Workout || Tabata Training #2

Sport  /   - 

Naast krachttraining vind ik het heel fijn om in ieder geval één keer per week een Tabata training te doen. Dit is een High Intensitie Interval Training (HIIT).  Ik werk tijdens een Tabata workout vaak met setjes van 8 x 20 seconden, waarbij er telkens 10 seconden rust tussen zit. Dit rondje herhaal ik dan meestal vier keer of soms wat vaker (hangt een beetje af van de oefeningen) Dit duurt in totaal 20 tot 30 minuten. Een relatief korte training, maar wel eentje die erg effectief is! GO FOR IT! In deze blog deelde ik één van mijn Tabata schema’s, maar afwisseling is belangrijk. Dus hieronder een nieuw schema, met nieuwe oefeningen. 

Tabata timer

Runtastic timer

Voor je aan een Tabata training begint, is het handig om even een app te downloaden die voor je timed. Ik gebruik hiervoor de Runtastic Timer. Een tabata kun je eigenlijk met alle oefeningen doen. Het gaat erom dat je op tijd werkt, en daardoor je hartslag hoog houdt. Ik zal hieronder een voorbeeld van één van mijn trainingen geven.

Nieuw Tabata schema

Warming up: Zorg ervoor dat je goed warm bent voor dat je aan een Tabata workout begint. Ik stap meestal even 5 tot 10 minuutjes op een spinningfiets of crosstrainer. Lekker warm maken die spieren!

Het echte werk…

    • Setje 1: 8 x 20 seconden jump squats
    • Setje 2: 8 x 20 seconden medicine ball sit ups 
    • Setje 3: 8 x 20 seconden op hoog tempo fietsen (dus 20 seconden werken, 10 seconden rust. En dat 8 keer. Ik doe dit altijd op een spinningfiets, en dan kies ik ervoor om te staan op de trappers, ipv blijven zitten.)
    • Setje 4: 8 x 20 seconden AB roller (let extra goed op je uitvoering, anders krijg je al snel last van je onderrug)
    • Setje 5: 8 x 20 seconden lunges (hier kun je ook een jump versie van maken, om het iets zwaarder te maken)

In die 20 seconden is het wel belangrijk dat je alles geeft. Dus geen pauzes of half werk. Maar voor de volle 100% gaan met die banaan!

GOODLUCK! En vergeet je handdoek + flesje water niet;)

Liefs Mirte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *