6 eyeopeners van een weekje detoxen

Health  /   - 

Als er iets is waar de meningen over verdeeld zijn is het wel detoxen. De een vindt het heerlijk en de ander vindt het maar een onzinnig idee. Zoals jullie misschien nog wel weten heb ik vorig jaar met Detox & Reload een detox-week op Ibiza gedaan. En ik vond het zo fijn! Echt ultiem genieten en verwend worden! De fout die vaak wordt gemaakt is dat detoxen wordt gezien als een kuurtje waarmee je alleen je lichaam even mee op schoont. Maar detoxen is juist een combinatie van verschillende factoren waardoor je lichamelijk en geestelijk weer in balans komt! Daarnaast leer je veel over voeding en de effecten hiervan op je lichaam. Om wat meer duidelijkheid te geven over wat detoxen precies inhoudt, hebben de dames van Detox & Reload Holidays 6 eyeopeners die je tijdens een detoxweek ervaart voor je op een ritje gezet

Voeding

Detoxen is zeker geen afzien! De sappen uit de slowjuicer en de goed gevulde groentensoepen, die meer lijken op stamppotjes, zijn heerlijk van smaak. Het menu is gevarieerd, er staat elke dag een andere soepje op het menu. Je hoeft dus echt niet bang te zijn om honger te lijden tijdens een detoxweek! (Dais: dat kan ik beamen!!)

6 eyeopeners Bewustwording

Tijdens het detoxen leer je ook je normale dagelijkse voeding waarderen, juist omdat je deze een weekje niet tot je beschikking hebt. Op deze manier reflecteer je op je eigen voedingspatroon. En je wordt je ook meer bewust van de mensen van wie je energie krijgt. Vergeet niet waar je vandaan komt en wordt (weer) bewust van jezelf.

IMG_5515 Vitaliteit

Je zult merken dat je na afloop van een ochtendworkout – yoga, bootcamp, wandelen of zwemmen – je dag nog vitaler start. Ook ’s avonds met de kippen op stok gaan en s’ochtends weer vroeg uit de veren draagt bij aan een vitaler leven. Door dit vast te houden in je dagelijkse routine kun je hier ook na de week de vruchten van plukken.

6 eyeopeners Genieten

Een detoxkuur laat je helemaal in het hier en nu zijn, zodat je leert genieten van het moment. Belangrijke thema’s zijn loslaten en tot jezelf komen. Wees lief voor jezelf!

6 eyeopeners Proeven

Je ervaart hoe het is om helemaal “back to basic” te gaan. In de plantaardige smoothies en soepen proef je de smaken op zijn puurst zonder alle overbodige toevoegingen. (Dais: en die zijn echt héérlijk! Knap hoe je met zo ‘weinig’ zo veel lekkers kunt maken. Chef Corina overtreft zichzelf elke keer!)

Ibiza Detox & Reload Holidays
Twee van de heerlijke sapjes en smoothies die ik gedronken heb.

Inspireren

Je volgt kookworskhops, krijgt informatie over voeding en beweging zodat je weer helemaal geïnspireerd naar huis gaat!

6 eyeopeners Wat zijn jullie ervaringen met detoxen? Zou je het een keer willen proberen, of juist niet?

Ik ga deze zomer in elk geval weer een weekje op detox vakantie met Detox & Reload Holidays. Ik kijk er nu al zo naar uit! Oeeeeee… aftellen!! Meer weten over Detox & Reload, check dan hun site!

xxx

Daisy & Mare

Bestel het I Love Health boek hier – zonder verzendkosten!

En volg je I Love Health al op Facebook, Instagram, Pinterest en Twitter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie