11 handige keuken tips en hacks // deze moet je onthouden!

Food, Health  /   - 

Soms loop je tegen die vervelende momenten aan in de keuken… Heb je net koekjes gebakken; is de onderkant verbrand, wil je een broodje smeren; is de boter nog keihard. Wij bundelden de leukste en origineelste keuken tips en hacks, om het allemaal nog een stukje makkelijker en leuker te maken.

11 x keuken tips & hacks

Koekjes ‘rapsen’

Nu weten we eindelijk wat deze mevrouw bedoelde.. Misschien komt dit bekend voor: je hebt koekjes gebakken en het lijkt allemaal goed te gaan. Tot je de koekjes omdraait en de onderkant verbrand lijkt te zijn. Met deze hack hoef jij jouw versgebakken koekjes niet meer weg te gooien: neem een rasp en rasp gemakkelijk de verbande onderkant er vanaf. Zo kun jij jouw versgebakken koekjes gewoon eten!

koekjes, hacks, tips

‘Nattevingerwerk’

Niemand wordt blij van een stukje schil in zijn of haar versgebakken cake. Heb je toch een vervelend schilletje in jouw gebroken ei? Was je handen goed, maak je vinger nat met water en pak hiermee het schilletje. Het plakt als het ware vast aan jouw vinger.

Ei splitsen

Om even bij dat ei te blijven. Lijkt een eidooier van het eiwit splitsen bij jou altijd te mislukken? Breek het ei in een kom en gebruik een leeg plastic fles(je) om het eigeel ‘op te zuigen.’ Neem bijvoorbeeld een colafles, knijp deze in en zet op het eigeel, dan laat je de fles los waardoor deze het eigeel naar binnen zuigt. Handig en gegarandeerd succes!

hacks, ei splitsen
Bron: Albert Heijn

Zachte boter

Harde boter is gewoon irritant. Ik probeerde mijn boter wel eens zachter te laten worden in de oven maar toen smolt de boter volledig en was ik een uur bezig met schoonmaken. Neem een glas of mok en vul deze met heet water. Laat het glas eventjes warm worden en giet het dan weer leeg. Plaats vervolgens het glas over de boter en laat 30 seconden staan: voilà! Smeerbare boter.

Water bij de wijn

Wijn vergeten koud te leggen of wil je deze graag koud houden in het glas? Een ijsklontje kan er voor zorgen dat de wijn waterig wordt. Leg in plaats daarvan een tros druiven in je vriezer en gooi er een paar in je glas wijn. Zo blijft de wijn lekker koud, zonder waterig te worden. Ook lekker in een glas water trouwens! Of als tussendoortje wat bevroren druiven, net een mini ijsje.

bevroren druiven, hacks, tips

Gember schillen

Gember schillen is een rotwerk. Kuiltjes, hobbeltjes. Toch wil ik graag mijn gemberthee blijven drinken 🙂 Gebruik een lepel om een stuk gember te schillen. Haal deze langs de schil en het is zo gepiept.

Verse broodjes

Je kent het wel: zo’n stuk stokbrood waarmee je iemands hoofd in kunt slaan. Houd het brood eventjes onder de kraan, het mag echt goed nat zijn, en leg deze daarna 8 minuten in de oven op 160 graden. Daarna is je brood heerlijk knapperig en smaakt het super vers.

Super snel knoflook pellen

Eentje die niet mag ontbreken tussen de keuken tips. Men neemt een jampotje of afsluitbaar bakje en wat teentjes knoflook. Stop de knoflook in het potje/bakje en shaken maar! Zo schudt je makkelijk het schilletje er van af.

Lemonjuice

Leg je citroen/limoen eens 30 seconden in de magnetron voor je deze uitknijpt, wedden dat er veel meer sap uit komt? Oh en dan gelijk nog een tip: vul met citroen-/limoensap een ijsblokjesvormpje. Zo spice je makkelijk ieder drankje op.

hacks, keuken tips, citroen

Pumpkin spicy

It’s a hell of a job.. Een pompoen in stukken hakken. Doe geen moeite door met een hakbijl aan de slag te gaan. Verwarm je oven voor op 200 graden en stop de gehele pompoen 20 minuutjes in de oven. Wedden dat je er daarna zo doorheen gaat? En is ‘ie gelijk een stuk smaakvoller. Heerlijk in een pompoensoep!

Bakblik bekleden

Wil je een bakblik bekleden met bakpapier? Door een bakpapiertje helemaal op te frommelen en daarna weer glad te strijken, maak je het jezelf een stuk makkelijker. Nog beter: maak het papiertje een klein beetje nat. Wedden dat het daarna stukken makkelijker gaat?

Kende jij deze keuken tips al? Of heb jij nog andere goede tips? Laat het ons weten in een reactie.

Liefs, Lindelotte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie

  1. Handige tips voor in de keuken! Vooral die van de knoflook vind ik super. Ik sta altijd oneindig te pielen met die dunne vliesjes om die knoflookteentjes. Ik drink ook veel gemberthee, maar maak me niet al te veel zorgen wanneer er schilletjes blijven zitten. Voor dat gember goed schillen heb ik gewoon te weinig geduld.