Boerenkool salade met appel en cranberries

Bijgerechten, Diner, Lunch, Recepten  /   - 

De herfst is volop aangebroken. Het is oktober, de regen tikt tegen de ruiten. Vorige week had ik een flinke zak boerenkool in huis voor een stampotje. Best lekker, zo’n stampotje op z’n tijd op een regenachtige, gure dag. Omdat ik nogal wat boerenkool over had, besloot ik er eens een salade van te maken.  Ik trok mijn koelkast en voorraadkast open en maakte er deze heerlijke herfstsalade van. Ik heb mijn boerenkool vanaf nu liever in een salade dan gekookt in een stampot!!

Ingrediënten boerenkool salade:

Voor 1 persoon:

  • 2 handjes (gesneden) boerenkool
  • 1 klein handje sla naar keuze
  • ½ appel in blokjes
  • Handje (gedroogde) cranberries
  • Pecannoten
  • Zonnebloempitten
  • Arganolie

Bereiding boerenkool salade:

  1. Doe eerst de boerenkool en sla in een kom.
  2. Voeg vervolgens alle overige ingrediënten toe. Voeg gerust nog wat extra’s toe. Wat dacht je van avocado?
  3. Tot slot sprenkel je de arganolie over de salade. Doe dit subtiel.

Je kunt natuurlijk ook een andere soort olie of dressing gebruiken. Hier vind je 7x lekkere dressing voor over je salade. Enjoy!

Boerenkool salade met appel en cranberries - kerst recept

Liefs, Daisy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 reacties

  1. Ik maak altijd eentje met quinoa, gewoon rauw. Ik masseer de boerenkool wel altijd even met olijfolie en balsamico zodat hij niet zo hard/taai is. Deze ga ik zeker ook eens proberen!

  2. Giftig? O jee… Ik heb geprobeerd om meer info hierover te vinden, maar ik vind alleen maar tegenstrijdige verhalen. Wie weet hier het fijne vanaf?

  3. Boerenkool moet je altijd eerst stomen of een beetje koken.
    Je moet het NOIIT RAUW eten. Er zijn een aantal groenten die je niet rauw kan eten. Het is giftig.