Top 10 voeding voor een jonge huid – part 2

Beauty, Food, Health  /   - 

Vorige week kwam eerst een shocking rijtje met huidverouderaars voorbij. Werden we niet blij van. Toch? Maar gelukkig kwam vlak daarna een top 10 met voeding die een positief effect hebben en zorgen voor een gezonde, mooie, jonge huid. Dat was part 1 van de lange lijst met beauty foods en zoals beloofd, volgt nu part 2! Genoeg lekkere en gezonde voeding om een mooi, strak, jong huidje te krijgen!

Mango’s voor een jonge huid

Net als worteltjes bevat mango veel betacaroteen. Ook zitten mango’s vol beschermende antioxidanten die veel in homeopathische middelen tegen astma en hooikoorts gebruikt worden. Ook bevatten ze veel enzymen die goed zijn voor je spijsvertering en dus als het ware je binnenkant (darmen) schoonspoelen, met een stralend huidje als gevolg. Heerlijk door mijn ontbijt smoothie of havermout omdat het zo lekker zoet is.

Appels voor een jonge huid

Good to know. Want ik ben dol op een appeltje en eet er bijna dagelijks wel een. Appels zitten vol met pectine wat je van binnen schoonmaakt zodat afvalstoffen niet kunnen blijven ‘plakken’ in je lichaam. Ook zijn appels een echte natural moisturizer voor je huid omdat ze voor 85% uit water bestaan! Uiteraard vind je in appels ook belangrijke antioxidanten die je huid beschermen. En je weet… an apple a day, keeps the doctor away. Appel voor een jonge huid

Kool voor een jonge huid

Ja, dit behoeft wat uitleg. En ik had het niet op durven schrijven als ik het niet zelf had geprobeerd. But I did… Kool is niet echt heel sexy. Maar wel waanzinnig goed voor je lichaam en huid. Kool bevat namelijk zwavelachtige ingrediënten die heel belangrijk zijn voor een gezonde huid, nagels en haar. Ik werd dus nieuwsgierig. En hoe heb ik dit getest dan vraag je je misschien af? Het beste schijnt koolsap op de nuchtere maag te zijn. Dus heb ik een fles koolsap gehaald bij de bio winkel en hop, daar ging ik. Pff, het smaakt nog erger dan ik kon vermoeden… Neus dicht en achterover klokken. Na deze eerste fles is er geloof ik geen nieuw gekomen… en dat zegt genoeg lijkt me.

Tomaten voor een jonge huid Tomaten voor een jonge huid

Tomaatjes zijn gezond, dat is bekend. Maar wist je ook dat ze pas echt gezond worden als je ze warm maakt? Zo komen er bepaalde belangrijke voedingsstoffen vrij. Ook staan tomaten bekend om de antioxiderende werking (die zo goed is voor je huid). Snijd een tomaatje in kleine stukje en doe het door je omeletje als ontbijt of lunch. Of voeg nog wat spinazie en champignons toe en je hebt een heerlijke groentenomelet als diner.

Waterkers voor een jonge huid

Enigszins onderschat denk ik zo! Waterkers bevat namelijk meer vitamine C dan een sinaasappel. Het helpt hierdoor bij de regeneratie van onze huid. Ook vol met antioxidanten en ontstekingsremmende stoffen. En wat dacht je van de natuurlijk laxerende werking ervan.. schoon van binnen, beauty van buiten 😉

Voor wie deze woorden nog niet kende:

  • Vrije radicalen: ontstaan door bijv. roken, vervuiling in de stad, barbecueën, frituren; overal waar een vorm van verbranding aanwezig is). En zijn slecht voor je huid.
  • Antioxidanten: bestrijden en beschermen tegen teveel vrije radicalen waaraan je huid wordt blootgesteld. De bekendste antioxidanten zitten in vitamine C & E, bètacaroteen en zink. Antioxidanten zijn dus goed voor je huid.

Welke van deze foods eet jij al wekelijks? Zit jij een beetje op peil als het gaat om het binnenkrijgen van voldoende antioxidanten?

 

Ook voor deze beauty foods voor een jonge huid ben ik geïnspireerd door Amber Albarda. Haar boek Eet jezelf mooi, slank & gelukkig koop je via deze link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *