Yoga4all @ De Nieuwe Yogaschool

Sport  /   - 

Enige tijd geleden volgde ik een Yoga cursus. Een maand lang kreeg ik twee keer per week les van Michiel. Fijn voor mij: de cursus was gericht op beginners. Ik heb de afgelopen jaren her en der wel eens een yoga lesje gevolgd, maar het nooit écht doorgezet. Een goede basis cursus kwam dus als geroepen! Sinds kort geeft Michiel ook les bij de nieuwe yogaschool De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam (volg je ‘m nog?!). ‘De Nieuwe Yogaschool’ is inderdaad de naam van ‘de nieuwe school’ van yoga goeroe Johan Noorloos. Michiel nodigde mij uit om daar ook nog eens een lesje van hem te volgen: Flow4all.

De Nieuwe Yogaschool

En zo toog ik vorige week voor dag en dauw naar de Jordaan om stipt om 7.30u plaats te nemen op mijn yoga matje! Toen mijn wekker om 06u ging heb ik mij wel een keer of 80 afgevraagd wat ik in hemelsnaam aan het doen was op dit tijdstip. Maar eenmaal op mijn matje besefte ik dat dit het beste idee ever was. De yoga studio was namelijk prachtig: buiten was het nog donker, binnen kaarsjes aan, een klein groepje, lekker warm… Zen as can be 😉 de nieuwe yogaschool studio

De les was heel fijn. Ondanks mijn (eeuwigdurende) schouderblessure kon ik goed meedoen. Op een paar ‘soort van plankjes’ na dan. Flow4all yoga (basic flow yoga) is namelijk voor iedereen geschikt. Het duurt een uur, is toegankelijk en niet té zwaar. Maar denk niet dat het alleen maar ontspannen is hoor! Veel poses zijn behoorlijk pittig. Je staat soms lang in een bepaalde houding, wat veel kracht en uithoudingsvermogen van je spieren vereist. De dag erna had ik behoorlijke spierpijn, voor mij een teken dat ik goed bezig ben geweest en mijn lichaam heb uitgedaagd.

Michiel legde na de les uit dat ademhaling erg belangrijk is. Je ademt je als het ware door de oefeningen heen. Iedere beweging doe je op een ademheling, hierdoor is het een soort van meditatie in beweging – al klinkt dat zweveriger dan het in werkelijkheid is. Verder ben je bij Flow4all yoga vooral bezig met verlengen en stretchen van je spieren. Ik ben redelijk stijf door het vele hardlopen, waardoor ik dit heel prettig vind van yoga. Zo compenseer ik het een beetje naar mijn idee!

Na deze yoga class ben ik weer helemaal yoga minded. Ik wil dit écht vaker gaan doen. Ik voel dat het iets met mijn lichaam doet (want spierpijn), mijn spieren worden langer en soepeler (op den duur) en ik voel me er mentaal goed bij (omdat het voor mij echt even een momentje van rust in alle chaos is). Mijn goede voornemen voor 2014: vaker een yoga class volgen! Al leg ik de lat qua frequentie ook weer niet te hoog, want een doel moet wel haalbaar zijn anders levert het alleen maar frustratie op. En da’s dan weer niet zo zen 😉

Meer weten over Michiel (hij is naast yoga leraar namelijk ook masseur).

Meer weten over De Nieuwe Yogaschool.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties