Maak een bucketlist! // Dit is die van mij…

Health, Mind  /   - 

Ken je de film The bucket list? Zo niet, zet hem op je bucket list 😉 Twee mannen ontmoeten elkaar in het ziekenhuis waar ze allebei worden behandeld op de afdeling oncologie. Beide mannen zijn terminaal ziek en hebben niet lang meer te leven, maar wél nog een hoop dingen die ze graag nog willen doen. Op een dag besluit het tweetal om uit het ziekenhuis te ontsnappen om de lijstjes met dingen die ze ooit nog hadden willen doen te gaan uitvoeren.

Een bucket list is dus een lijst van alle dingen die je nog eens wil doen, maar ook de doelen die je wilt bereiken en dromen die je wilt vervullen. Het kan fijn zijn om deze dingen voor jezelf op te schrijven. Zo worden jouw doelen en dromen tastbaar. Op momenten dat je even niet meer goed voor ogen hebt wat jouw dromen en doelen zijn, kun je dit er bij pakken. Ga dus eens aan de slag met een bucketlist, het maakt niet uit of het om iets kleins of iets groots gaat, en pak deze er om de zoveel tijd eens bij. Kijk dan eens wat je al bereikt hebt!

Hoe maak je een bucketlist?

Hoewel ik altijd roep dat ik ‘geen idee heb wat ik allemaal nog wil’ ben ik er eens voor te gaan zitten. Op Just be You kwam ik een blog tegen over het maken van een bucketlist. Vragen die kunnen helpen bij het maken van jouw bucketlist zijn:

  • Wat zou je graag nog willen doen voordat je komt te overlijden?
  • Naar welke landen zou je graag willen zien?
  • Wat wilde je altijd al doen maar heb je nog niet gedaan?
  • Welke activiteiten zou je graag willen uitoefenen?
  • Wat wil je doen als geld geen rol speelt?
  • Welke mensen zou je willen ontmoeten?
  • Wat als een toverfee vannacht langskomt en je het ideale leven geeft. Hoe ziet dit er dan uit?
  • Wat wil je bereiken in de verschillende gebieden van je leven? Zoals gezondheid, liefde, familie, werk en sociale leven?

Lindelotte’s Bucketlist

Mijn bucketlist is nog lang niet af en er staan ook nog een hoop andere dingen op, maar een greep hiervan heb ik voor jullie in deze blog samengevat. Komt ‘ie dan:

10 km hardlopen

Voor vele is 10 km peanuts, maar voor mij klinkt dit nu nog als een hele opgave. Als ik deze heb afgevinkt, stel ik hem wellicht nog wel bij naar de halve marathon 😉

Een andere taal leren

En dan wil ik echt vloeiend een andere taal leren spreken én schrijven. Nederlands en Engels beheers ik prima en een klein woordje Duits, Frans en Spaans gaan nog nét. Ik zou heel graag een andere taal vloeiend willen leren spreken, het liefste door een taalcursus te volgen in een ander land.

In het buitenland wonen

Ik heb 3,5 maand op Curacao gewoond voor mijn stage. Hoewel het echt niet allemaal even leuk was, heb ik hier zo van geleerd en zo’n leuke tijd gehad. Ik zou – later als ik groot ben 😉 – absoluut nog eens een tijd in het buitenland willen wonen.

Terug naar Curacao

Zo komen we gelijk op het volgende aan. Wanneer je een tijdje in een ander land hebt gewoond, gewerkt of stage hebt gelopen, betekent dat dat je voor altijd op 2 plekken ‘thuis’ bent. Ik denk dat ik altijd heimwee zal hebben naar één van de twee.

bucketlist, curacao, lindelotte

Een eigen boek schrijven

Ooit op een dag… Een eigen boek is al vanaf heel kleins af aan een grote droom. Ik zou graag mijn passie voor koken en eten willen delen, maar ook graag mijn struggle met (gezond) eten. Een beetje van allebei dus.

Alleen reizen

Ik ben helemaal niet goed in alleen zijn. Ik ervaar altijd een soort onrust als ik alleen ben. Toch zou ik graag alleen een reis willen maken. Gewoon op mezelf aangewezen zijn en nieuwe mensen leren kennen.

Op de bonnefooi

Ik wil graag een keer naar Schiphol gaan met een koffer vol met van alles wat en het goedkoopste vliegticket boeken wat er op dat moment te vinden is.

Alleen een avondje uit

Zoals ik net al schreef, ben ik niet zo goed in alleen zijn. Toch zou ik graag de rust willen vinden om gewoon oké te zijn met dat alleen zijn en eens in mijn eentje uit eten gaan en daarna naar de film. Gewoon een avondje uit met mezelf.

Huilen van geluk

Ik hoop dat ik op een dag zo’n groot geluk voel dat ik kan huilen van geluk. Natuurlijk heb ik al vele mooie geluksmomenten meegemaakt en gevoeld, maar toch hoop ik dit op een dag te voelen.

Slapen onder de sterren

Een heldere nacht, een kleedje en een deken. Dit wil ik absoluut nog een keer doen.

bucketlist, lindelotte

Zonsopgang en -ondergang bekijken

Ik heb wel eens een zonsondergang gezien terwijl ik op het strand zat of een drankje zat te drinken. Toch ben ik nooit bewust vroeg op gestaan of gaan zitten voor een zonsopgang/-ondergang. Gewoon echt eens bewust kijken hoe de zon opkomt of ondergaat, zonder telefoon, druk geklets en andere afleidingen.

1 maand vegan

Ik zou graag eens 1 maand lang vegan leven en kijken wat dit doet voor je lichaam en mind. Ik eet vrijwel geheel vega en soms ook wel eens vegan, maar ik heb dit nooit een maand lang achter elkaar volledig gedaan. Vaak merk ik dat wanneer ik mezelf iets opleg, ik alleen maar meer behoefte krijg om het tegenovergestelde te doen. Toch staat dit absoluut op mijn lijstje, uit nieuwsgierigheid naar wat het doet.

Mensen inspireren

Ik hoop dat ik mensen kan inspireren en iets kan betekenen voor iemand door mijn mindset en de manier waarop ik in het leven sta.

Een jaar een dagboek bijhouden

Haha ik denk dat dit geld voor bijna iedereen: ik heb zóveel dagboeken bijgehouden en nooit volgehouden. Ik zou graag eens een jaar lang een dagboek bijhouden en ook echt volhouden.

Alle continenten bezoeken

Ik hoop dat ik over 100 jaar (ja, zo oud wil ik echt wel worden) alle continenten een keertje heb bezocht.

bucketlist, reizen

Gelukkig zijn in mijn lijf

Last but not least. Iets waar ik steeds weer kleine stapjes in zet. Op een dag hoop ik dat ik volledig happy ben met mezelf, en dat hoeft echt niet afgetraind of 5 kilo lichter te zijn, en dat ik mij écht goed voel in mijn lijf, hoe dat bij mij past. Gewoon lekker in m’n vel. Een mooi doel om naar toe te werken, niet waar?

Wat staat er op jouw bucketlist? Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Liefs, Lindelotte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *