Eetdagboek Health Lover Giulia

Eetdagboek, Food, Health  /   - 

Leuk! I Love Health lezers Giulia bood zelf aan om een eetdagboekje voor de site bij te houden. Zo geïnspireerd als ze raakt door andere eetdagboekjes, hoopt ze ook een inspiratie voor anderen te kunnen zijn. Even voorstellen:

“Mijn naam is Giulia Califano, ik ben 21 jaar en ik ben studente Ergotherapie. Zoals je aan mijn naam kunt zien ben ik geen Nederlandse: mijn vader is van Italiaanse origine. Hieruit vloeit natuurlijk een grote liefde voor Italiaans eten voort! Zoals het de Italiaanse keuken betaamt zijn groenten en fruit heel belangrijk en dat is dan ook heel goed in mijn levensstijl terug te zien. Daarnaast maak je mij heel blij met noten, gedroogde vruchten en kwark en af en toe een visje of kip- of kalkoenfilet. Mijn voorkeur ligt van kinds af aan al bij gezond eten. Van een gezond ontbijt tot voedzame tussendoortjes. Mijn interesse is echter wel toegenomen, omdat ik het belangrijk vind een gezond lichaam te hebben. Dit omdat ik voel dat ik met een gezond lichaam beter functioneer. Bovendien ben ik sinds 3½ jaar gediagnosticeerd met fibromyalgie, wat het voor mij nog belangrijker maakt goed voor mijn lichaam te zorgen. Dit zorgde er dan ook voor dat ik actiever ben gaan sporten. Vroeger heb ik diverse sporten geprobeerd, maar alleen dansen bleek mijn passie. Toen dit noodgedwongen stopte, was ik dan ook ten einde raad. Langzaamaan ben ik gaan experimenteren en gewoon begonnen, wat erin resulteert dat ik inmiddels 7,5 km kan rennen (dankzij Start to run & Keep running van Evy) en sinds een maand een sportschoolabonnement heb. Het doet me ontzettend goed lekker actief te zijn: zowel lichamelijk als geestelijk!”

Dag 1

  • Ontbijt: Ik neem magere kwark met havermout, lijnzaad, chia zaad, tarwezemelen, rauwe cacao, moerbeien, goji bessen, pruimen en banaan. Good start of my day! ontbijt: magere kwark met havermout, lijnzaad, chia zaad, tarwezemelen, rauwe cacao, moerbeien, goji bessen, pruimen en banaan.
  • Tussendoor: Een appel met amandelen en een gedroogde vijg.
  • Lunch: Een groene salade met kwark en balsamico-azijn, met een snee roggebrood met kalkoenfilet.
  • Tussendoor: Ik maak een bakje kwark met kiwi, pecan noten en kaneel.
  • Diner: Ik wok groenten met garnalen op een pittige manier. Lekker spicy!
  • Tussendoor: Een klein handje pistachenoten.
  • Sport: Ik heb 16 km gefietst (op en neer naar stage) en thuis heb ik squats gedaan tijdens het tandenpoetsen. Zowel ’s ochtends als ’s avonds 🙂

Dag 2

  • Ontbijt: Als ontbijt maak ik magere kwark met havermout, lijnzaad, chia zaad, tarwezemelen, rauwe cacao, moerbeien, goji bessen, frambozen en een kiwi.
  • Tussendoor: Een beetje kwark met mandarijn en rauwe cacao.
  • Lunch: Ik neem een restje wok van diverse koolsoorten, bleekselderij en erwtjes, met een sneetje roggebrood met kalkoenfilet.
  • Tussendoor: Ik vul dadels met een amandel en eet er een paar.
  • Diner: Als diner eet ik gevulde kerriesoep met gerookte kip. Kerriesoep
  • Tussendoor: ’s avonds nog wat trek en neem daarom een klein handje studentenhaver.
  • Sport: Weer 16 km gefietst en 35 minuten hardgelopen.

Dag 3

  • Ontbijt: Vandaag een ontbijt van magere kwark met havermout, lijnzaad, chia zaad, tarwezemelen, rauwe cacao, moerbeien, goji bessen, druiven en kiwi.
  • Tussendoor: Ik neem een bakje kwark met peer, kaneel en pecan noten.
  • Lunch: Een gemengde salade met olijven, tomaatjes en hüttenkäse gedresseerd met citroensap, balsamico-azijn, peper en zout. Daarbij een sneetje roggebrood.
  • Tussendoor: Ik maak een gezond appeltaartje uit de magnetron van appel, kaneel, rozijntjes en hazelnoten. Mmmm, zo lekker! Chili con carne - eetdagboek Giulia
  • Diner: We eten chili con carne!
  • Toetje: Na het diner nog een heerlijk toetje: bevroren banaan met diepvriesfruit en rauwe cacao. Toetje eetdagboek bevroren banaan met cacao poeder
  • Sport: Weer 16 km gefietst, 35 minuten cardio gedaan (crosstrainer & ligfiets) en een half uur krachttraining van de armen.

Dag 4

  • Ontbijt: Wederom magere kwark met havermout, lijnzaad, chia zaad, tarwezemelen, rauwe cacao, moerbeien, gedroogde cranberry’s. Dit keer met mandarijn en meloen. ontbijt: magere kwark met havermout, lijnzaad, chia zaad, tarwezemelen, rauwe cacao, moerbeien, gedroogde cranberry’s. Dit keer met mandarijn en meloen.
  • Tussendoor: Druiven uit moeders tuin!
  • Lunch: Ik maak een gemengde salade met gerookte zalm en een ciabatta broodje.
  • Diner: Italiaanse tapasavond met vrienden! Mijn bijdrage was een Napolitaanse bloemkool schotel. Heerlijke avond!

Wil je meer van Giulia weten? Ze houdt haar healthy life bij op haar Fitfoodfree Instagram en Facebook account.

En vind jij het ook leuk om jouw eetdagboekje te delen met andere lezers van I Love Health? Mail dan naar info@ilovehealth.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *