Een kijkje in de koelkast van… team Fitgirlcode

Eetdagboek, Food, Health  /   - 

 Jullie hebben dit rubriekje ongetwijfeld al eens voorbij zien komen op ILH: Een kijkje in de koelkast van…Bekende en mindere bekende fit en food girls (en boys) laten zien wat er precies in hun koeling staat. Staat ‘ie vol met enkel verantwoorde producten, of hier en daar ook een pot mayo, blikje cola of andere guilty pleasures?  Deze week is team #Fitgirlcode aan de beurt. Kijk je mee? 

Een kijkje in de koelkast van team #fitgirlcode

,,Toen we werden gevraagd om de lezers van I Love Health een kijkje in onze koelkast te laten nemen, aarzelden we geen seconde! Want hoe leuk is het om een mini kijkje te kunnen nemen in iemands leven, waar de koelkast zeker een grote rol in speelt. Dat is tenslotte waar al het lekkere eten in staat ;).

Momenteel is onze koelkast best wel leeg, dit komt omdat we midden in de zomer zitten en het team hierdoor momenteel iets kleiner is. Wanneer in september alle stagiaires weer van start gaan, is het soms dringen voor een plekje in de koelkast. Toch is ‘ie aan het einde van elke week altijd weer netjes en zo goed als leeg. Bij Fitgirlcode letten we namelijk heel erg op food waste. Is er aan het einde van de week iets over wat dat weekend op moet, dan neemt iemand het lekker mee naar huis. Van te rijpe bananen bakt iemand weer een bananenbrood (wat de rest van het team dan weer niet erg vindt;), en zo vinden we voor elk product wel weer een goed plekje. Vervolgens gaat er een doekje doorheen en kunnen we weer fris de week beginnen. Best een werk, zo’n volle koelkast.” 

Hoewel de koelkast nu dus iets leger is, betekent dat natuurlijk niet dat er geen interessante producten in liggen. We lopen je er even doorheen. 

Boter/margarine: Een groot deel van het team neemt vaak een geprepte salade of iets anders mee als lunch. Maar als we brood eten, vinden we het wel lekker om hier een beetje margarine of boter op te smeren. 

Hummus: We hebben altijd een lekkere broodsalade op kantoor voor op een cracker of rijstwafel. Hummus is toch wel een van onze favoriete smeersels. Heel gezond, vega(n) en hartstikke lekker. 

Olijven: Soms experimenteren we op kantoor met lekkere recepten en daar blijven dan wat producten van over. Zo ook de olijfjes, die we gebruikten voor een saladerecept. Nu voegen we af en toe wat extra olijven toe aan onze meegebrachte salade, of eten we er een paar tijdens het borrelen. 

Cherrytomaten: We wisselen onze tussendoortjes graag zo veel mogelijk af en vinden het daarom ook heerlijk om af en toe wat tomaatjes te snacken. Als er overblijven gebruiken we ze ook weer door een lekkere salade. Zo hoeven we niets weg te gooien! 

Mealpreps: Op het tweede plankje staan de lunches van het team. Robin en Anne lunchen vaak met een lekkere home-made salade als lunch. In Robins bakje (met de roze deksel) zit een Mexicaanse quinoasalade met bonen en verschillende groenten. Anne maakte een heerlijke pastasalade die ze vaak meeneemt in een handige jar. Zo weet ze zeker dat alles heel aan komt op kantoor. 😉 Shelley is daarentegen echt fan van brood, het liefst eet ze elke dag brood met haar andere favoriet: kaas. Momenteel is kaas met tonijnsalade weer haar lievelingscombinatie, maar ze bedenkt de lekkerste variaties voor op brood. 

Wijn: Zoals ik net al vertelde, zijn we bij Fitgirlcode zeker niet vies van een borrel op z’n tijd. Dat betekent dus dat er ook altijd een lekker flesje wijn koud ligt. Je weet tenslotte nooit wanneer je ineens tijd hebt voor een borrel. 😉 

Melkopschuimer: Een van de grootste trotsten van kantoor is toch wel het super fijne koffieapparaat. Shelley en Robin zijn fanatiek koffie drinkers en kunnen niet zonder hun cappuccino’tje in de ochtend. 

Donuts: Af en toe kopen we iets lekkers voor onszelf, gewoon omdat we daar zin in hebben. Voor een shoot hadden we deze week donuts nodig en dat vonden we natuurlijk helemaal niet erg. We geloven enorm in balans en vinden dat je zeker af en toe moet genieten van iets minder gezonds. Een donut gaat er dus altijd goed in!

Fruit: Naast donuts en wijn, zorgen we natuurlijk ook dat we een flinke dosis vitaminen binnenkrijgen. We eten dagelijks veel fruit en proberen telkens te variëren. Meestal ligt het fruit op een fruitschaal, maar vanwege het warme weer hebben we het eventjes naar de koelkast verplaatst. 

Dan blijft alleen de deur van de koelkast nog over, waar onze drankjes van het moment in staan. We krijgen vaak veel gezonde snacks en drankjes cadeau, die we met plezier eten en drinken op warme dagen. We hebben eigenlijk altijd een onbeperkte voorraad healthy snacks op kantoor, wat toch wel een van de voordelen is aan voor een blog werken. 

Melk: De melk is er eigenlijk alleen voor de cappuccino’s, overdag drinken we meestal alleen water, thee of een van de drankjes die er nog staan. 

Water met munt en sinaasappel: Nu het buiten zo warm is, hebben we even geen behoefte aan thee. Maar we vinden het wel fijn om iets met een lekker smaakje te drinken. We hadden nog wat munt over en hebben dit samen met wat schijfjes sinaasappel in een fles water gedaan. Zo hebben we toch nog een lekker smaakvol drankje voor de zomer. 

Dat was onze koelkast, we zijn heel benieuwd wat je van de inhoud vindt! Had je verwacht dat er ook minder gezonde producten in zouden liggen? We zijn heel benieuwd! 

Liefs team #Fitgirlcode

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties