Maca // Sexy Superfood

Food, Health  /   - 

Maca, misschien wel één van de populairste superfoods onder mijn vriendinnen. En hun vriendjes… Niet om de bijzonder lekkere smaak – ik vind het persoonlijk zelfs niet lekker – maar wél om het positieve effect dat het op hun libido heeft. Ik citeer (op verzoek anoniem…): “Ik besprong zowat iedereen om mij heen”. Of deze, ook een leuke: “Ik las op vakantie 50 Tinten Grijs én zat aan de maca, ik kon helemaal niks meer!” Haar vriendje na die vakantie trouwens ook niet.

Heb jij al voldoende zin van jezelf, lees dan vooral ook verder. Maca is namelijk veel meer dan alleen een libido booster. Ik test al een tijdje het maca poeder van Original Superfoods van het Superfood Centre.

Voordelen

 • Hormoonregulerend
 • Libido booster
 • Energie booster
 • Goed voor het geheugen
 • Betere weerstand
 • Goed voor de vruchtbaarheid

Wat is maca?

Maca is een wortel uit de Andes en wordt daar al duizenden jaren gebruikt door de Inca’s als krachtbron en medicijn. Het geeft veel energie en kracht, wat zij destijds goed konden gebruiken gezien hun zware lichamelijke arbeid of als ze ten strijde trokken. Deze superfood zorgt namelijk voor meer zuurstof in het bloed en zo voor een beter uithoudingsvermogen. Omdat ik aan het trainen ben voor een halve marathon zorg ik dat ik dagelijks ook mijn portie binnen krijg.

Maca is met name zo bijzonder omdat het een adaptogeen. Dat wil zeggen dat het een regulerend en balancerend effect op je lichaam heeft. Het zorgt voor een balans van bijvoorbeeld je hormonen, bloedsuikerspiegel of bloeddruk.

Het is daarom erg geschikt voor vrouwen in de overgang, maar ook voor (jongere) vrouwen die ‘last hebben’ van hun hormonen (PMS) of juist zwanger willen worden. Overigens is het niet alleen voor vrouwen! Ook bij mannen werkt het potentie verhogend, je maakt namelijk meer testosteron aan.

Hoe eet je maca?

Gebruik ongeveer 1 eetlepel poeder per dag en mix dat door je smoothie of ontbijt. Ik maak vaak havermout en meng het daar door. Proef je er niks meer van. Het smaakt erg goed in combinatie met (rauwe) cacao. Deze smaken versterken elkaar ten goede! Zie het smoothie recept hieronder!

Het is overigens goed om deze superfood af en toe een weekje niet te gebruiken als je dit normaliter dagelijks eet. Zo went je lichaam er niet te veel van en blijf je profiteren van de positieve eigenschappen.

Maca poeder kopen doe je hier!

Smoothie recept

Eerder postte ik dit heerlijke recept voor een cacao maca milkshake. Aanrader!! gezonde chocolade milkshake

Groetjes!

Daisy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

22 reacties

 1. Kan je deze smoothie ook de avond ervoor maken? Of moet deze gelijk opgedronken worden? Bereid mijn smoothies het liefst de avond ervoor aangezien ik geen ochtendmens ben 😉

 2. Ik heb een pot Maca poeder staan, echter ik vind het zo enrom vies (ook door me sojayoghurt en shakes) ik vind zelf zo vies dat ik ervan moet kokhalzen. Iemand geode tipps?

  1. Hoi Kiki,
   Ik ben hier in gedoken (maca vs pil) en het is niet bewezen dat maca een slechte invloed heeft op de pil. Wat maca doet is het reguleren/in balans brengen van je hormonen. Dit is in principe tegenstrijdig met wat de pil doet. Daarbij manipuleer je juist je hormonen. Dus ze hebben wat dat betreft een tegenstrijdige werking. Maar maca zorgt er niet voor dat je pil niet meer werkt en/of onveilig is. Maca heeft ook vele andere voordelen dat het reguleren van je cyclus, dus om die redenen zou je het alsnog goed kunnen gebruiken.
   Groetjes,
   Daisy

 3. Ik heb nog steeds een hele zak staan, maar vind het zooo vies.. Ook door smoothies doe ik het niet meer, omdat ik het zonde vind van de smaak. Iemand die een betere optie heeft? 🙂

 4. Ik gebruikte ook een tijdje maca, totdat ik ergens las dat het niet samen kon met de pil.. Weet jij hier misschien meer van?

 5. Goed artikel! En inderdaad als je het samen met cacao neemt, bijvoorbeeld door de havermout, is de sterke smaak niet meer zo aanwezig. Ik heb ook wel eens gelezen dat je maca niet moet gebruiken als je ook aan de pil bent, omdat de hormonen van de pil dan sneller afgebroken worden in je lichaam. Ik heb er alleen nog nooit een goede betrouwbare bron over gevonden, dus ik ben er zelf heel voorzichtig mee. Weet je misschien of het Superfood Centre hier een antwoord voor heeft?

   1. Hoi! Heb je toevallig al een antwoord gevonden hiervoor? Ik ben van plan om Maca poeder te kopen, maar als het zo is dat het de betrouwbaarheid van de pil doet verminderen ga ik het niet kopen. Ik wil het risico niet lopen 😉

 6. Hahah, nou genoeg zin, maar niemand om dat mee te delen, dus misschien moet ik dit even laten staan :’)

  Nee zonder gekheid, al veel gehoord over deze superfood. En vooral dat stukje betere weerstand spreekt me wel aan.