Eetdagboek Cynthia – Misslipgloss.nl – part1

Eetdagboek, Food, Health  /   - 

Even voorstellen: Cynthia kennen jullie misschien wel van haar succesvolle beauty blog Misslipgloss.nl. Of van haar Beauty boek dat eerder dit jaar uitkwam. Of misschien wel van haar eigen Make Up Tv-programma op TLC? Bezig bijtje en ze gaat als een speer! Wat ik nou zo leuk aan haar vind, is dat ze ondanks alle drukte tóch tijd wil maken om gezond te eten. Ze probeert zo vaak mogelijk ‘clean’ te eten, hoewel dat soms best lastig is in een druk leven, waarbij ze veel buiten de deur eet. Ook geniet ze zo nu en dan gewoon van ‘wat lekkers’. Maar dat kan ze je zelf het beste vertellen! Lees je mee in haar eetdagboek?

Ps. Volgende week verschijnt deel 2 van haar eetdagboek!

Cynthia, Misslipgloss vertelt:

“Ik probeer zoveel mogelijk ‘clean’ te eten maar ga er niet krampachtig mee om. Bij de soep is een klein stukje brood heerlijk (maar dan eet ik niet het hele stokbrood op) en als we heel veel zin hebben in een patatje, moet dat kunnen. Alleen niet vier keer per week, zoiets gebeurt dan gewoon soms. Ik wil het ook alleen op momenten doen dat ik er onwijs veel zin in heb en niet omdat het ‘moet’ (omdat je je niet goed hebt voorbereid, als je geen eten in huis hebt, of als je onderweg moet eten en er is niks anders).
Mijn ontbijtjes zijn niet altijd zo goed als ze zouden moeten zijn. Ik werk regelmatig thuis, en ja, dan kan je juist lekker kokkerellen, maar meestal ga ik dan achter de computer zitten en bedenk ik me om een uur of elf ‘hey, ik heb niet ontbeten’. Dan wacht ik tot twaalf uur en ga ik lunchen. Ik heb er nooit echt last van. Als ik een drukke dag buiten de deur heb, zorg ik wel dat ik goed ontbijt, liefst met havermout wat ik de dag vooraf in de koelkast maak.”

Maandag

 • Ontbijt: Ik start met een glas water met sap van een halve citroen en eet 1 banaan en 1 mandarijn.
 • Lunch: Bij een tankstation onderweg neem ik erg lekkere verse gevulde erwtensoep. Erwtensoep eetdagboek Cynthia Misslipgloss.nl
 • Tussendoor: Een klein koekje bij het tankstation en een hapje van mijn vriend zijn broodje Unox in de Efteling 😉
 • Diner: Na een dag Efteling hebben wij onszelf verwend met een patatje en een burger. 🙂

Niet mijn meest healthy dag…. maar zo liep de dag en ik was niet voorbereid.

Dinsdag

 • Ontbijt: Glas lauw water met sap van een halve citroen, klein bakje havermout met sojayoghurt en 1 rijstwafel met pindakaas. Ontbijt Misslipgloss.nl - Eetdagboek Cynthia
 • Tussendoor: Gekookt eitje.
 • Lunch: Ik neem een klein bakje magere kwark met Dorset Cereals Really Nutty, met wat gehakte amandelen, goji bessen, inca bessen, moerbeien en een appel in stukjes gesneden. Daarbij twee rijstwafels met een halve avocado met peper, zout en chilipoeder. Havermout met appel Eetdagboek Cynthia Misslipgloss.nl
 • Tussendoor: Stukje 86% pure chocola.
 • Diner: Zelfgemaakte knoflooksoep met twee stukjes stokbrood. Knoflooksoep - eetdagboek Cynthia Misslipgloss.nl

Woensdag

 • Ontbijt: Overgeslagen, oeps… wel mijn standaard glas lauw water met sap van een halve citroen.
 • Tussendoor: Ik neem een mandarijntje.
 • Brunch: Klein kommetje knoflooksoep van de dag ervoor, twee rijstwafels met halve avocado met peper, zout en chilipoeder. Rijstwafels met avocado - eetdagboek Cynthia Misslipgloss.nl
 • Diner: Heerlijk sushi! Mmm 🙂
 • Avond snackje: Stukje 86% pure chocola.

Advies I Love Health: ik adviseer Cynthia om meer groenten en eiwitten te eten. Dat mis ik nu wel. Misschien zijn de hoeveelheden ook wat weinig, maar goed, iedereen heeft andere hoeveelheden nodig om zich goed te voelen. Maar met zo’n druk leven als Cynthia, kan dat naar mijn idee geen kwaad! En je weet het natuurlijk zelf ook… maar vergeet je ontbijt echt niet. Deze maaltijd is zo belangrijk!

In de volgende blogpost (die volgende week verschijnt), vertelt Cynthia meer over haar eetpatroon en mag je nog eens meekijken in haar eetdagboekje. So stay tuned!

Meer weten over Cynthia? Check dan haar beauty blog Misslipgloss.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 reacties

 1. Als ik het zo lees eet je wel heel erg weinig. En s’morgens je ontbijt beginnen met fruit is niet goed.

  Je kan beter beginnen met langzame eiwitten zoals 250 ml halfvolle melk en 40 gram havermout met kaneelpoeder. Of kwark is beter dan yoghurt i.v.m. de verborgen suikers. En i.p.v. je chocolade kan je ook franse magere kwark eten voor een verzadig gevoel. En nee van eiwitten word je niet dik. Heb je wel eens je BMR berekent hoeveel je verbrand in rust? Dat zou ik doen want je calorie in name is veel te laag ter opzichte wat je verbrand als je de hele dag stil zit en ademt.

  En zeker als je sport net wat als er boven vernoemd werd je lichaam gaat op een spaarstand staan en dan gaat je lichaam juist alles opslaan i.p.v. te verbranden. Met sporten krijg je spieren die moet je voeden om de verbranding door te laten gaan als je stil zit.

  Eet om de 2 – 2,5 uur een kleine maaltijd ik weet niet hoe zwaar en lang je bent maar verdeel de aantal calorieën over 7 maaltijden per dag.

  En eet 1 x per dag wat je wilt doe ik ook en dat gaat prima als je je 6 dagen aan je schema houd. Ik heb nog steeds resultaat. Je moet ook kunnen genieten en je hoeft je er helemaal niet schuldig om te voelen! Anders hou je het ook niet lang vol.

  Voor fruit geld ook max 2 stuks per dag omdat fruit van nature suiker bevat.

  Als je 3 x intensief sport per week geldt 2 x je lichaamsgewicht aan eiwitten. 1 x je lichaamsgewicht aan goede vetten en de rest aan vullen met goede koolhydraten.
  (zilvervliesrijst, aardappels, volkoren pasta, max 100 gram.)

  Brood alle soorten vlees max 100 gram eet ik gewoon.
  En ik heb nog jawel steeds resultaat omdat ik mijn bron van eiwitten uit kwark, whey shake en melk haal.

  En dan moet je natuurlijk ook denken aan gezond beleg.

  Let wel op als je zoveel eiwitten eet per dag drink dan k minstens 1,5 liter water zodat je lichaam het goed kan afbreken en je nieren goed blijven functioneren.

  Hier een link over wat er gebeurd als je te WEINIG eet:

  http://www.bokt.nl/forums/viewtopic.php?f=31&t=461906

  En hier een link om je BMR te berekenen als je wilt cutten dus afvallen ga dan 500 calorieën onder je dagelijkse behoefte zitten dus als je stil zit.

  http://rubriek.nl/fitness/bmr.php

  Zoals dit joun lunch

  Lunch: Ik neem een klein bakje magere kwark met Dorset Cereals Really Nutty, met wat gehakte amandelen, goji bessen, inca bessen, moerbeien en een appel in stukjes gesneden. Daarbij twee rijstwafels met een halve avocado met peper, zout en chilipoeder.

  Veel te veel fruit.
  Eet liever bruin brood met zalm/tonijn/gekookt ei/kalkoenfilet/casselerrib/kipfilet/schouderham/ en je kan ook eventueel een salade maken.

  Ik zie ook dat je best wel veel noten eet. Pas er wel mee om met de verborgen vetten en calorieën. Noten zijn niet erg als ze maar ongezout en geroosterd zijn.

  Je kan eindeloos variëren.

  Ik hoop dat jullie / jij aan deze tips hebben gehad.

  Succes!

  X

 2. Ligt het aan mij of eet ze echt heel ongezond, knoflooksoep als avondmaaltijd? hoezo kun je daar op leven? Vind dag een waarop ze zelf zegt ongezond gegeten te hebben nog het meest gezond.

 3. Wow, je eet veel en veel te weinig.. Als je nog steeds bezig bent met afvallen zou ik toch meer gaan eten, door dit weinige eten gaat je lichaam alles op slaan wat je binnen krijgt en kom je alleen maar aan.
  Op een dag waarop je de hele dag in de weer bent (efteling) eet je enkel 2 stukjs fruit, een soep, en een koekje voor je diner. Dat is echt veel en veel te weinig. Al dat bij elkaar zou alleen je ontbijt nog maar moeten zijn.. Blijf wel goed voor jezelf zorgen hoor!

  1. Hmm als ik honger heb, dan eet ik 🙂 noten of fruit oid. De ene week eet ik ook meer dan de andere week hoor. Van mn trainer moet ik iets meer eten en vooral wat meer eiwitten.