Time to run: TomTom Multisport

Sport  /   - 

Al sinds mijn eerste iPhone, loop ik hard met een app die vastlegt waar ik loop, hoeveel km ik loop, wat mijn snelheid is en meer van dat soort interessante weetjes. Maar sinds een tijdje ren ik met het TomTom Multisport horloge, in plaats van met de app. Ik ben een beetje een strebertje, dus zelfs als ik alleen loop, wil ik graag sneller zijn dan de vorige keer… heel irritant. Maar met dit horloge van TomTom wél haarscherp vast te leggen. Geen heuveltje, dipje of juist piek blijft ongezien. Ik hou ervan!

TomTom Multisport

Het horloge bestaat uit een kunststof band waarin je het computertje klikt. En juist om dit kleine computertje draait het. Je kunt het losklikken van je horloge en aan een speciale USB-kabel aan je PC bevestigen. Zodra je dit doet voorzie je je horloge van een update zodat je GPS altijd up to date is en laad je de batterij op. En als je gelopen hebt, worden je run gegevens automatisch in een online programma gezet.

Run gegevens run results tomtom multisport

Je kunt de gegevens in verschillende programma’s uploaden, maar ik werk vooral met TomTom MySports. Wat kun je o.a. aflezen van je run:

 • Aantal KM’s en duur
 • Plattegrond van je run
 • Je gemiddelde pace (aantal min/km)
 • Aantal verbrande kcal
 • Evt. gelopen hoogteverschil

Multisport

tomtom multisport horloge loopband

Het gaat om een Multisport horloge, omdat je er naast hardlopen, ook mee kunt fietsen, zwemmen en ‘m op de loopband kunt gebruiken. Ondanks dat ik heel wat km’s af fiets in Amsterdam, voel ik (thank god) niet de druk om dit ook vast te leggen met mijn Multisport om te checken of ik wel sneller ben dan de vorige keer. Gooi mij in een zwembad en ik zink ter plekke. Dus tenzij het horloge ook diepte meet, lijkt de zwemfunctie mij verder overbodig. Op de loopband in de sportschool heb ik het horloge wel getest. Hoe het werkt, geen idee, maar de resultaten klopten. Leuk dus om je treadmill runs ook op te slaan in je run results online!

Voor- en nadelen

 • Een groot voordeel vind ik het uitlezen van je run gegevens op je PC. MySports van TomTom is een duidelijk programma en zo kun je gemakkelijk je vooruitgang vastleggen. Als je in training bent voor een run is dit toch wel een fijn extraatje en voor mij ook motiverend en leuk om af te lezen.
 • Een nadeel is het GPS signaal. Soms duurt het wat lang voordat het GPS signaal gevonden wordt. Dan zoekt het horloge een paar minuten naar het signaal en schiet ‘ie pas aan als ik al een paar honderd meter heb gelopen. Hierdoor mis ik die eerste meters dus in mijn resultaten.

Musthave?

Vind ik de TomTom Multisport een musthave? Ik ben er in elk geval super blij mee! Het is echt een aanwist in mijn runners garderobe. Maar ik waardeer het waarschijnlijk extra omdat ik serieus aan het trainen ben voor een halve marathon. Als je dat niet doet, volstaat de app op je telefoon vast ook. Maar wil je net wat meer weten, dan is het TomTom Multisport horloge een hele fijne gadget! tomtom multisport horloge

Meer info over het TomTom Multisport horloge vind je op de site van TomTom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 reacties

 1. Hey hallo,

  De app ‘DutchRunners’ vind ik ontzettend handig. Hiermee heb ik voor 1/2 marathon getraind, maar je kan hier zelfs mee trainen voor hele marathon volgens mij.

 2. Handig artikel. Ik twijfel ook al een tijd over een horloge, ik gebruik de micoach app, maar dat adidas horloge is gigantisch duur. Dus dan wordt het een ander horloge, maar dan moet ik alsnog mijn htc meenemen want anders ligt mijn micoach stil en dat is ook jammer :p
  Haha keuzes, keuzes.

  1. Hoi Britt,
   Ik gebruik op mijn telefoon altijd de app Runtrainer. Deze heb ik al vanaf het begin en werkt voor mij goed.
   Groetjes!
   Daisy