Review Fitbit Versa // De nieuwste fitbit!

Fashion, Sport  /   - 

Woehoe! Fitbit heeft een nieuwe gadget: de Fitbit Versa. Deze smartwatch telt niet alleen je stappen, hij is ook nog eens waterdicht, voorzien van coaching en workouts on screen én je kunt contactloos betalen. Meldingen van je smartphone komen binnen op de smartwatch en je krijgt een melding wanneer je wordt gebeld. Ohja, en wanneer je te lang stil zit, herinnert de Fitbit Versa je er aan om even wat stappen te zetten. Mega handig!

Eerder schreven wij al eens een review over de Fitbit Ionic. In vele opzichten lijkt deze op de Versa, met als grootste verschil dat de Fitbit Versa meer verschillende kleuren bandjes heeft en een stukje goedkoper is. Via Fitbit kun je gemakkelijk de 2 smartwatches vergelijken.

Tools van de Fitbit Versa

Customizen

De Fitbit Versa kun je helemaal customizen naar jouw smaak! Je hebt keuze uit een heleboel verschillende bandjes, die je ook nog eens makkelijk kunt verwisselen, zodat jouw Fitbit altijd bij jouw outfit past. Het klokje is er in het zwart, zilver of rosé goud, die je vervolgens kunt combineren met talloze bandjes. Ik heb een rosé gouden watch met een roze bandje. Hoe cool is dat? Daarnaast heb ik er nog een grijs leren bandje bij, zodat ik hem altijd kan combineren.

Ik heb de middelste Fitbit in de bovenste rij!

Workouts on screen + coaching

Even geen motivatie voor een workout? Je maakt het jezelf nu super makkelijk! De Fitbit Versa coacht je door een workout heen. Kies een leuke op het touchscreen, zoals een ab-workout van een kwartier. Gaan met die banaan!  Het touchscreen is goed zichtbaar in de felle zon, maar ook in of onder water (je kunt hem dus ook omhouden tijdens het zwemmen, handig!). Je Fitbit activeert door je pols naar je toe te draaien of met een druk op een van de knopjes aan de zijkant.

Nauwkeurige tracking

De Versa houdt al je beweging nauwkeurig bij. Het aantal stappen, afgelegde afstand, verdiepingen/trappen, verbrande calorieën en actieve minuten. Je kunt alles makkelijk terugzien in de Fitbit App of door het menu omlaag te swipen en het overzicht te bekijken. Naast je beweging trackt de Fitbit ook nog eens je gemiddelde en rust hartslag, slaapritme én berekent hij jouw cardio fitness level: dit zegt iets over jouw conditie. Daarnaast kun je in de app of op je smartwatch allerlei doelen stellen: aantal stappen, calorieën verbranden, water drinken en slapen. Versa herinnert je er steeds even aan als je jouw doelen nog niet of juist wel hebt behaald.

Work-out tracker

Naast een workout waarbij de Versa je motiveert en vertelt wat je moet doen, kun je natuurlijk ook je eigen workout tracken. Tijdens jouw workout, van bootcamp tot zwemmen tot weight-lifting, kun je zelf kiezen welke gegevens je in beeld wilt zien: je verbrande calorieën, de tijd of bijvoorbeeld je hartslag. Als je klaar bent krijg je een handig overzicht van jouw sportsessie!

Muziek afspelen

Als je je smartwatch om hebt, hoef je in principe jouw telefoon niet meer mee te nemen naar de gym gaan of bootcampen. De route, snelheid, het aantal calorieën worden allemaal bijgehouden in de app. Daarnaast kun je met een draadloze headset (zoals de Fitbit Flyer) makkelijk muziek luisteren, je kunt meer dan 300 liedjes op je Fitbit zetten! Genoeg keuze tijdens je run dus.

Female health tracking

Ben jij niet zo nauwkeurig in het bijhouden van je cyclus? Je kunt het nu gemakkelijk invoeren in de Fitbit app.  Jouw Fitbit geeft vervolgens aan wanneer je volgende menstruatie er aan komt en wanneer je jouw eisprong hebt. Zo hoef je nooit meer voor verrassingen te staan.

Betalen met je watch

Met de Special Edition van de Fitbit Versa kun je zelfs super makkelijk contactloos betalen! Je kunt ervoor kiezen om een creditcard in te stellen en voortaan hoef je alleen nog maar je smartwatch te scannen. Je ontvangt later een bonnetje op je telefoon.

fitbit versa, review

Wat vind ik van de Fitbit Versa?

De afgelopen weken heb ik de Fitbit Versa getest. Ik heb allerlei soorten sporten gedaan, zoals hardlopen, zwemmen, krachttraining en bootcampen! De eerste dagen had ik het idee dat de watch nog even moest ‘wennen’. Zo zat ik die dagen 1,5 uur in de auto naar een vriendinnetje en tijdens deze rit telde de Fitbit zo’n 300 stappen. De dagen daarna heb ik hier gelukkig geen last meer van gehad.

Daarnaast heb ik gemerkt dat de Fitbit ook nog wel eens stappen telt als ik op de fiets of scooter zit, best wel vervelend. Daardoor zit ik soms opeens al op 10.000 stappen, terwijl dit duidelijk niet het geval is.

Tijdens het slapen heb ik de watch ook omgehouden. Hij meet het aantal uren dat je in diepe slaap of remslaap ligt en hoevaak je wakker bent geweest. Heel interessant om te zien! Als ik niet in slaap kon komen, probeerde ik af en toe een ademsessie. Tijdens een ademsessie begeleidt de Versa je 2 of 5 minuten lang in een rustige ademhaling. Even tot rust komen.

De batterij duur is best wel lang. Van mijn vorige Fitbit was ik gewend dat ik deze vrij snel weer op moest laden, maar de Versa gaat echt een aantal dagen mee. Op het doosje staat dat hij 4 dagen mee zou gaan, in mijn beleving was dit ietsje korter. Het scherm werkt wel super goed en is ook met felle zon goed te zien. Ook als het scherm nat is, kun je deze nog gemakkelijk bedienen.

De Fitbit Versa is absoluut een aanrader als je graag jouw activiteiten wil tracken en soms een extra duwtje in de rug nodig hebt. Het motiveerde mij echt om soms nog een rondje te lopen of wat meer te bewegen.

The Fitbit Versa kost €199,- en is o.a. te koop bij Bol.com

Heb jij ervaring met de Fitbit Versa, of met een andere Fitbit tracker, laat het ons weten in de comments!

X Lindelotte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *