Drink met je billen bloot, melk uit een kokosnoot…|| 3 nieuwe kokos drinks

Food  /   - 

Het is duidelijk dat de zomer eraan komt! Het één na het andere nieuwe kokosdrankje wordt feestelijk geïntroduceerd. De frisse kokossmaak, het hydraterende en dorstlessende effect en daarbij het beeld van tropische stranden maakt kokos tot het ideale zomerdrankje. Lucky me, ik mocht drie nieuwe kokos drinks testen!

De kokos drinks

Hero Kokoswater Naturel Hero kokoswater naturel - kokos drinks

Deze super dorstlesser bevat 98% puur kokoswater uit jonge kokosnoten en bevat van nature veel belangrijke mineralen. Zo zit er veel kalium in waardoor het extreem hydraterend en dorstlessend is. Er zijn geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen aan toegevoegd. Mocht je je afvragen wat de overige 2% dan is? Dat zijn natuurlijk fruitsuikers.

Uiteraard heb ik deze kokos drink van Hero getest. En ik moet zeggen dat ik erg enthousiast ben. Ik vind niet alle kokoswatertjes even lekker, maar deze vind ik erg smakelijk. Fris, niet zo’n sterke kokossmaak… lekker!

Vita Coco Lemonade Vita Coco Lemonade - kokos drink

Nóg zo’n fijne dorstlesser voor de zomer! Vita Coco combineert twee populaire zomerdrankjes: kokoswater en lemonade. En wat een resultaat! Super fris, zurig in a good way… met een zonnetje erbij waan je je zo in tropische sferen. Ook deze kokos drink is zonder kunstmatige toevoegingen. In een eerdere blog die ik schreef over Vita Coco lees je alles over de voordelen van dit merk. Ingrediënten:Kokoswater (89%), Citroensap (9%), natuurlijk fruitsuiker (2%), Vitamine C.

Alpro Coconut Drink Alpro Coconut Drink - kokos drink

Alpro kennen we allemaal wel van de soja producten. Maar sinds kort hebben zij het assortiment met andere plantaardige drankjes uitgebreid. En tataaa… de Coconut drink is geboren! Alpro heeft ook goede stappen gemaakt op het gebied van suikervrije drinks. Onlangs kwamen ze al met een ongezoete versie van de amandelmelk en ook deze kokos drink is suikervrij! Het drankje is 100% plantaardig en gemaakt van kokos en een vleugje rijst. Het drankje bevat slechts 40 kcal per glas (200ml).

Ik heb het drankje mogen testen tijdens een heerlijk ontbijt en yoga sessie en ook hiervan werd ik blij! Het is veel frisser en lichter van smaak dan ik zou denken bij een kokos drink. Je kunt het goed ‘zo’ als drankje drinken, maar het smaakt ook goed door een smoothie.

Houd jij van kokos drinks? En kun je deze nieuwe drankjes al? Ze zijn inmiddels allemaal verkrijgbaar in de supermarkt. Leuk als je laat weten wat jouw ervaring met de kokos drinks zijn! x 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 reacties

 1. Ik heb kokoswater meestal van Grace, in een literpak. Staat meestal tussen de toko-spulletjes bij Jumbo. Persoonlijk vind ik die zachter van smaak dan de Vita Coco.

 2. Kokoswater vindt ik echt niet lekker…
  Heb afgelopen week van Coolbest de combinatie coconut lemon en lime gekocht
  en nu net uitgeprobeerd. Je moet even wennen aan de smaak, maar het is uiteindelijk een lekker fris en zurig drankje.

  Ik wil ook wel graag het coconut drankje van Alpro eens gaan proberen.

  Gr.
  Paulien

 3. die coconut drink van Alpro kende ik al. Deze vind ik zelf erg lekker. Die andere drinks ga ik snel uitproberen. yum

 4. Puur kokoswater vind ik vaak te veel naar kokos smaken, maar ik heb nu die met smaakjes van healthy people ontdekt en oh die met mango is zo lekker en die met ananas is net taxi!

 5. Ik ben erg benieuwd naar die nieuwe van Vita Coco! Ik vind de Vita Coco met ananas namelijk heel erg lekker, maar die met lemonade klinkt ook héél erg goed.

 6. Jaa, lekker hè kokosdrankjes… ik ben ook gek op kokos! Ik vind die kokosdrank van Alpro ook echt lekker. Jammer dat kokoswater best prijzig is. Ik moet wel zeggen dat ik verschillen in smaak merk tussen de verschillende merken kokoswater, de een vind ik lekkerder dan de ander… Ik koop af en toe een pak bij Stach, dat is zó lekker maar ik kom even niet op het merk.