Musthaves in de voorraadkast

Food  /   - 

Je hebt altijd van die musthaves: in je kledingkast, keukenapparatuur, haarproducten. Met een goede basis kun je werkelijk alle kanten op. Zo ook in je voorraadkast. Met een goede basis aan ingrediënten kun je een heleboel. Wij zette voor jou alle musthaves op een rijtje zodat jij nooit meer misgrijpt.

16x ‘food’ musthaves

1. Havermout

Havermout is al-tijd goed. Natuurlijk voor je good old havermout ontbijtje, maar ook voor cakes, koekjes, wraps, granola en ga zo maar door. Zorg dus dat je altijd een pak havermout in de kast hebt staan.

2. Volkoren pasta en/of rijst

Als je deze standaard in huis hebt, grijp je nooit mis.

musthaves, voorraadkast

3. (Zoete) aardappel

Aardappelen is net zoiets als pasta en rijst. Altijd handig om in huis te hebben!

4. Meel/bloem

Met een zak meel kun je altijd aan de slag voor iets lekkers. Of je nou tarwe-, spelt-, boekweitmeel enz. in huis hebt. Super handig om in de voorraadkast te hebben! Natuurlijk kun je havermout ook fijnmalen tot meel.

5. Uien en knoflook

Uien en knoflook zijn een must. Deze voegen zoveel smaak toe aan je gerechten. Neem de tijd om even een uitje en een teentje knoflook te fruiten en je gerecht heeft gelijk veel meer smaak.

6. Blikjes

En dan bedoelen we geen blikjes cola en bier, maar blikjes met bonen. Deze kun je heul lang bewaren en zijn ideaal voor gezonde gerechten. Koop vooral wat je zelf lekker vindt: kikkererwten, zwarte bonen, witte bonen, mais. Je kunt ze overal in gebruiken!

7. Bouillonblokjes

Bouillonblokjes zijn van die dingen die je altijd vergeet in de supermarkt. Zorg daarom dat je ze altijd in jouw voorraadla hebt liggen.

9. Eieren

Onmisbaar! Of je nou je dag begint met een eitje of deze door een bananenbrood gooit, altijd handig.

10. Olijfolie

Een goede olijfolie is zo belangrijk. Zowel om in te bakken als over je salade. Ik leerde altijd: ‘gewone’ olijfolie gebruik je om in te bakken, extra vierge gebruik eet je ‘koud’, bijvoorbeeld in een salade. Extra vierge verbrand namelijk eerder als je deze gaat verhitten.

11. Kruiden

Kruiden kunnen zoveel smaak toevoegen aan je gerecht! Peper en zout hebben we allemaal wel in huis. Vul deze aan met kruiden zoals kaneel, kerrie, komijn en paprikapoeder. Zoek kruiden die jij lekker vindt en die je graag gebruikt.

12. Noten

Ideaal om te snacken of door een baksel.

13. Passata

Tomaten passata doet het goed in pastasaus, soepen, curry’s en ga zo maar door. Komt altijd wel van pas!

14. Baking soda

Bakpoeder of baking soda is een must in de keuken! Vooral als je graag bakt.

15. Notenpasta

Pindakaas, hazelnootpasta, cashewpasta, amandelpasta… Altijd goed, op heel veel manieren te combineren. Zowel in hartige als zoete gerechten. Wat dacht je  van een pindacurry met pindakaas of amandelpasta op een plak bananenbrood. Of als swirl door je havermout.  Je kunt notenpasta’s kant-en-klaar in de supermarkt kopen óf zelf maken. Heel simpel en lekker!

16. Honing

Last but not least: honing. Lekker door je bakje kwark of om een gerecht te zoeten.

Hoeveel kun jij afvinken van dit lijstje? Of heb jij nog aanvullingen? Laat een reactie achter.

Liefs, Lindelotte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties