What to do tegen scheerirritatie? // ILH geeft tips

Health  /   - 

Het is zomer en dus worden de rokjes en bikini’s uit de kast getoverd. Of jij de boel nou het hele jaar door glad houdt of een wintervachtje houdt tot de zon een kijkje komt nemen: scheren is een irritant klusje. En dan hebben we het nog niet eens over scheerirritatie. Bultjes, ingegroeide haartjes, jeuk en strepen. Het kan jeuken of prikken, maar je kunt je ook onzeker voelen. Met deze tips verminder je de kans op al die vervelende ongemakken. Lees je mee?

Kleine sidenote: Wij geven wij de voorkeur aan gladde benen, bikinilijn en oksels. Dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Doe vooral wat jij fijn vindt. En voor niemand anders. En als je dan er voor kiest om met een scheermesje aan de slag te gaan, dan geven wij jou tips om scheerirritatie te voorkomen. 

Tips tegen scheerirritatie

Warme douche of bad

Laat een bad vollopen met warm water en ga daar eerst eens 10 minuutjes in zitten. Een warme douche kan natuurlijk ook. Het warme water zorgt er voor dat je poriën open gaan staan en de haartjes week worden. Hierdoor gaat scheren makkelijker en verklein je de kans op wondjes en ingegroeide haren.

Schoon en scherp mesje

Gebruik een schoon en scherp mesje.  Investeer in een wat duurder mesje en laat wegwerpmesjes liggen (vooral bij het scheren van je bikinilijn!). Vervang om de zoveel tijd je mesje om te voorkomen dat deze bot wordt. Spoel tussen het scheren door je mesje af met lauwwarm water.

Scheergel

Gebruik een fijne scheergel of mousse. Bij voorkeur een PH-neutrale.

scheerirritatie, tips

Met de richting mee

Scheer met de richting mee. Misschien ben jij gewend aan scheren tegen de richting in, maar door met de haartjes mee te scheren verklein je de kans op wondjes. Meestal is dat naar beneden.

Kracht van herhaling

Klaar met scheren? Spoel af met lauwwarm water en herhaal het hele riedeltje. Het is even een rotklusje, maar echt, het werkt.

Scrubben

Scrub de geschoren huid. De haarzakjes kunnen verstopt raken door dode huidcellen. Door te scrubben verwijder je de dode huidcellen en voorkom je verstopte haarzakjes.

Verzorgende producten

Gebruik een verzorgend product tegen ingegroeide haartjes en bultjes. Ook hier: het liefste een PH-neutraal product. Dat is net wat vriendelijker voor je huid.

Geef de huid rust

Is jouw huid geïrriteerd en heb je ondanks alle tips tóch last van rode bultjes en jeuk? Geef je huid even rust. Wacht even tot de volgende scheerbeurt. Zo verklein je de kans op nog meer irritatie of littekens.

Wat zijn jouw tips tegen scheerirritatie? Laat het weten in een reactie! 

Liefs, Lindelotte

Bron: DokterDokter. 

>> Meer zomerblogjes lezen? Dat kan hier! >> 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *