Sporten met ILH // Hoe vaak, wat en waar sporten wij?

Health, Life, Sport  /   - 

We zijn alweer ruim over de helft van januari. Hoe staat het met de goede voornemens? Staan jullie al 3 keer per week in de sportschool? 😉 Voor veel mensen is ‘vaker sporten’ een van de vele goede voornemens. Wij geven jullie een kijken in onze sportroutine. Wat doen wij het liefste aan sport, hoe vaak gaan wij nou écht en slaan we ook wel eens over? En hoe heeft sporten er voor ons uit gezien door de jaren heen? Wie weet geeft het jullie nieuwe motivatie/inspiratie.

Daisy

Ik sport echt omdat ik het leuk vind en om mij goed te voelen. Ik voel mij nu eenmaal beter en fijner als ik 2 of 3 keer per week kan knallen in de gym. En dus niet omdat ik strak in mijn vel moet zitten of voor die fel begeerde summer body. Dat is ‘vroeger’ wel eens anders geweest hoor. Maar nu sport ik echt alleen omdat ik het leuk vind en mij er zo veel beter door voel. HIIT-lesjes zijn toch wel mijn favoriet. Stuk gaan bij een lesje Rocycle of op een loopband bij Saints & Stars. Sinds kort train ik ook bij het gloednieuwe The Workout Lab. Echt een té gekke sportschool met heerlijke lesjes ( van mijn zusje Debby, maar ik ben niet bevooroordeeld hoor, het is écht te gek 😉 ) Krachttraining is niet perse mijn ding. Ik ga nu eenmaal liever helemaal stuk op conditie, dan heb ik pas écht het gevoel dat ik heb gesport. Herken je dat?

Sporten door de jaren heen

Sporten is iets wat ik als klein meisje al graag deed. Échte meisjessporten als turnen en jazz ballet en met de jongens mee voetballen in de pauze. Als tiener deed ik braaf mijn step- en BBB-lesjes in de sportschool. Later verloor ik mijn hart aan hardlopen. Echt fantastisch. Hardloopschoenen aan, muziekje op en gaan. Lekker buiten zijn en je hoofd leeg maken. In de winter kun je mij niet blijer maken dan mij op een snowboard te zetten en in de zomer op een surfplank. Ik mag bijna weer naar Bali! April… de countdown is begonnen…

En toen werd ik naturlijk zwanger. Tijdens mijn zwangerschap ben ik lekker blijven bewegen. Niet de HIIT lesjes zoals ik gewend was, en ook hardlopen heb ik even on-hold gezet. Ik heb mij vooral gefocust op krachttraining, wandelen en zwangerschapsyoga. Ongeveer 7 weken na mijn bevalling ben ik weer begonnen met sporten. Ik heb niet mijn ‘oude’ sporten weer opgepakt, maar ben begonnen met postnatale personal training. ik heb daar ook veel over geschreven op de site, die blogs lees je hier. tula aerial yoga zwangerschap

Mijn tip: Sporten moet je plannen

Ik plan sporten echt voor mezelf in. Ik ga er voor zitten, pak mijn agenda erbij en blok 2/3 keer een uurtje om te knallen. Even een momentje voor mezelf. En dat lukt ook heus wel eens niet, maar plannen is voor mij echt the key. Ik plan mijn werk/creche/koken/vriendinenn/quality time met de BF er gewoon om heen. En dus niet omdat moét, maar omdat ik weet dat ik mij er echt lekkerder door voel. En als het een keer niet lukt, is het ook geen probleem hoor. Ben ook maar een mens met 24u in een dag 😉

sporten, sportroutine, daisy, boksen

Lindelotte

Mijn sportroutine

Nu ik in Amsterdam woon ga ik het liefst 2 keer in de week naar Rocycle. Maar dat is ook wel eens 1 keer…. Als ik de flow goed te pakken heb, ga ik daarentegen ook wel eens een keertje extra. Ik probeer vooral te luisteren naar mijn lichaam, en niet omdat het ‘moet’. In de zomer loop ik wel eens een rondje hard, maar om heel eerlijk te zijn vind ik dat niet het allerleukste om te doen. Het is gewoon niet helemaal mijn ding. Wandelen vind ik wel fijn, om mijn hoofd leeg te maken en aan mijn beweging te komen. Eens in de zoveel tijd volg ik een lesje yoga of rol ik mijn yogamatje uit in de woonkamer. Nieuwe dingen uitproberen vind ik altijd leuk! Zo ben ik heel benieuwd naar ‘Hot Yoga’ en ga ik mij binnenkort eens wagen aan een lesje PLTS. Boksen vind ik ook leuk om zo af en toe te doen.

Sporten door de jaren heen

Ik ben van mezelf niet onwijs sportief aangelegd. Niet dat ik het niet leuk vindt, maar ik heb nog wel eens moeite met mijn motoriek. 😛 Ik ben soms ietwat lomp.. Zo struikel ik nog wel eens over mijn eigen voeten en tijdens mijn eerste keer snowboarden brak ik binnen 2 minuten mijn pols (overigens blijft wintersport toch een van mijn favo vakanties). Met gym was ik nooit ergens écht heel goed in, maar ik vond het wel leuk. Vanaf kleins af aan (3/4 jaar) heb ik altijd gedanst. Ik ben pas gestopt op mijn 16e, toen ik ging studeren. Op de basisschool begon ik met hockeyen en in mijn studententijd heb ik dit nog een half jaartje opgepakt, maar toen toch besloten dat ik mijn beste tijd in mijn hockey carriere had gehad. Ik heb veel verschillende sporten uitgeprobeerd. Van tennis tot paardrijden, proeflesjes judo en kickboksen, tot fitness. En niet te vergeten wielrennen. Vanaf mijn 12e doen wij met het hele gezin mee aan het evenement Alpe d’HuZes. Ik heb zowel gefietst als gelopen.

Obsessief sporten

Toen ik ouder werd dook ik vaker de sportschool in. In de periode dat ik niet zo lekker in mijn vel zat, zelfs veel te vaak en obsesief. De hardloopband werd mijn grootste vriend, daarna een rondje door het krachthonk. Ik vermijd deze nu het liefst, vooral door de nare herinneringen eraan. Om toch weer plezier te krijgen in sporten ben ik een tijdje aan de slag gegaan met een personal trainer. Hierdoor kreeg ik het plezier in sporten weer terug.

Net als Dais vind ik sporten vooral fijn, om mijn hoofd leeg te maken. Heerlijk vind ik dat. Maar het is absoluut geen moetje meer. Soms sleep ik mezelf heus nog wel eens van de bank af, maar het gevoel dat ik met lood in mijn schoenen naar de gym fiets is verleden tijd.

Hoe ziet jouw sportroutine eruit? Deel het met ons in een reactie.

Liefs, team ILH

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *