Zo maak je een gezond pasta gerecht

Diner, Food, Health, Recepten  /   - 

Wie denkt dat pasta ongezond is, heeft het mis. Het is nogal 2018 om te denken dat koolhydraten slecht voor ons zijn, vind je niet? Pasta kan een hartstikke voedzame maaltijd zijn, mits je de ingrediënten goed verhoud tot elkaar en verse producten kiest. Niet voor niets leven de italianen hier al jaren op (en zijn ze vaak nog slank ook!). Goed, hoe maak je dan een gezonde pasta? We leggen het je stap voor stap uit.

  1. Kies voor volkoren pasta

Volkoren pasta is een gezondere variant van witte pasta. Dit betekent niet dat witte pasta ongezond is, maar dat je bij de volkoren variant nou eenmaal wat meer vezels binnenkrijgt. En laten die vezels nou precies ervoor zorgen dat je je iets langer verzadigd voelt dan bij witte pasta. Of je nu spaghetti of penne kiest: volkoren is de beste optie!

  1. Maak een verse pastasaus

Veel voorverpakte pastasauzen zijn gevuld met e-nummers en onnodige calorieën die je niet per se gezonde energie leveren. Zelf pastasaus maken is hartstikke leuk, makkelijk en veel gezonder. Wat dacht je van cherry tomaatjes en feta in de oven roosteren, en dit met de staafmixer blenden tot een romige tomatensaus? Of misschien ben je wel fan van pesto. Niets lekkerder dan je eigen verse pesto maken!

  1. Groenten en salade

De echte Italianen stoppen vaak niet erg veel groenten in hun pastagerechten, maar nemen er eerder een salade als bijgerecht bij. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om groenten door je pastasaus heen te doen, want dat kan hartstikke lekker zijn. Doe je dat liever niet, dan is een salade als bijgerecht de ideale optie om je vitamines binnen te krijgen.

  1. Let op je portiegrootte

In Nederland zijn we nogal van de flinke porties. Dat is niet erg, maar als je gebalanceerd wilt eten is het verstandig om op je portiegrootte te letten. Denk bijvoorbeeld aan wat meer groenten en verse pastasaus en een schepje minder pasta. Zo kun je genieten van pasta, maar zorg je ervoor dat het in gezonde mate blijft. Eigenlijk geldt dat natuurlijk voor ieder gerecht wat je eet, dus dat is een tip die je mooi kunt meenemen.

Meer diner recepten vind je hier op I Love Health.

Wat is jouw favoriete pasta gerecht? Laat het mij weten in de comments!

Groetjes

Daisy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *