De handige gids voor het kopen van een reiskoffer

Blog, Travel  /   - 

Ga je binnenkort op vakantie? Dan is de kans vrij groot dat je al flink aan het nadenken bent over hoe je alles in je koffer mee gaat krijgen. Nu zal dit voor de meesten niet meteen een probleem zijn, maar is het wel handig dat je beschikt over een geschikte reiskoffer en je er niet pas vlak voor vertrek achterkomt  dat je alleen nog een handbagage koffer op zolder hebt staan. Mocht dit het geval zijn en ben je op zoek naar een nieuwe koffer, dan is het wel belangrijk hier ook voldoende tijd en aandacht aan te besteden. Een reiskoffer kopen is niet iets wat je voor één keer doet, maar als het goed is voor een langere periode. De kosten voor een goede koffer kunnen namelijk flink oplopen. Wel zo prettig dus dat jij je nieuwe koffer dan ook een aantal jaren kunt gebruiken tijdens je tripjes. Mijn Bali koffer is net weer uitgepakt en opgeborgen! Dus ik weet hier alles van.

Het formaat van je reiskoffer

Ga je een reiskoffer kopen? Dan is het formaat van je koffer van belang. Vooral wanneer je de nodige spulletjes wilt meenemen, kan het handig zijn om te kiezen voor een wat grotere koffers. De meeste koffers zijn onderverdeeld in 3 verschillende maten, waarbij de kleinste variant, de ‘S’ vaak een handbagage koffer is en de ‘M’ vaak geschikt is voor een vakantie van een dag of 8. Ga je langer op vakantie of wil je de koffer kunnen delen met je partner? Dan is een groter formaat een verstandige keuze. Zo kun je online gemakkelijk filteren op allerlei verschillende specificaties, zo een reiskoffer kopen via het internet is een stuk gemakkelijker geworden. Zo hoef je niet eerst de hele winkel af te struinen op zoek naar een geschikt model, maar krijg je op basis van je criteria een selectie met reiskoffers die hieraan voldoen.

Hoe is de koffer ingedeeld?

Het formaat is één, maar ook de indeling van de koffer speelt een belangrijke rol bij het maken van een keuze. Nu is dit in de meeste gevallen wel vooral bij vrouwen het geval, maar die pakken vaak dan ook de koffer in. Met de indeling van de koffer bedoelen we de verschillende vakjes en eventuele scheiding tussen de ene en andere helft van de koffer. Je zit er namelijk niet op te wachten dat je straks je toilettas bij de goede kleding in hebt gedaan en de tube tandpasta door de druk in het vliegtuig knapt. Wil je verzekerd zijn van een koffer die praktisch is ingedeeld en van hoogwaardige kwaliteit is? Neem dan eens een kijkje op de website van Travelbags.nl. Travelbags is al jarenlang de aangewezen partij als het gaat om (handbagage)koffers en tassen. Heb je een koffer gevonden, zorg er dan wel voor dat je een reiskoffer kiest die is voorzien van meerdere compartimenten, zodat je kleding, toiletartikelen en ook elektronica zoals een föhn, stijltang en scheerapparaat gescheiden kunt houden.

Hoe makkelijk is de koffer mee te nemen?

Wanneer je met het vliegtuig op vakantie gaat, dan wordt je meestal verzocht om twee tot drie uur voor vertrek aanwezig te zijn op de luchthaven. Vooral in het hoogseizoen waarin het vrij druk is, is het niet prettig dat je een koffer achter je aan moet slepen die niet zo soepel ‘rijdt’. Let daarom goed op dat de koffer is voorzien van vier wieltjes die ook 360 graden kunnen draaien en een handvat dat uitschuifbaar is. Dit zorgt er namelijk voor dat je de koffer op meerdere manieren, zonder problemen achter je aan mee kunt nemen, terwijl jij door de menigte probeert te manoeuvreren.

Ben jij van het packing light? Of gaat je halve inboedel mee? 😉

Groetjes!

Team I Love Health

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *