Kiemen zijn ideaal om je boterham, cracker of rijstwafel te versieren. Staat niet alleen leuk, maar geeft het ook een extra boost qua voedingswaarde. Kiemen zijn namelijk echte vitamine bommetjes!
Ik heb vrijwel altijd een of twee soorten kiemen in de koelkast liggen zodat ik het gemakkelijk kan pakken en vaak gebruik.
Dit recept komt uit het Less is More Summer afslankprogramma. In dit e-book vind je een aantal recepten waarin kiemen gebruikt worden. Deze sandwich met hummus en kiemen wordt als lunch ‘voorgeschreven’. Wie zegt er dat afslanken saai is?!
In dit geval heb ik gekozen voor rettich en garlic kiemen. Deze kiemsoorten hebben een lekker pittige smaak, die goed bij het eitje en de hummus past.
Ingrediënten sandwich met hummus, ei en kiemen
- 2 volkoren (spelt) boterhammen
- 1 gekookt eitje
- 2 el (pikante) hummus
- Alfalfa of andere kiemen*
- Komkommer
- Peper, zout en/of gedroogde chilivlokken
*ik gebruikte op de ene boterham rettich kiemen en op de andere boterham garlic kiemen.
Bereiding sandwich met hummus, ei en kiemen
- Veel simpeler wordt het niet: kook 1 eitje (middel/hard).
- Smeer de boterhammen met hummus.
- Beleg de ene boterham met plakjes gekookt ei en de andere met komkommer.
- Garneer met de kiemen.
Meer weten over kiemgroenten? Neem dan eens een kijkje op kiemgroenten.nl.
Ohja, dit eet ik ook wel eens, heerlijk!
Oh dat boterhammetje met de komkommer ziet er goed uit! Eitjes eet ik niet, dus die laat ik achterwegen, maar goed idee om kiemen op de boterham te doen. Krijg je toch op een makkelijke manier weer extra voedingsstoffen binnen! ^^