Roerei met avocado op speltbrood

Lunch, Ontbijt, Recepten  /   - 

Wat mij betreft is dit het perfecte ontbijtje voor een luie zondagochtend. Hoewel ik doordeweeks vrijwel geen brood eet, vind ik het des te lekker om in het weekend goed speltbrood te eten. Op zaterdagmiddag een tosti met geitenkaas… yumm… Of dus op zondagochtend zo’n heerlijk ontbijt van roerei met avocado op speltbrood. Je maakt het in slechts een paar minuutjes, dus ook je lover verrassen met dit ontbijtje is een hele kleine moeite 😉

Ingrediënten roerei met avocado

Voor 1 persoon

  • 2 eieren (biologisch)*
  • Scheut Amandeldrink (ongezoet) van Alpro**
  • 4 blaadjes verse basilicum (of andere kruiden)
  • Halve avocado
  • 2 spelt boterhammen
  • Kokosolie
  • Peper & zout

Bereiding roerei met avocado

  1. Klop in een kom de eieren met de amandel drink, basilicum en peper en zout luchtig.
  2. Verhit ondertussen in een koekenpan een klein beetje kokosolie.
  3. Giet nu het eimengsel in de pan en blijf ‘roeren’ met een (houten) spatel. Doe dit net zo lang tot het roerei redelijk ‘droog’ is. Dit gaat vrij snel!
  4. Snijd de avocado in plakjes en verdeel over de twee boterhammen.
  5. Verdeel het roerei erover.

roerei met avocado Geniet ervan!

*Lees in deze blog hoe je gemakkelijk de keus voor een ‘gezond’ eitje maakt.

**In deze blog leg ik uit waarom ik de voorkeur geef aan plantaardige melk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 reacties

  1. Lijkt me heerlijk! Ik zou het wel leuk vinden om jouw eetdagboek van een week te lezen / zien 😉 Zou je dat een keer willen doen misschien? Ben wel benieuwd wat jouw alternatieven voor brood overdag zijn.

  2. Mmm…zit ’t nu te eten (gelijk maar even gemaakt, kon me niet inhouden). De combinatie (avocado, ei en basilicum) is lekker verrassend! Goed begin van de dag!

  3. Hm, klinkt heerlijk en ziet er ook goed uit! Ik vind het ook altijd erg lekker om een combinatie tussen gebakken groenten en roerei te maken, bijvoorbeeld courgette bakken met kerrie, en halverwege een eitje erbij gooien. Ook heerlijk!