Yoga voor thuis // Zo word jij een echte yoga pro

Geen categorie, Life, Mind, Sport  /   - 

De ILH redactie doet zo nu en dan graag een lesje yoga. Dat hoeft niet altijd buiten de deur te zijn. Thuis yoga is namelijk hartstikke lekker. Even ontspannen, relaxt je dag beginnen of zen je bed in. Het hoeft heus niet altijd uitgebreide work-out van een uur te zijn. Een korte yoga routine van 20 minuutjes is ook hartstikke lekker. Of 5 voor mijn part. Wij helpen je een beetje op weg en delen onze tips voor thuis-yoga. Als je al een tijdje bezig bent met yoga kun je op den duur je eigen routine maken. Wat goed voelt voor jouw lichaam!

Yoga voor thuis

Stappenplan

  1. Creëer een ontspannen sfeer
  2. Zorg voor een vlakke ondergrond
  3. Kies een goed moment. Zorg dat je niet/zo min mogelijk gestoord kunt worden!
  4. Yogaroutine uitkiezen
  5. Ready, set, go!

Zorg voor de juiste spullen

Zorg dat je de juiste spullen in huis heb. Met een yoga matje en een bolster kun je al thuis lekker aan de slag. Wil je nog een stapje verder? Dan kun je nog denken aan yoga blokken of een yoga riem. Maar een goede mat volstaat ook hoor 😉

Maak je eigen routine

Begin je net met yoga? Dan is het logisch dat je niet zo goed weet waar je moet beginnen en wat je moet doen. Begin bijvoorbeeld met yoga video’s kijken (tips volgen ;)) en ontdek welke oefeningen jij leuk en fijn vindt om te doen. Na verloop van tijd of als je al wel wat gevorderder bent, kun je je eigen routine samenstellen. Schrijf hem desnoods op, maak het helemaal eigen.

yoga thuis, daisy, yoga

Ken je grenzen!

Wanneer je een lesje yoga volgt buiten de deur kijkt er natuurlijk een yoga instructor mee. Hij/zij zal jou hier en daar verbeteren en helpen met je houding. Luister goed naar je lichaam! Voelt het niet helemaal goed? Dan kan het zijn dat je de oefening niet helemaal goed uitvoert of niet bij je past. Leer je lichaam echt kennen.

Youtube is je beste vriend

Schakel je beste vriend Youtube in. Lekker op je eigen tijd een yoga lesje mee pakken. Onze tips?

Yoga met Milou

Milou Turpijn deelt op haar Youtube kanaal ‘Yoga met Milou‘ hele fijne yoga video’s. Met haar yoga YouTube-kanaal wil ik yoga toegankelijk maken en laten zien dat iedereen (man of vrouw, stijve hark of Betty Spaghetti) yoga kán en zich er goed door kan voelen. Er staan een hoop verschillende video’s op haar kanaal, van een zonnegroetje tot Vinyasa Flow voor een goede nachtrust.

Yoga with Adriene

Op het kanaal ‘Yoga with Adriene‘ vindt je alle soorten yoga routines die je maar kunt bedenken. Echt voor ieder wat wils. Kort, lang, voor je abs, om je goed te voelen tot ‘under 10 minutes practices’ en beginners video’s. Met de ’30 dagen yoga challenges’ kun je een maand lang elke dag een nieuwe yoga routine volgen van 30 minuten.

Wat zijn jouw tips voor thuis yoga? Laat het ons weten in reactie!

Liefs, Lindelotte

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *