Eetdagboek health lover || Sophia van Beautyandthe.com

Eetdagboek, Food, Health  /   - 

Dat ik niet de enige health lover ben is mij inmiddels duidelijk! I like!! Het was dan ook niet moeilijk om weer een inspirerende dame (heren mogen ook hoor!) te vinden die haar eetdagboek op I Love Health wil delen. Please meet Sophia Tienstra! Sophia is de oprichtster van het recensie platform Beautyandthe.com. Daarnaast heeft ze nog een bedrijf: 101 Media Strategies, waarmee ze voor opdrachtgevers uit de muziek- en fashion branche werkt. Eén van haar hobby’s is eten. Om deze hobby te handhaven eet ze graag healthy en sport ze in haar vrije uurtjes.

Sophie: “Ik heb een haatliefde relatie met eten. Als kind was ik echt te zwaar en ik heb dan ook erg aanleg. Ik telde al calorieën op de basisschool. Rond mijn 18e ben ik begonnen met het mijden van snelle koolhydraten. Dat betekende geen tot zo min mogelijk aardappels en wit brood. Ik ben toen veel gezonder gaan eten. Na het lezen van het boek ‘Skinnybitch’ besloot ik vervolgens ook geen koemelk meer te drinken. Deels voor mijn gewicht, maar ook voor mijn gezondheid! Sophia Tienstra - eetdagboekje

Sinds ik vorig jaar mijn beauty website Beautyandthe.com lanceerde, waarop wij ook berichten delen over healthy food, raakte ik geïnspireerd door mijn health bloggers. Zo maakte ik kennis met producten als havermout, quinoa en superfoods! Ook probeerde ik minder vlees te eten en zoveel mogelijk pure producten. Hiernaast dronk ik elke ochtend een lauw glas water met citroensap. Tot ik plots allergisch werd voor citroen. Het duurde even voor de dokter eruit was, maar ik ben sindsdien ineens allergisch voor o.a. citroen, koemelk en wortel. Nu kan ik je vertellen dat juist deze drie ingrediënten in heel veel producten voorkomen. Door mijn allergie ben ik genoodzaakt om ontzettend te letten op wat ik eet.”

Gezond eetdagboek Sophia

Maandag

  • Ontbijt: De ochtend start ik, zoals de meeste ochtenden, met havermout. Ik combineer dit met suikervrije amandelmelk of water. Ik strooi er nog wat superfoods over: chia  zaad en goji berries. Soms voeg ik nog een appel, banaan, pompoenpitten of honing toe. Ook vind ik een beetje kaneel erbij lekker. Hierbij drink ik, terwijl mijn pannetje havermout opstaat, ook een glas water met twee theelepels appelazijn.
  • Lunch: In de middag ga ik voor 2 gekookte eieren met avocado op geroosterd speltbrood van Organic. Als snack rol ik een stukje avocado in een plakje geitenkaas.
  • Tussendoor: In de namiddag pak ik een appel. Je ziet mij maar één keer per maand echt zondigen en dan kies ik meestal voor chips!
  • Diner: Een goed vriendje blijkt een soort van master chef te zijn! Hij maakt heerlijke spinazie met zalm en zo krijg ik vandaag goede vitamines binnen. Ook hierbij laat ik alle kaas en sausjes met melkproducten achterwege door mijn allergie. Zuivel is meestal een no-go! En het scheelt ook weer in de calorieën.

Zalm met spinazie - eetdagboek Sophia Tienstra

Dinsdag

  • Ontbijt: Ik startte deze ochtend met een appel en koffie.
  • Lunch: Ik heb een werkruimte in het World Fashion Centre waar je een ontzettend lekker Italiaans zaakje hebt. Eén keer per week trakteer ik mijzelf met zo’n lekker broodje. Op mijn bruine broodje smeerde de Italiaan rode pesto en ik koos voor geitenkaas en plakken aubergine. Aangezien ik nooit snoep koop, valt erop kantoor niets ongezonds te snacken.
  • Tussendoor: Eenmaal thuis moet ik snel door naar een etentje, waarvoor ik de boodschappen heb gedaan. Ik eet thuis snel nog een biologisch koekje (zonder melk en toegevoegde suikers) van EkoPlaza, aangezien ik echt even iets moest eten.

boodschappen - eetdagboek Sophia Tienstra

  • Diner: Met mijn vriendinnen eten wij quinoa salade met fetakaas, kikkererwten, cashew nootjes, tomaat, avocado en oranje (zoete) paprika. Ik drink hierbij een glaasje rode wijn en water. Ik drink eigenlijk nooit frisdrank of andere zoete suikerdrankjes, meestal kies ik overdag voor koffie of (heet) water.
  • Sport: Normaal train ik het liefst op maandag- en dinsdagavond, aangezien ik de rest van de week ook in de avond vaak mijn agenda vol heb staan. Omdat ik nu net terug ben van vakantie (waarvoor ik hard heb getraind!) wil ik niet meteen weer zo streng voor mezelf zijn. Vanaf volgende week ga ik weer met een vaste routine aan de slag bij Medico Vision. Als ik train, voel ik mezelf gewoon beter over mijn lichaam en gezondheid.

Woensdag

  • Ontbijt: In plaats van havermout ga ik deze ochtend voor soya-yoghurt zonder citroenzuur i.v.m. mijn allergie. Het bestaat gelukkig wel. Aangezien in de meeste potjes jam ook citroen zit, maak ik deze meestal zelf. Aardbeien met wat water in een pannetje verwarmen en vervolgens af laten koelen met een schepje chia zaad en natuurlijke zoetstoffen. Resultaat is overheerlijk en super healthy! Maar goed, weer even terug naar mijn soya-yoghurt. Ik combineer het met een kinderbanaantje (deze zijn net wat kleiner). Hierover strooi ik hennepzaden, goji berries en pompoenpitten.

Homemade aardbeien jam van Sophia Tienstra - eetdagboek

  • Lunch: Ik lunch met crackers en appelstroop.
  • Tussendoor: Rond de namiddag heb ik een afspraak in het centrum en rij ik langs de Vitamine Store voor een sapje.

sapje vitamin store - eetdagboek Sophia Tienstra

  • Diner: In de avond eet ik thuis makkelijk: speltpasta en een biologische tomatensaus met vega-stukjes.

Wat vind jij van het gezonde eetdagboek van Sophia? Herkenbaar? Heb je misschien ook last van allergieën? Ik ben benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 reacties

  1. Waar kan je suikervrije amandelmelk halen? Welk merk gebruik je? In Alle pakken amandelmelk die ik tegen kom zit minimaal 3 gram suiker…….of ik zoek verkeerd …en kijk verkeerd 😉

  2. Je hebt ook best veel soorten jam zonder citroen(zuur), gewoon te koop bij de supermark. Ik kom zo even niet meer op de merken, aangezien ik zelf ook liever vers fruit pureer, maar ze zijn er! Ik kan er zelf ook niet tegen dus weet heel erg goed hoe lastig het is.

    Mooi eetdagboek trouwens!

  3. Ziet er goed uit! Inderdaad wel erg knap dat je tussendoor zo weinig eet! Ik heb een super snel verteringssysteem dus ik moet echt wel meer eten tussendoor haha! Meestal lukt het wel voor iets gezonds te kiezen, maar ook wel eens niet natuurlijk. Maar dit zijn mooie verhalen om weer inspiratie uit te halen.

    1. Ik eet altijd echt veel in de ochtend, middag en avond (bijv. meer dan mijn vriendinnen), misschien snack ik daarom minder. Als ik snack pak ik meestal een appel, komkommer of wat geitenyoghurt.

    1. Door mijn allergieën vallen er veel slechte snacks weg dus heb vaak niet echt een keus. 🙁 Ik mis ook vooral mijn koekje bij de koffie.. In de avond kun je het best komkommer inslaan als snack!

  4. Ziet er goed uit. Ik maak meestal ook zelf jam, erg lekker én puur. Zie trouwens een spelfoutje: het is speltpasta i.p.v. speldpasta. Toch?