

Beauty, Health  /   - 

Zoals je misschien wel (of helemaal niet) weet, heb ik jarenlang in de beauty gewerkt. Ik heb PR mogen doen voor de mooiste beauty merken en voor Salon B, een high end kapsalon. Dus in love met beauty ben ik altijd al geweest. Sinds kort zit ik 24/7 met m’n neus in de health scene, ook één van mijn loves…Heel verschillend, maar beauty en health gaan ook heel goed samen. Ik geloof namelijk heilig in beauty van binnenuit door je goed te voeden. En eigenlijk is het dan heel logisch om ook aan de buitenkant met gezonde beauty producten te werken toch? Dan werkt het helemaal 2 kanten op! Toen mij werd aangeboden om Eva van Zeeland – a.k.a. Miss Natural – te interviewen, wilde ik dat dan ook graag doen. Onderwerp? De Natural Beauty Week die zij deze week in het leven riep.

Eva, Miss Natural, heeft de succesvolle website www.missnatural.nl opgezet, een online community over een natuurlijke lifestyle. Eva van Zwol, Miss Natural

Interview met Miss Natural, Eva:

Je hebt de Natural Beauty Week in het leven geroepen op Miss Natural. Waarom vind je het zo belangrijk om hier aandacht aan te besteden?

Eva: Je kunt er bijna niet omheen. Zodra je natuurlijk en gifvrij gaat eten, dan komt er een moment dat je ook gaat nadenken over wat je op je huid smeert en op die manier in je lichaam krijgt. Het doel van de Natural Beauty Week is om vrouwen bewust te maken van de vele chemische stoffen die ze dagelijks binnenkrijgen via cosmetica en hen wijzen op natuurlijke en fijne alternatieven.

Wat is het voordeel van het gebruik van natuurlijke beauty producten? Is het echt meer ‘healthy’?

Eva: De gemiddelde vrouw gebruikt wel zo’n 12 beautyproducten. Deodorant, dagcrème, oogcrème, foundation, bodylotion, shampoo, conditioner, haarlak, mascara, oogschaduw, blusher, nagellak… alle ingrediënten van deze producten zijn niet schadelijk bevonden per product, maar tel alles bij elkaar op en je komt op een veel te hoge toegestane waarde aan gifstoffen waaraan je lichaam blootgesteld wordt en wat verwerkt dient te worden.

Je hoort vele verschillende termen voor ‘natuurlijk’. Maar zijn biologische, natuurlijke, groene en ecologische beauty producten allemaal hetzelfde of is er verschil?

Eva: Het woord ‘natuurlijk’ is tegenwoordig ook een populaire marketingkreet geworden waar fabrikanten maar al te graag gebruik van maken om hun consumenten mee te ver(mis)leiden. Ga er dus nooit zo maar van uit dat een product veilig en zonder foute ingrediënten is als er natuurlijk, groen of eco op staat.

Is er dan een keurmerk waar je naar kunt kijken of je echt een natuurlijk beauty product in handen hebt?

Eva: Er zijn inderdaad een aantal keurmerken voor natuurlijke beauty producten. De voorbije jaren ontstonden er verschillende labels, waarvan wellicht de bekendste het Duitse BDIH en de Franse Cosmebio/Ecobio en Ecocert zijn. Elk label volgt eigen richtlijnen met toegelaten grondstoffen, verwerkingsmethodes en berekeningen van het bio-aandeel.

Wat zijn je favoriete natuurlijke beauty merken en producten?

Eva: Op dit moment gebruik ik de gezichtsverzorgingslijn van Cattier-Paris, make-up van UNE en als bodylotion ontgeurde kokosvet. Gewoon die uit een mega grote pot waar ik ook mee bak! Assortiment van Cattier Paris - natuurlijke beauty

Is er een belangrijk verschil in gebruik van natuurlijke producten t.o.v. niet natuurlijke beauty producten?

Eva: De geur van natuurlijke producten is voor sommige even wennen aangezien er geen parfums aan toegevoegd worden. Ook is de houdbaarheid vaak iets korter. De prijs daarentegen is niet duurder, zoals velen denken. Je hebt genoeg betaalbare, fijne producten.

Wat is volgens jou de ultieme tip voor een mooie, stralende huid?

Dat is nog altijd goede voeding, aangezien 80% van natuurlijke schoonheid toch echt van binnen komt. Eten zonder geraffineerde suiker en e-nummers, veel groenten en fruit en goede vetten. Verder is een goede balans tussen inspanning en ontspanning belangrijk en het goed reinigen, hydrateren en beschermen (tegen de zon). Daarnaast helpt verliefd worden ook voor een stralende huid en is al het bovenstaande van minder belang!

Enthousiast over Eva’s passie voor een natural lifestyle? Je bent niet de enige! Ze is op dit moment met Miss Natural namelijk genomineerd voor de VIVA 400-vrouw in de categorie ‘Online’.  Je kunt hier op haar stemmen.

Meer weten over keurmerken? Download hier een voorbeeld met de verschillen die de keurmerken hanteren tussen biologisch en natuurlijk.

En check ook even de site van Miss Natural!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *