Wat weet jij over yoga?

Health, Sport  /   - 

Even een korte intro bij deze blog! Ik wil jullie namelijk voorstellen aan Mare, de eerste stagiaire van I Love Health. Mare is zelf ook diehard yoga fan, dus deze blog leek me wel aan haar besteed! x Daisy

Yoga is tegenwoordig overal. Het lijkt wel of de yoga studio’s als paddestoelen uit de grond schieten en de tijd dat alleen super sportieve hippe types aan yoga deden is allang voorbij. Menig huisvrouw met ‘kort pittig kapsel’ weet je tegenwoordig het verschil te vertellen tussen Hatha en Ashtanga. Daisy en ik zijn ook regelmatig op ons yogamatje te vinden. Niks fijner dan even je verstand op nul zetten en opgaan in de flow. Deze infographic is gemaakt door Djina. Ze is fervent yogi en schrijft voor haar eigen blog. Ze deed onderzoek naar de yoga-industrie en maakte er deze interessante en overzichtelijke infographic over. Je kunt hier ook iets uitgebreider haar onderzoek lezen waar ze de infographic op heeft gebaseerd. In het I Love Health boek komen de voordelen van yoga en de verschillende soorten ook aan bod, dus lees dat zeker nog als je dat nog niet hebt gedaan!

Opvallend!

Het onderzoek is gebaseerd op Amerikaanse data, maar evengoed interessant en redelijk relevant voor de Nederlandse yogi’s! Wist je bijvoorbeeld dat maar liefst 78% van de yogi’s universitair geschoold is? Ook vond ik het interessant te lezen dat de hoofd en schouderstand de meest blessuregevoelige oefeningen zijn. Zelf doe ik deze oefeningen nooit omdat ik er altijd last van mijn nek van krijg (iemand tips?). Extra oppassen bij deze poses dus! Wat ik het meest opvallend vond waren de gezondheidsvoordelen van yoga. Je hebt als yogi 50% minder kans opgenomen te worden in het ziekenhuis en maar liefst 55% minder kans op kwaadaardige tumoren! Yoga is dus echt heel goed voor je. En volgende keer als iemand je een beetje gek aankijkt als je vertelt dat je aan yoga doet heb je dus wat keiharde feiten om hem of haar de mond te snoeren!

Yoga Infographic

Wat vond jij het opvallendste weetje? En doe je zelf ook aan yoga? Zo ja, wat vind jij er het fijnst aan?

xxx Mare

Bestel het I Love Health boek hier – zonder verzendkosten!

En volg je I Love Health al op Facebook, Instagram, Pinterest en Twitter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 reacties

  1. Wat voegt de opmerking menig huisvrouw met “kort pittig kapsel” toe, ook nog tussen aanhalingstekens? Beetje denigrerend. Waarom niet gewoon veel vrouwen of veel mensen.