3 makkelijke maaltijden op de camping

Blog, Diner, Lunch, Recepten  /   - 

Ga je jaarlijks gezellig met het hele gezin naar de camping, net als Izzy en ik?! Dan weet je natuurlijk als geen ander hoe gezellig het is om met het hele gezin samen te zorgen voor een lekkere maaltijd. Waar tijdens de vakantie regelmatig de barbecue zal worden aangestoken, is het ook lekker om eens een keer wat anders te maken. Omdat je natuurlijk vast geen zin hebt om een uitgebreid drie gangen diner te gaan maken, hebben wij een aantal tips voor je om ook op de camping een makkelijke, maar wel gezonde maaltijd te bereiden.

Gegrilde groentepakketjes met pesto

Ben je dol op groente, dan is deze maaltijd niet alleen ontzettend lekker en snel klaar, maar ook nog eens super gezond! Daarbij komt ook dat je deze gemakkelijk op twee pitjes kunt bereiden en je dus echt geen hele keuken nodig hebt. Uiteraard is het allemaal wel net even wat makkelijker wanneer je kiest voor een  wat luxere tent en niet op een klein pitje voor je uitklapbare tent hoeft te koken. Dus ben je dol op kamperen, maar dan wel met de nodige luxe? Dan is op vakantie in een safaritent een absolute aanrader. Izzy en ik zijn dol op de glamping, dat doen we eigenlijk elk jaar, in Italie. Heerlijk! En we zijn ook een keer in Nederland naar een glamping gegaan. Safaritenten zijn grote tenten, die eigenlijk qua luxe en comfort gelijk staan aan een lodge. Zo beschikken ze niet alleen over een eigen badkamer, maar ook over een keuken waarin je van alle gemakken bent voorzien. Zo kun je dus rustig beginnen met het snijden van allerlei verschillende groentes en dit fruit in de pan. Vervolgens leg je alles op een stukje aluminiumfolie en besprenkel je het geheel met olijfolie en een schepje pesto voor de smaak. Voeg vervolgens wat peper en zout toe en vouw de ‘pakketjes’ dicht. Even op de barbecue en je hebt een heerlijke gezonde maaltijd vol groente.

Hamburger met aardappelpartjes

Een echte klassieker op de camping is natuurlijk de hamburger. Ben je niet zo dol op een hamburger, dan kun je uiteraard ook voor een ander stukje vlees kiezen of voor de vegetariers en veganisten onder ons voor een vleesvervanger. Om deze maaltijd extra lekker te maken, is het de bedoeling dat je zelf de aardappelpartjes maakt en ook kruid en ze dus niet kant en klaar uit de supermarkt haalt. Dit doe je door zelfde aardappels in partjes te snijden en vervolgens te koken. Deze giet je daarna af en laat je drogen. Dit kun je doen op een stukje keukenrol of een schone theedoek, zodat alle vocht er goed uit kan trekken. Vervolgens kruid je de partjes naar smaak en bakes ze in de pan of wederom op de barbecue. Dit doe je ook met het vlees of de vleesvervanger en serveert het geheel bijvoorbeeld op een broodje met wat groente of sla. Vind hier gezonde barbecue recepten.

Wrap met kip

De laatste, maar zeker niet de minste, is de wrap met kip. Deze maaltijd is ideaal voor ‘s avonds, maar is ook erg populair als lunch. Wel is het handig om de kip dan koud te serveren, omdat dit anders tijdens de warme zomermaanden erg zwaar kan vallen. Ook ben je volledig vrij in het samenstellen van dit gerecht en kun je kiezen voor een scherp gekruide kip, maar kun je het ook wat milder houden. Snijd de kip in kleine blokjes en kruid ze naar wens. Vervolgens voeg je wat groente toe, zoals komkommer, tomaat en sla en je rolt de wrap vervolgens dicht. Je kunt de wrap eventueel nog insmeren met humus, kruidenboter of een andere saus, zodat het geheel net wat meer smaak krijgt. Rol de wrap vervolgens goed dicht en snijd hem in tweeën. De perfecte (snelle) maaltijd voor op de camping als je het ons vraagt.

groetjes!

Team I Love Health

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *