Video: mug cake || beauty choco cakeje

Beauty, Ontbijt, Recepten  /   - 

Mug cakes zijn wat mij betreft het ideale ontbijtje! Snel, lekker, gezond, vullend, geeft gelijkmatig energie af… goede start van je dag dus. Samen met Maaike van beauty blog Furrow.nl maakt ik een mug cake video waarin we laten zien hoe je zo?! Waarom met een beauty blogger, vraag je je vast af? Nou dat is eigenlijk vrij logisch. De ingrediënten van deze mug cake zijn namelijk ook erg gezond voor je huid. Wist je bijvoorbeeld dat havermout ook wel gebruikt wordt tegen waterpokken? En dan bedoel ik niet door het te eten, maar óp de huid… En de cacao en goji bessen die in deze mug cake gaan zitten boordevol anti oxidanten die vrije radicalen bestrijden. Euh… hoe zat het ook al weer met die radicale oxidanten!?

 • Vrije radicalen: ontstaan door bijv. roken, vervuiling in de stad, barbecueën, frituren; overal waar een vorm van verbranding aanwezig is. En zijn slecht voor je huid.
 • Antioxidanten: bestrijden en beschermen tegen teveel vrije radicalen waaraan je huid wordt blootgesteld. De bekendste antioxidanten zitten in vitamine C & E, bètacaroteen en zink. Antioxidanten zijn dus goed voor je huid.

Vandaar de samenwerking met Furrow.nl! In deze video laten we je zien hoe je een mug cake maakt en leggen we uit wat er zo gezond aan is.

Mocht je je mug cake liever niet in de magnetron maken, dan kan dit ook in de oven. Het duurt alleen wel wat langer: zo’n 15 minuten op 2o0 graden (in een ovenschaaltje).

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

32 reacties

 1. Hallo,

  Ik heb net de mugcake gemaakt, maar het ziet er heel anders uit dan in de video.
  ik heb hem zonder cacao en de bessen gemaakt. Het lijkt nu meer op een dik gebakken ei. Bij jullie lijkt het meer op een cakeje en wat steviger, hoe kan dit?

  Groetjes

 2. Ik heb zelf vanmorgen de mugcuke gemaakt met banaan.Omdat ik zelf niet zo een banaan liefhebber ben zou ik hem volgende keer met ander fruit maken. Ik vondt het te veel overheersen maar dat is mijn mening. Ik ben ook geen havermout eter maar hier proef je weinig van de havermout een ideale oplossing.

  1. Hi Emily, ik heb geen ervaring met zwangerschap dus mij er ook nog nooit in verdiept (wat mag wel en niet). Het ei is wel helemaal gestold, maar ik als je twijfelt zou ik het bij een expert navragen. Groetjes!

  1. Zeker! Je kunt ook een appel of peer nemen en deze kort bakken zodat het zacht(er) wordt en je het kunt prakken. Succes!

 3. Gister het filmpje gezien erg leuk . Er mogen van mij wel meer van deze filmpjes op de site komen.
  Vanochtend de mugcake gemaakt in de magnetron makkelijk en snel en erg lekker. Goede start van de dag!

 4. echt ontzettend gaaf dat jullie een video hebben gemaakt! super leuk. Ook dat geluid van het prakken tussendoor: geweldig!! haha

  dit zou ik echt vaker willen zien. 🙂

 5. Ik heb het echt geprobeerd maar havermout gaat er bij mij gewoon echt niet in :(.

  Recept was wel heel makkelijk te maken, dus als je havermout lust is dit vast en zeker een aanrader :).