Wie doet er met mij mee aan de Marikenloop?

Sport  /   - 

Goede voornemens. Die ga je nog vaker horen deze week – ik waarschuw je maar vast. We hebben ze bijna allemaal. Van stoppen met roken, tot afvallen, meer sporten of gezonder leven in het algemeen. Ik ben fan van állemaal! Ik kan het starten met die goede voornemens alleen maar aanmoedigen. Maar het probleem is dat goede voornemens vaak nog voor het einde van januari gesneuveld zijn. De reden hiervoor? Een gebrek aan het hebben van een concreet doel.

Op school moest je vroeger toch ook al je doelstellingen SMART formuleren? Dat is niet voor niks. Zonder duidelijk doel is het veel lastiger om iets vol te houden. Bij mij werkt dat in elk geval wel zo! Ik vind het altijd fijn om iets in het vooruitzicht te hebben waarvoor ik extra hard wil trainen. Zo liep ik 1,5 jaar geleden een halve marathon. Heel duidelijk een datum en een afstand. Een doel dus! Augustus afgelopen jaar had ik de fotoshoot voor mijn boek waarvoor ik in top shape wilde zijn. Weer een duidelijk doel zoals je ziet.

Marikenloop

hardlopen foto i love health boek, fotografie: joshua rood
Foto: Joshua Rood

Inmiddels heb ik mijn volgende doel te pakken: de Marikenloop op 22 mei in Nijmegen! Ik loop mee in het Optimel team. En ik vind dus dat dit ook gewoon jouw doel moet zijn. Je kunt voor een afstand van 5 of 10 km kiezen. Doe je mee?

O! Ik hoor wat strubbeling bij je. Kan ik dat wel zo’n loop? Red ik dat wel? Ja natuurlijk kun je dat! De run is pas in mei dus we hebben nog bijna 5 maanden om te trainen. En ik ga je daarbij helpen met trainingstips en -tricks en de nodige motivatie!

In mijn I Love Health boek dat ik onlangs lanceerde heb ik een lijstje staan met tips om te starten met hardlopen. Ik geef onder andere tips voor:

 • De juiste schoenen.
 • Bepaal een doel. (Inkoppertje à de Marikenloop!)
 • Hoe ver ga je lopen?
 • Waar ga je lopen?
 • Met wie ga je lopen?

Hardloopschema

Je kunt online tientallen hardloopschema’s voor beginners vinden. Maar makkelijker nog is dat je tegenwoordig veel apps voor je telefoon hebt, die jou coachen tijdens het hardlopen. Een goede app is bijvoorbeeld ‘Evy’. Deze app geeft je een trainingsschema en coacht je tijdens je run. Maar google ook eens en je zult vele sites met hardloopschema’s vinden, afgestemd op jouw niveau en doel. Dus, download de app en schrijf je in!

Inschrijven voor de Marikenloop via Optimel

Je kunt je vanaf nu t/m maart 2016 inschrijven via Optimel voor de loop. Optimel geeft je met Eurosparen korting op je inschrijving én je ontvangt een Optimel run shirt. Leuk!

Ik loop ook mee en zou heel graag met jou en andere I Love Health lezers aan de start staan! Daarom ben ik een besloten Facebook groep gestart waarin we elkaar kunnen motiveren, waarin ik je tips geef en waar je je vragen kunt stellen. Aan jou de keus of je 5 of 10km loopt! Doe je met me mee?? Word hier lid van de Facebook groep!
ik ren hard - marikenloop, optimel

Wat moet je doen:

 • Spaar 4 codes van Optimel verpakkingen.
 • Bestel een kortingsvoucher via Optimel.nl.
 • In je mail ontvang je een bevestiging met kortingscode en link naar inschrijfformulier Marikenloop. Schrijf je in via Inschrijfformulier (€14 bijbetaling)

En? Overtuigd? Zie ik je 22 mei met mij aan de start van de Marikenloop in het Optimel team? Ja? Top! Zie ik je dan!!! X Daisy

[Advertorial – dit verandert echter niets aan mijn mening of oordeel over een product of merk]

Bestel het I Love Health boek hier – zonder verzendkosten!

En volg je I Love Health al op Facebook, Instagram, Pinterest en Twitter?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 reacties

 1. Jaaaa….ook ik loop mee dit jaar! En omdat ik vind dat je jezelf af en toe moet uitdagen, ga ik voor de 10K. Nog niet eerder deze afstand gelopen, maar ik ben nu aan het opbouwen (vanaf 5K) en dan moet het zeker gaan lukken op 22 mei. Ik heb er zin in en heb me aangemeld voor team Optimel! Super leuk idee!

  1. Hi Sandra! Wat leuk! ik heb je een invite gestuurd voor de besloten Facebook groep! Leuk als je daar lid van wordt. Dan kunnen we elkaar motiveren! En samen aan de start verschijnen 🙂

 2. Hi Daisy, Super leuk dat je mee doet met de run in mijn Hometown! Ik loop ook jaarlijks mee! Zo’n geweldige run en sfeer! Heb je gelezen dat ze nu ook voor het eerst workshops organiseren voorafgaand aan de loop? Over Hardlopen & Yoga en Hardlopen & Food! Welke afstand ga je lopen? Super leuk! Wie weet zien en spreken we elkaar daar! Liefs! Cathelijne.

 3. Ik heb me ook al ingeschreven! Tijdje terug al! Dit jaar 3x Nijmegen.
  Stevensloop, Marikenloop en Zevenheuvelennacht. Heb er zin in!

  Daarnaast nog Maastricht, mijn 1e 1/4 marathon in Rotterdam en de Strong Sisterrun in Hellendoorn en wil nog graag een colorrun doen. Kortom…nog genoeg om aan mee te doen dus ???

 4. Hi Daisy, Super leuk dat je mee doet met de run in mijn Hometown! Ik loop ook jaarlijks mee! Zo’n geweldige run en sfeer! Heb je gelezen dat ze nu ook voor het eerst workshops organiseren voorafgaand aan de loop? Over Hardlopen & Yoga en Hardlopen & Food! Welke afstand ga je lopen? Super leuk! Wie weet zien en spreken we elkaar daar! Liefs! Cathelijne.