Ibiza Detox & Reload || travel report

Health, Sport  /   - 

Ik ben dol op spontane acties! En al helemaal als het vakanties betreft… Zo besloot ik eind maart op vrijdag dat ik de dag erna op wintersport zou gaan. YOLO! En vriendinnetje Jiska deed onlangs eigenlijk hetzelfde: ze zag via via een heerlijke Ibiza Detox & Reload Holiday voorbij komen op Facebook. Dát kon ze wel gebruiken. Voordat ze het wist was een ticket naar – jawel – Ibiza geboekt en was een week detoxen geen droom meer, maar een feit! Ibiza, here she comes! Voor I Love Health schreef ze over haar Ibiza Detox & Reload ervaring.

Ibiza Detox & Reload
Jiska; totally zen op Ibiza!

Ibiza Detox & Reload

Jiska: Op zondagavond landde ik op het vliegveld van Ibiza. Daar stond Monique mij met een grote glimlach op te wachten. Vervolgens reden we naar de andere kant van het eiland. Op zoek naar rust en weg van de drukte van Ibiza-stad. Bij aankomst in de villa ontmoette ik ook Corina. De andere helft van het duo dat deze detox weken verzorgt. Yin en Yang noemen ze zichzelf. Corina gaf mij wat uitleg over de week en ik ontving een welkomstcadeau; een tasje met allemaal lekkere biologische producten voor huid en haar, een bakje chia zaden, pantoffeltjes voor in de villa en een ‘tongschraper’. Die kende ik nog niet! Corina liet me zien hoe ik deze twee keer per dag moest gebruiken. Je zet hem op het achterste van je tong en trekt hem naar voren, het speeksel met de viezigheid wat eraan blijft zitten spoel je af. Dit zou de detox gaan ondersteunen, aangezien je alle gifstoffen die op je tong achterblijven weg schraapt. Interessant 😉 Ik voelde me direct na binnenkomst rustig worden. Er hing een kalme, serene sfeer in de villa. Zoals Corina en Monique ook vertelden: ‘je moet hier helemaal niets, je hoeft nergens zelf over na te denken, laat je maar verzorgen’.

Ibiza Detox & Reload
De villa!

De juices

De volgende ochtend word ik om zeven uur gewekt door Monique, ze stond in mijn kamer met een glas warm water met daarin citroen uitgeperst. Heerlijk wakker worden!  Een half uur later zou ze terug komen met de eerste morning juice. Dit was een juice met aardbei en klei. De klei ondersteunt de optimale werking van de detox, het werkt zeer reinigend voor je darmen. Een beetje een dikkig goedje wat door de aardbei heel lekker zoet was en dus prima te drinken. De rest van de dag zocht Monique mij nog verschillende keren op met sappen en supplementen. Zo ging het elke dag. Corina maakt de (biologische) sappen en Monique brengt ze. Om 10u de ontbijt juice, om 13u de lunch juice (meestal een groene), om  16u een afternoon juice (deze is weer met klei) en ‘s avonds om 19u de maaltijd die de rest van de week tot ‘het hoogtepunt van de dag’ werd bekroond; de detox soep. In deze soepen proefden we dat we met een echte keukenprinses te maken hadden. De soepen van Corina zijn on-ge-lo-felijk lekker!

Yoga & zo

Tussen alle lekkere juices door gingen we flink ‘aan de work-out’ met Monique. De eerste startte ’s ochtends om half negen en soms in de middag nog een keer, en op woensdag hadden we zelfs drie trainingen. Maar uiteraard alleen als je mee wilde doen. De trainingen waren ontzettend fijn. De ene keer deden we op keiharde muziek een soort aerobics trainingen en de andere keer yoga in de ochtendzon. Ik maakte hier voor het eerst kennis met yin-yoga. Zelf doe ik al een tijd iyengar yoga, een hele krachtige technische vorm van yoga. Maar yin yoga is juist een hele rustige yoga vorm, waarbij je wel vijf minuten in een houding blijft, dit voor optimale stretching. Heel prettig! Bij thuiskomst ben ik gelijk op zoek gegaan naar een plek om yin-yoga te beoefenen in Nederland. Naast deze trainingen maakten we dagelijks een wandeling door de prachtige omgeving, soms ook in de avond om de zonsondergang te bekijken. Onze mooie, luxe villa stond in de middle of nowhere omringd door de mooiste natuur met uitkijk op zee. Een oase van rust! Af en toe kregen we een lezing van Corina over voeding. Als voedings- en detox coach valt er ontzettend veel van haar te leren. Ook in de persoonlijke gesprekken die ze met iedereen voert geeft ze je voedings- en leefstijl adviezen. Heel prettig en inspirerend.

Ibiza Detox & Reload
Haha! Charming 🙂

De detox

En dan natuurlijk de detox. Dat mijn lijf flink gereinigd werd merkte ik al snel op het toilet. Hier zal ik verder niet over uitweiden 😉 Maar dat gaf eigenlijk vooral een heel schoon en fris gevoel. Na een paar dagen begon ik al resultaten te zien. Mijn tongschraper gaf steeds minder vuil af en er kwam een perfect roze tongetje tevoorschijn! Mijn oogwit werd witter dan wit en zo ook mijn tanden. Mijn wallen verdwenen en mijn huid begon te stralen. Dat ene vervelende vetrolletje waar ik vanaf wilde begon ook te verdwijnen. En, ik heb geen honger gehad! Iets waar toch veel mensen bang voor zijn. De juices zijn voedzaam genoeg, ik had er helemaal geen last van. Maar het laatste avondmaal, (naar recepten van Corina: o.a. bananenbrood, tortilla zonder aardappel, quinoa salade) wat we met z’n allen bereid hebben onder begeleiding van Corina, smaakte natuurlijk wel intens lekker! Aan het einde van de week voelde ik me kiplekker met bakken energie en het gevoel dat ik met een nieuw, opgeladen lijf terug vloog naar Nederland. De combinatie van de rust, natuur, zalige sapjes en soepen, stevige workouts, massages, inspirerende mensen en gesprekken en lezingen over voeding hebben mij een week om nooit te vergeten bezorgd. Een ab-so-lute aanrader!

Ibiza Detox & Reload Holidays

Jiska hield eerder voor I Love Health een eetdagboekje bij. Heb je die al gelezen?

Ga jij wel eens op yoga, wellness of detox vakantie? Ik wil dit zelf ook graag eens doen. Dus ben erg benieuwd naar je tips! Deel ze vooral in de comments onder de foto’s in deze blog. THNX Daisy Ibiza Detox & Reload Ibiza Detox & Reload Ibiza Detox & Reload Ibiza Detox & Reload Ibiza Detox & Reload

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 reacties

  1. Hoi Chantal,
   In de blog staat een link naar de site. Daar vind je alle info. Veel plezier vast 😉
   Groetjes, Daisy

 1. Leuk om te lezen, dit wil ik ook gaan doen! Ik ben Monique en Corina tegengekomen op de vakantiebeurs en ze waren zo enthousiast 🙂

 2. Wauw, wat een bijzondere ervaring! En al helemaal als je het ‘gewoon’ even besluit te gaan detoxen in Ibiza(!). Ik denk dat je het echt zelf moet doen wil je écht geloven dat het werkt.

 3. Wat goed dat dit zo impulsief en in je eentje gedaan hebt Jiska.
  Vooral qua detox vind ik dat knap, ik heb me 1,5 maand kunnen voorbereiden voor ik ging detoxen. Al had ik helaas niemand mijn sapjes kwam brengen, ik moest het zelf doen 😉
  Ik kan me voorstellen dat je ‘helemaal nieuw’ en vol energie terug bent gekomen. Een combinatie van detox, ontspannen en yoga lijkt me heerlijk. Ik hoop dat ik dit ook eens ga doen in de toekomst. Misschien volgend jaar..