Een training in de woonkamer op een regenachtige dag: zo pak je dat aan

Blog, Sport  /   - 

Het regent momenteel vaker dan mij lief is… de poncho zit in elk geval standaard in mijn tas. Als je vaak buiten gaat sporten, kan een regenbui jouw training helemaal verpesten. Inmiddels zitten we alweer midden in de herfst en de kans op regen en kou is erg groot. Regen en kou zorgen ervoor dat buitensporters een training overslaan, puur en alleen omdat het slecht weer is. Echter is slecht weer geen excuus om niet te gaan trainen. In jouw eigen woonkamer kun je genoeg trainingen bedenken waardoor je toch nog beweging hebt. Wil je hier inspiratie voor? Lees dan snel deze blog!

De warming up

Net zoals bij een andere training is het belangrijk om jezelf goed op te warmen. Begin dan ook met een uitgebreide warming up. Doe je sportkleding aan, een stevige sport bh en start met de warming up. In een woonkamer zijn de mogelijkheden wel iets beperkter, maar er is genoeg wat je kunt doen. Zet je favoriete muziek op en dans door de woonkamer. Dat is leuk en het zorgt ervoor dat je gehele lichaam in beweging komt. Dansen verhoogd de bloedsomloop en maakt je gewrichten los. Daarna ben je helemaal klaar om te gaan trainen.

Cardio training

Een cardio training doen in je woonkamer klinkt lastig, maar het tegendeel is waar. Een cardio training is niet enkel rennen, maar je kunt ook jumping jacks, burpees, mountain climbers en high knees doen als cardio training. Deze oefeningen kunnen erg gemakkelijk in je woonkamer. Ze hebben weinig ruimte nodig en zijn daarom perfect voor in de woonkamer. Je had natuurlijk de sportkleding al aan van de warming up, maar mocht dat niet het geval zijn dan kun je die alsnog aan doen. Tijdens een cardio training is flexibele sportkleding en een sport bh erg fijn.

Krachttraining

Ook krachttraining is gemakkelijk uit te voeren in de woonkamer. Hier heb je niet per se gewichten voor nodig. Gebruik je eigen lichaamsgewicht als weerstand voor de krachttraining. Doe squats, lunges, push-ups en plankoefeningen en doe alsnog een uitgebreide krachttraining.

Stretchen

Na een intensieve cardio- en krachttraining is het tijd om te stretchen. Het is belangrijk om je spieren te rekken en je lichaam te ontspannen. Voer daarom een korte yogasessie uit om de flexibiliteit te verbeteren en ook je geest tot rust te brengen. Yoga helpt bij het verminderen van stress en het bevordert het gevoel van welzijn. Na de yoga kun je de training afsluiten met eenvoudige stretchoefeningen om je spieren te versoepelen.

Regel je ademhaling

Als je alles klaar hebt, is een ademhalingsoefening na de tijd nog erg fijn om te doen. Het helpt de hartslag weer normaal te worden en het vermindert de stress. Sluit je ogen, concentreer je op de ademhaling en let goed op de ademhaling. Zorg ervoor dat deze weer rustig wordt en dan is de training in jouw woonkamer klaar.

Als het slecht weer is, is het dus zeker mogelijk om lekker binnen te trainen. Als je een woonkamer hebt met een plek waar je ronduit kunt bewegen, dan kun je al lekker thuis trainen. Misschien vind je het achteraf wel zo leuk dat je het vaker gaat doen.

Sport jij wel eens thuis, in je eigen woonkamer?

Groetjes1

Team I Love Health

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *