Marikenloop voorbereidingen || sporten & voeding

Food, Sport  /   - 

Op 22 mei loop ik mee met de Marikenloop in Nijmegen in team Optimel. Ik ben nog op zoek naar I Love health-lezers die met mij rennen! Je kunt voor een afstand van 5 of 10 km kiezen. Doe je mee? Onder aan de blog lees je er alles over.

Ik ben inmiddels druk bezig met de voorbereidingen. In die koude wintermaanden ben ik  niet zo heel veel in de kou buiten te vinden… ik beken: ik ben een mooi weer loper! Ha! Inmiddels ben ik op Bali en je begrijpt dat ik geen excuus meer heb: mooier weer dan dit wordt het niet. En als ik met 30 graden 10 km kan lopen, dan kan ik het helemaal in Nederland!

Vind jij het ook nog wel eens lastig wat je nu voor, tijdens en na het sporten moet eten of drinken? Ik wel hoor. Maar inmiddels heb ik een manier gevonden die voor mij werkt. Want dat is sowieso het geval: het is heel persoonlijk! De één vindt het fijn om op lege maag te rennen, de ander wil een stevige maaltijd achter de kiezen hebben. Maar goed, er zijn algemene richtlijnen en die deel ik graag me je.

Zonder energie zal je motortje niet lopen. Oftewel, zonder voeding zal jij niet veel presteren bij het hardlopen. Wat je het beste voor, tijdens of na je run kunt eten en drinken, is van heel veel factoren afhankelijk. Waaronder de duur, maar ook van jouw persoonlijke voorkeuren. Deze adviezen zijn een algemene richtlijn.

Voor het hardlopen

Met een volle buik hardlopen is niet fijn. Je hoofdmaaltijd (met voldoende koolhydraten) kun je het beste 2 a 3 uur voor je run nuttigen. Vlak ervoor kun je nog een kleine snack eten waar je energie uit haalt, zoals een banaan, dadels of een energy bar. Drink voor je run ook voldoende water, maar vlak ervoor niet meer. Havermout met banaan is mijn favoriete pre-hardloopmaaltijd (zie recept).

blueberry banana havermout uit de oven
I swear… het lekkerste receptje dat ik ooit met havermout heb gemaakt: blueberry banana oven baked havermout.

Tijdens het hardlopen

Bij korte afstanden hoef je tijdens het hardlopen niets te eten. Maar als je runs langer worden, kan het fijn zijn tijdens het lopen een energierijke snack te eten. Tijdens hardloopwedstrijden worden vaak stukjes banaan of sinaasappel uitgedeeld. Als je zelf een paar kilometer loopt, is het niet nodig om extra te drinken, maar bij langere afstanden raad ik wel aan om water mee te nemen. Je hebt van die handige hardloopriemen waar je flesjes water in mee kunt nemen.

Na het hardlopen

Als je een lange afstand hebt gelopen is het belangrijk je koolhydraten aan te vullen. Drink erna ook voldoende water om je vochtbalans weer op peil te krijgen. Denk ook aan je eiwitten. Ieder mens heeft eiwitten nodig, maar wie veel sport kan wel wat extra eiwitten gebruiken. Eiwitten haal je onder andere uit zuivel. Ik drink bijvoorbeeld graag de Optimel Puur drinks (geen toevoegingen!) of de Optimel Griekse Stijl yoghurt. Héérlijk zo’n bakje na het hardlopen!

optimel puur bij de nieuwe yoga school
Genieten van een glaasje Optimel Puur!

Ik ben ook heel benieuwd naar jouw ideale pre-run meal. Laat het me weten in de comments!

Inschrijven voor de Marikenloop via Optimel

Je kunt je vanaf nu t/m 31 maart 2016 inschrijven via Optimel voor de loop. Optimel geeft je met Eurosparen korting op je inschrijving én je ontvangt een Optimel run shirt. Leuk!

Ik loop ook mee en zou heel graag met jou en andere I Love Health lezers aan de start staan! Daarom ben ik een besloten Facebook groep gestart waarin we elkaar kunnen motiveren, waarin ik je tips geef en waar je je vragen kunt stellen. Aan jou de keus of je 5 of 10km loopt! Doe je met me mee?? Word hier lid van de Facebook groep! ik ren hard - marikenloop, optimel

Wat moet je doen:

  • Spaar 4 codes van Optimel verpakkingen.
  • Bestel een kortingsvoucher via Optimel.nl.
  • In je mail ontvang je een bevestiging met kortingscode en link naar inschrijfformulier Marikenloop. Schrijf je in via Inschrijfformulier (€14 bijbetaling)

En? Overtuigd? Zie ik je 22 mei met mij aan de start van de Marikenloop in het Optimel team? Ja? Top! Zie ik je dan!!! X Daisy

[Advertorial – dit verandert echter niets aan mijn mening of oordeel over een product of merk]

Bestel het I Love Health boek hier – zonder verzendkosten!

En volg je I Love Health al op FacebookInstagramPinterest en Twitter?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 reacties