Onze favo healthy boeken – april 2017

Food  /   - 

Kookboeken vind ik zelf ontzettend handig. Ik haal hier veel inspiratie uit als ik even niet meer weet waar ik zin in heb en kom zo op gerechten waar ik zelf nooit aan had gedacht. Nog fijner is dat we tegenwoordig bijna een overvloed aan gezonde kookboeken hebben. Zo merk je pas echt hoe lekker gezond eten kan zijn! Je kunt alle kanten op en dat is waarom ik ook vaak weer een boek tevoorschijn haal. Lange tijd wist ik niet wat ik precies aan het doen was. Ik had eigenlijk niet echt een regelmaat en viel telkens terug in slechte eetgewoontes. En dat had steeds dezelfde reden; ik verbood mijzelf om toe te geven aan mijn cravings en mocht letterlijk niks slecht. Wie een beetje gezond verstand heeft snapt dat je dan uiteindelijk helemaal gek wordt. Helaas heb ik dat op de harde manier moeten leren. Gelukkig vond ik kookboeken die het een stuk makkelijker voor mij maakten! Maar welke zijn nu mijn favoriet? Dat deel ik graag met je!

Mijn favo healthy boeken

1. Yoghurt

Yoghurt is zo gigantisch lekker. Wat je er ook mee doet! De een houdt misschien meer van vers, de ander heeft het liever frozen, dik of dun, van soja of misschien wel van geit? Genoeg opties in ieder geval! Logisch dat Yoghurt Barn razend populair is geworden in Nederland. Maar al die recepten moeten ze wel ergens kwijt… Dus die hebben ze samengebracht in het kookboek Yoghurt! Bomvol recepten die je laten zien wat je allemaal met yoghurt kunt doen én die thuis gemakkelijk klaar te maken zijn. Wat dacht je van yoghurt-komkommersoep, hartige hangop met olijven en groene kruiden, bananen yoghurt kwarktaart, aardbeienmilkshake de luxe tot havermoutpannenkoekjes met blauwe bessen? Het klinkt allemaal heerlijk! Het boek bevat makkelijke, lichte en lekkere recepten voor ieder moment van de dag.

yoghurt

2. Grenzeloos Gezond

Als tophockeyster kom je op plekken over de hele wereld. Dan moet je natuurlijk wel fit zijn. Ellen Hoog laat zien dat dit goed te combineren is in haar tweede boek Grenzeloos Gezond . Zij laat hier in zien dat je altijd en overal ter wereld fit kunt zijn door gezond te eten en bewust te blijven bewegen. Ze heeft haar inspiratie gekregen door al haar trainingen en toernooien in landen als Argentinië, Zuid-Afrika, Engeland, Australië en China. Maar ook een relaxvakantie naar Ibiza en een geweldige roadtrip door de USA zorgen voor heerlijke makkelijke en gezonde recepten die zij in dit boek op een prachtige wijze naar voren brengt. Tussendoor vind je ook nog volledige workouts die je thuis en op reis kunt uitvoeren. En voor de reizigers geeft ze nog tips om fit te blijven als je vaak en lang onderweg bent. Het is een onwijs mooi boek! Tijdens het lezen wil je het liefst meteen een vliegticket boeken en genieten van een smoothie onder de Spaanse zon. Aanrader.

ellen hoog, grenzeloos gezond, boek

3. Kooltje

Naast Nootje en Havermoutje, de boeken die Pascalle Bonnier en Mathijs Kok eerder publiceerden hebben ze ook een derde boek; Kooltje. Met dit boek willen zij kool een nieuw leven inblazen. Kool is er in heel veel soorten en kun je ook op verschillende manieren toepassen. Ze noemen het zelf een ode aan de kolen die in eigen land worden verbouwd. Daarbij zijn ze ook nog eens onwijs gezond en goedkoop te krijgen. Dit boek bevat 70 recepten waarin zij de oneindige mogelijkheden laten zien waarin kool het basis ingrediënt vormt. Maar dat niet alleen; je vindt ook nog eens de eerste stappen voor je eigen moestuintje met kolen. Hoe leuk is dat! Ik was al fan van Havermoutje en nu mag Kooltje ook zeker niet aan mijn lijstje ontbreken. Hun boeken zijn een groot succes en ik kan niet wachten op de volgende.

 

4. Zoete aardappel

Fooddeco is een Instagram account met prachtige food fotos, recepten en tikt inmiddels al meer dan honderd duizend volgers aan. Colette Dike is de vrouw achter dit account en heeft ook haar tweede boek uitgebracht:  Zoete aardappel. In dit boek staan meer dan 30 recepten waar het vooral om het gebruik van de zoete aardappel draait. De gerechten zijn verrassend en zowel hartig als zoet!

healthy boeken, zoete aardappel

5. Arbeidsvitaminen

Ik denk dat wij allemaal wel bekend zijn met het probleem van wel gezond willen eten maar ook de hele dag op pad/aan het werk zijn. Dat kan nogal lastig zijn. Dit boek Arbeidsvitaminen kan je daar een handje bij helpen. Tijdens een lange werkdag heb je veel vitaminen nodig en dat is waar het hierin over gaat! Het boek bestaat uit heerlijke recepten voor alle eetmomenten op een werkdag. De schrijfster Mascha werkte jarenlang als bankdirecteur, maar besloot toch voor koken te kiezen. Ze reist zelf ook met een mobiele keuken langs bedrijven. Hiermee wilt ze bijdragen aan gezonde(re) voeding op de werkvloer. In het boek gaat het vooral om lunchgerechten en tussendoortjes. Ook is er genoeg informatie over voeding te vinden. Het fijne is dat de recepten makkelijk te maken zijn met simpele ingrediënten. Ideaal voor de hardwerkenden onder ons!

arbeidsvitaminen, boek, healthy boeken

Wat is jouw favo boek? Laat het ons weten in de comments!

Groetjes,

Sterre

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie

  1. Stuk voor stuk topboeken. Ik zou ook graag het boek kooltje nog aanschaffen, vind het leuk om nieuwe dingen met zulke gewone ingrediënten te maken.