#NoSugar challenge!

Food, Health  /   - 

Oké, ik heb een heel leuk plan voor de maand januari! And i need YOU! Ik deel het nu maar vast met je, omdat het enige voorbereiding nodig heeft. En ik hoop dat jij met mij mee doet! Met elkaar is zoiets natuurlijk veel leuker en kunnen we elkaar motiveren. So tell me Dais, wat gaan we doen? We gaan een ‘no sugar challenge’ starten! Nou goed, ik in elk geval. En een paar vriendinnen en collega’s hebben al gezegd mee te doen. En ik hoop dat JIJ ook met ons mee doet!

Waarom een #nosugar challenge?

Zoveel suiker krijg ik toch niet binnen? Klopt! Volgens mijn 80/20-regel krijg ik 80% van de tijd al geen suiker binnen en in die 20% valt het ook mee. Of nou ja… die wijntjes zijn natuurlijk wel suikerbommetjes… en een stuk chocola is ook niet echt suikervrij… En die gaan we dus allemaal skippen in januari! Mijn redenen om #nosugar te eten in januari:

 • Goede voornemens!
 • Mijzelf en anderen bewust maken van suiker en waar het allemaal in zit
 • Benieuwd naar het (positieve) effect op mijn lichaam
 • Detox (na de december maand)
 • Kilootje kwijt (na de december maand)
 • Leuk om mijzelf uit te dagen
 • Te leuk om met jullie iets samen te doen!

100% suikervrij

100% Suikervrij - Carola van Bemmelen - nosugar challenge - I Love Health Ik ben voor deze #nosugar challenge geïnspireerd door het boek 100% Suikervrij in 30 dagen. Dit boek staat vol met alles wat je moet weten om een maandje suikervrij door het leven te gaan. Waarom eten we nu eigenlijk suiker? Waarom is suiker zo slecht voor je? Wat is een suikerverslaving eigenlijk? Wat zijn de voordelen van suikervrij door het leven gaan (in elk geval voor een maand)? Ook wordt er veel aandacht besteedt aan alle schuilnamen van suiker in producten. Want denk maar niet dat al die fabrikanten netjes ‘suiker’ op de ingrediëntenlijst zetten. Er bestaan tientallen schuilnamen. En ja, als we in de #nosugar challenge zitten, mogen deze schuilnamen natuurlijk ook niet. Het boekt eindigt met handige recepten en voorbeeld menu’s om je dagen suikervrij door te komen. Ik vind dit boek in elk geval een super fijn boek als guide tijdens mijn #nosugar challenge.

Wat mogen we allemaal niet meer…?

Suiker is natuurlijk niet alleen het suikerklontje die je in je koffie en thee doet, maar ook de suikers in alcohol, in vlees (ja echt!), in broodbeleg, in tussendoortjes, in witte pasta en wit brood, etc. etc. Je zult je verbazen over de idiote dingen waar allemaal suiker in zit. No panico! Er blijft genoeg over om te eten hoor! Zeker als je al redelijk clean (puur en echt) eet, zal het geen mega grote omschakeling voor je zijn, maar gaat het met name om de puntjes op de i.

Mijn grootste challenge zal zijn dat ik in de 20% van mijn 80/20-regel, dus geen suikerhoudende producten mag eten. Die wijntjes zal ik een maandje gedag moeten zeggen, wat op zich geen drama is na deze december maand… En nee, ook geen heel klein stukje taart als iemand trakteert… Een maand lang #nosugar!! Dat gaan we doen!? Doe je met mij mee?!

Mijn tips om je goed voor te bereiden op een maand #nosugar:

 • Print de Suiker Spiek Pas uit van de site Sugar Challenge. Dit is een handig pasje met daarop alle schuilnamen van suiker. Dit bewaar je bijvoorbeeld in je portemonnee zodat je het met boodschappen doen gemakkelijk kunt pakken. Ik zou het knap vinden als je al die namen kunt onthouden! Suikerspiekkaart - nosugar challenge I Love Health
 • Check vast je keukenkastjes en koelkast op suikerhoudende producten, zodat je weet wat wel en niet mag. Je zult je vast verbazen over de gekke producten waar suiker in zit.
 • Verdiep je vast in de heerlijke dingen die je wél mag (want dat zijn er genoeg hoor).
 • Tweet, Instagram, Facebook, blog, mail of weet ik wat voor leuks met hashtag #nosugar om mij (en anderen) te laten zien dat je mee doet met de #nosugar challenge! Motiverend voor mij, voor elkaar en voor jezelf. Doen dus!
 • Als je alle details wilt weten, is het boek 100% suikervrij echt een aanrader om te kopen. Ik houd ‘m er de hele maand bij. Je kunt ‘m eventueel hier kopen.
 • Geniet nu nog extra van dat wijntje of stukje chocola zolang het nog kan 😉

Wat ga ik doen in de #nosugar challenge:

 • In elk geval #nosugar eten (vanaf 2 t/m 31 januari) –> sorry vriendinnen en familie, vergeef het mij als ik iets lekkers af sla! Maar dit ga ik doen. Je kunt natuurlijk ook mee doen…
 • Ik ga de hele maand veel leuke recepten, weetjes, tips, winacties, eetdagboekjes en meer leuks in het #nosugar thema delen op mijn site
 • In al mijn social media posts hashtag #nosugar gebruiken zodat we elkaar kunnen volgen

Ben je al overtuigd!? Doe je met mij mee?! Ik hoop het! Laat je het mij weten als je mee doet? In de comments hieronder bijvoorbeeld, of met een #nosugar tweet, post of instagramfoto…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

35 reacties

 1. Hey,

  Leuk idee! and i wanna join!
  Naast de gezonde voordelen van het volgen van dit detox dieet. Doe ik het ook om te ervaren hoe het is om een suikervrij etenstijl te volgen. ik heb een vriend die geen suiker mag eten vanwege zijn huidprobleem.
  Wordt een leuke uitdaging.
  Ben benieuwd naar de recepten 🙂

  1. Hoi Tatiana,

   Deze #nosugarchallenge was vorig jaar januari… dit jaar gaan we voor #byebyebelly challenge. Over dit thema vind je in de maand januari diverse blogs. Maar je kunt natuurlijk wel alle #nosugarchallenge blogs gewoon teruglezen op de site en alsnog deze challenge aangaan. Succes in elk geval!

   groetjes,
   Daisy