5 x snelle en effectieve tips voor mentale ontspanning!

Health, Mind  /   - 

Meer bewuste momentjes voor mezelf, dat was één van mijn goede voornemens. Was, inderdaad. Want daar is het eigenlijk nog niet echt iets van gekomen. Gewoon af en toe, al is het maar één keer per dag een minuutje, even je hoofd leegmaken, even een kort mindfullneslesje. Maar ik ben te druk, ik heb altijd wel werk te doen, een agenda vol afspraken, en zo vergeet ik die momentjes voor mezelf. Terwijl juist rust en mentale ontspanning voor energie kunnen zorgen die je nodig hebt om optimaal te kunnen functioneren. Tijd om dus een aantal handige en snelle tips op een rij te zetten, die jou (en mij) helpen ontspannen! 

Mentale ontspanning creëer je zo!

Mediteer

Op het moment dat je jezelf in een rustige omgeving bevindt kun je even al je gedachten op een rijtje zetten. Neem dus een paar minuten per dag even de tijd om te mediteren en tot rust te komen. Al zijn het maar een paar minuten op de wc, onder de douche of voor dat je gaat slapen. Het geeft je rust, en je zult merken dat je je daarna meer ontspannen voelt. Er zijn trouwens ook handige apps die je hierbij kunnen helpen. Probeer bijvoorbeeld eens Happify, een soort fitnessabonnement voor je emotionele gezondheid. Gratis te downloaden via iOS en Android. mindfulness, bali, mediteren

Sporten

Een excuus om niet te gaan sporten, omdat ik al zo druk ben geweest die dag, daar zal je mij niet snel op betrappen. Want ook na een drukke werk of schooldag, duik ik de sportschool in of trek ik mijn hardloopschoenen aan. Niet alleen omdat ik in shape wil blijven, maar ook omdat het een voldaan en goed gevoel geeft wanneer ik geweest ben. Maar in plaats van altijd maar cardio of krachttraining te doen, heb ik besloten ook eens een pilates of yogalesje mee te pakken. Even een andere mindset, en een ontspannen sfeer, terwijl je toch lekker beweegt!

Wees creatief

Er is recent bewezen dat tekenen kan helpen bij stress en concentratieproblemen. Daarnaast is het nog leuk ook! Dus laat voor vijf minuten even je werk liggen en grijp je kleurpotloden en een kleurboek – een leeg blaadje mag ook – en laat je creativiteit de loop. Even iets anders aan je hoofd. Lekker toch?!

Drink Tranquini

Een drankje dat jou een zen en rustig gevoel geeft? Dat klinkt als een goede marketing slogan. Maar het bestaat écht! Tranquilo met Tranquini. Tranquini is een relax drankje, volledig geïnspireerd door de natuur. Het is gemaakt van zuiver bronwater en bevat kruidenextracten zoals kamille, citroenmelisse, lavendel en theanine. Deze ingrediënten helpen om stress te verlichten en gevoelens van angst te verminderen zonder dat je er slaperig van wordt. Het is écht bewezen dat dit drankje bijdraagt aan een aangename, positieve en relaxte levensstijl. Is het proberen waard toch?! ontspannen tranquini, mentale ontspanning Tranquini is in Nederland verkrijgbaar in Mixed Berries- en Green tea Twist variant bij de Albert Heijn, Albert Heijn to go, Foodora, Jumbo, Landmarkt, Spar, Coop en Zelfstandige Benzine stations.

Stretch tussendoor

Door stress en spanning gaan onze spieren vast zitten. Even een korte stretchsessie tussendoor kan er voor zorgen dat je lichaam zich even helemaal ontspant. Maak je buik, romp en rug goed los. Door tijdens het rekken en strekken je bloeddruk en je ademhaling laag te houden, zul je langzaam ontstressen.

yoga
Foto: Liza van Hal

Wat doe jij om (mentaal) even tot rust te komen? Deel jouw tips voor mentale ontspanning vooral met ons hieronder in de comments!

Liefs Mirte & Daisy

[Advertorial – dit verandert echter niets aan mijn mening of oordeel over een product of merk]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *