ILH’s X-MAS workout at home!

Sport  /   - 

Zijn jullie ook zo aan het genieten van jullie vrije dagen? Wij wel hoor! Heerlijk samen met vrienden en familie. En natuurlijk niet te vergeten, genieten van al het lekkere eten. Want daar kunnen we toch echt niet om heen tijdens Kerst. Van een uitgebreid kerstontbijt bij mijn ouders, rollen we door naar een uitgebreide lunch bij de schoonfamilie, en daarna gaan we nog even borrelen bij vrienden. Super gezellig allemaal, maar al dat lekkers brengt natuurlijk ook de nodige calorieën met zich mee. Helemaal geen ramp, want gelukkig is het maar één keer per jaar Kerst, maar het is wel goed om je er bewust van te zijn. Wat extra beweging tussendoor kan dus geen kwaad. En omdat veel sportscholen gesloten zijn vandaag, hebben wij daar iets op verzonnen: de ILH X-MAS workout at home! Om dus een beetje te compenseren trekken wij ook vandaag onze sportschoenen aan voor een korte, maar effectieve training. Doe jij ook mee?!

ILH’s X-MAS workout at home

Het is handig om voorafgaand aan de training even een TABATA app te downloaden, of een stopwatch bij de hand te hebben. Ik gebruik meestal de Runtastic Timer. We werken tijdens deze workout in 4 sets van 8 x 20 seconden. Tussen iedere herhaling, zit tien seconden rust. Tussen iedere set zit 1 minuut rust.

Warming up

50 jumping jacks

Afbeeldingsresultaat voor jumping jacks

1 minuut high knees

Afbeeldingsresultaat voor high knees

Setje 1: Squats

Afbeeldingsresultaat voor squats
Maak 20 seconden achter elkaar squats. Hou 10 seconden rust, en ga weer door met 20 seconden squats. Dit doe je in totaal 8 keer op een lekker vlot tempo. Begrijp je het idee?

Klaar met setje 1? Hou dan 1 minuut rust.

Setje 2: Push ups

Afbeeldingsresultaat voor push ups

Zeflde idee als het eerste setje. 20 seconden push ups, 10 seconden rust. Herhaal dat 8 keer. Wordt het te zwaar, doe de oefening van op knieën en handen.

Gelukt? 1 minuut rust.

Setje 3: Lunges

Afbeeldingsresultaat voor lunges

Maak 20 seconden achter elkaar lunges, hou 10 seceonden rust. Herhaal ook dit weer 8 keer.

Ja, klaar? 1 minuut rust

Setje 4: Planken

Afbeeldingsresultaat voor plank oefening, workout at home

Laatste setje alweer! Nog even volhouden. In dit setje ga je 8 keer 20 seconden planken. Wordt het wat zwaar, leun dan op je knieën.

Yes! Het zit er op! Goed gedaan. Morgen weer?!

>>Nog niet genoeg gezweten!? Ik heb nog een te gekke tabata training voor je in de aanbieding>>

Liefs Daisy & Mirte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *