Mijn favo health apps

Health  /   - 

Je kunt het zo gek niet bedenken en er is tegenwoordig een mobiele app voor. Van waanzinnig nutteloze apps, tot wél nuttige apps. Ik heb naast vele andere apps (zowel nuttig als nutteloos) ook een aantal health apps op mijn telefoon staan. Een paar weken geleden verscheen een blogpost over mijn favo sport apps. Hierin vertelde ik over o.a. over de hardloop app die het liefst gebruik en over de Nike Training Club app waarmee ik bijvoorbeeld op vakantie leuke trainingsinspiratie heb. Maar er is meer in healthy app land!

Etikettenwijzer

Ben je nog niet helemaal thuis in het lezen van de etiketten op producten in de supermarkt, dan is dit een aanrader. Overigens is het niet meer dan logisch dat je niets begrijpt van al die cijfertjes, nummertjes en (zogenaamde) keurmerken die op elk product te vinden zijn. De app Etikettenwijzer biedt uitkomst. Je kunt namelijk per e-nummer opzoeken waar het voor staat en waar het veelal inzit. Daarnaast word je met deze app wegwijs gemaakt in de wirwar van keurmerken. Glutenvrij, Gezonde Keuze, Max Havelaar, Puur & Eerlijk, ze staan er allemaal in en worden uitgelegd. Download app.

Since I Quit

Een van mijn favo apps! En wel om de reden dat ik elke keer weer happy word en trots op mijzelf ben als ik op de app kijk. Sinds 1 januari ben ik namelijk gestopt met roken! Na jaren full time gerookt te hebben, was ik de laatste jaren al geminderd tot gezelligheidsroker. Maar als je dan jezelf betrapt dat je op dinsdagmiddag een reden zoekt om te mogen roken, gaat het toch weer de verkeerde kant op. Daarom ben ik begin dit jaar helemaal gestopt. Het leuke van de app is dat je precies kunt aflezen hoeveel dagen, uren en minuten je gestopt bent én hoeveel sigaretten en geld je hebt bespaard. Heel motiverend! De uitgebreide blogpost met download link vind je hier. Als stoppen met roken ook jouw goede voornemen is, is de app echt een topper!

My Fitness Pal

Deze app is je vriend als je op je calorie inname wilt letten. De app berekent hoeveel calorieën je dagelijks ongeveer nodig hebt en hoeveel je er nodig hebt als je daarbij sport. Dan mag je natuurlijk meer calorieën binnenkrijgen. Met de camera op je telefoon scan je de producten die je invoert en de app vertelt je gelijk om welk product het gaat en welke voedingswaarde het heeft. Het fijne aan deze app is dat ‘ie heel compleet is. Bijna elk product is bekend, zelfs superfoods! En het herkent veel sporten. Het werkt dus erg gemakkelijk. Als je met een personal trainer traint, kun je hem of haar als ‘vriend’ toevoegen aan je app, zodat hij/zij in de gaten kan houden wat je eet en hoeveel je traint. Goede stok achter de deur! Download hier.

Instagram

Last but – zeker – not least: Instagram! Ik  volg heel veel inspirereende health lovers en sportieve girls, zowel in Nederland als erbuiten. En dagelijks zie ik de heerlijkste, gezonde gerechten voorbij komen. Ik maak dan een printscreen foto van het gerecht zodat ik het later zelf nog eens kan maken. Je volgt mij via @ilovehealth_ (vergeet het liggend streepje niet!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie