Onze favo foto gadget: de iPhone 7 Plus

Food  /   - 

Zolang ik met een telefoon kan bellen, whatsappen, internetten en hij verder gewoon goed werkt, vind ik het al gauw prima. Ik hoef nooit zo nodig het nieuwste van het nieuwste model. Maar toen ik voor I Love Health aan de slag ging, en regelmatig foto’s moest maken van receptjes, events en andere producten, zag ik dat een goede camera toch echt wel een must is, wil je een mooi plaatje schieten en spullen of recepten tot hun recht laten komen. Daarom besloot ik een tijd geleden om eens de professionele camera van mijn broer te lenen. Zo’n spiegelreflex ding. Heel gaaf en stoer, maar ik snapte er helemaal niks van. Te ingewikkeld, te veel moeite voor een vrij simpel fotootje, dus dat werd hem niet. Ik ging voorlopig maar gewoon door met de camera op mijn iPhone 6. Met het juiste licht, lukte het meestal ook wel prima om een foto te maken. Tot Daisy de iPhone 7 Plus ontdekte en daar mega enthousiast van werd (hallo mooie blogfoto’s!!) en ik vervolgens ook. Holy moly, wat maakt dat apparaat mooie kiekjes. Maar echt.

Om even een ideetje te geven, direct hieronder wat food foto’s gemaakt met de iPhone 7 Plus (portret functie). En onderaan de blog nog foto’s in de categorieën zon, zee en strand en portretten.

Food foto’s gemaakt met de Iphone 7 Plus bukit cafe, yoghurt, fruit cocktails, sunset, la brisa, bali

broodje feta avocado smash met kiemen i love health retreat bali, najaar 2017, smoothie, juice i love health retreat bali, najaar 2017, crate broodje, wortel hummus, geitenkaas, de wasserette amsterdam

Een goede camera dus

Je begrijpt natuurlijk wel, dat ik die 7 Plus ook moest en zou hebben. Dus op naar de winkel, waar ik me even haarfijn heb laten uitleggen waarom deze camera zo goed is en verschilt met de rest van alle telefooncamera’s.

Scherpstellen, inzoomen, portretfunctie…

Vaak wordt gedacht dat een foto beter wordt als een camera veel megapixels heeft. Maar dat is niet het geval. Het gaat onder andere om de combinatie megapixels, sensor en diafragma. Een pixel is een kleurpuntje. Een foto bestaat uit miljoenen van deze kleurpuntjes. Meer pixels betekent meer detail en een hogere resolutie. Een megapixel bestaat uit 1 miljoen pixels. De iPhone 7 Plus heeft een 12-megapixel camera’s. Dat betekent dus dat een foto van deze iPhone bestaat uit 12 miljoen pixels, waardoor je een mooi scherp beeld hebt.  Maar de iPhone 7 Plus heeft niet één maar twee 12-megapixel camera’s aan de achterkant. En dat maakt deze camera vooral heel leuk! De ene camera heeft een groothoeklens en maakt foto’s zoals je gewend bent. De andere camera heeft een telelens. Gecombineerd kun je met deze DUO camera’s de beste en scherpste ingezoomde foto’s maken. En ook kun je doormiddel van deze functie een bepaald punt in je beeld scherpstellen, waardoor de achtergrond vervaagd. De portret functie noemt iPhone het. Ideaal voor ons om bijvoorbeeld gerechten te fotograferen. De troep op het aanrecht, verdwijnt heel handig met 1 druk op de knop 😉 Zie alle food foto’s hierboven.

Daarnaast zorgen een snellere sensor (die vangt het licht op) en een lager diafragma (bepaalt hoeveel licht er op de sensor valt) er voor dat je met deze telefoon betere foto’s kunt maken bij weinig licht. Bijvoorbeeld in huis, tijdens een concert of buiten als het schemert, maakt de iPhone 7 Plus alsnog duidelijke foto’s. Kortom, een heel fijn apparaat dat voor ons een hele uitkomst is.

Zon, zee, strandfoto’s daisy, mentawai islands, alit resort, palmboom daisy, mentawai islands, aloita resort daisy, mentawai islands, aloita resortdaisy, mentawai islands, aloita resort kokosnoot, bali

Net zo goed als een spiegelreflex?

We begrijpen uiteraard ook wel dat het niet kan tippen aan een echte fotograaf met een dure spiegelreflex, maar voor ‘ons’ als niet-professionele fotografen, zonder dure en ingewikkelde camera, is dit dé oplossing! Geen zware camera op zak, geen moeilijke instellingen, je kan het gelijk uploaden op je social kanalen… ideaal. Wij zijn fan. Maar dat had je vast al door..

Portretten daisy, mentawai islands, aloita resort daisy, kokosnoot, bali daisy en roij daisy, diner, wijn, gemaakt met Iphone 7 Plus daisy, outfit gaypride 2017, gemaakt met Iphone 7 Plus daisy, groene smoothie, juice, sap, gemaakt met Iphone 7 Plus

Psst. Inmiddels is ook de iPhone 8 uit. Deze camera is minstens zo goed als de 7 Plus, maar hebben we nog niet getest, dus daar kunnen we nog niets zinnigs over zeggen

Liefs Daisy & Mirte

BewarenBewarenBewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie