WIN: 5 x Superfood Banana Spears

Food, Win  /   - 

Banana Spears zijn één van de populairste superfoods van het Superfood Centre. Maar ik kende het nog niet… shame on me. Daarom ben ik er gelijk even ingedoken! Ik mag namelijk vijf zakken Banana Spears onder jullie verloten. Reden genoeg om de Spears onder de loep te nemen!

Waarom Banana Spears superfoods zijn:

Banana Spears zijn stukjes gedroogde banaan. En dan niet de normale gele banaan zoals wij die kennen, maar rode bananen die pas (hand)geplukt worden als ze volledig gerijpt zijn. Door dit rijpingsproces zijn de bananen rijk aan vitaminen en mineralen. En hoe roder de vrucht, hoe meer caroteen en vitamine C. Banana Spears zijn een goede bron van vezels, kalium, vitamine C en B6.

 • Het kalium in de spears vermindert het risico op hart- en vaatziekten en helpt bij het behoud van een gezonde bloeddruk.
 • De voedingsvezels in de bananen helpen bij een gezonde spijsvertering en een lage bloedsuikerspiegel.
 • Bananen bevatten polysachariden, pectine genoemd. Pectine helpt (ook) bij een normale spijsvertering en het verlichten van constipatie.

Met recht een super food dus!

Hoe eet je de Banana Spears?

Win: Banana Spears Bij het openen van de zak was ik verrast. Wat een gekke dingen! Donkerbruin, verschrompelde, kleffe banaantjes. Maar laat je hierdoor niet afschrikken. Bij het eerste hapje was ik direct fan. Hartstikke lekker namelijk! Het is heel stevig van structuur en het smaakt lekker zoet.

Ik heb een paar Banana Spears in kleine stukjes gesneden en ze verwerkt in een superfood snack mix: walnoten, goji bessen, krentjes en stukjes Banana Spears. Neem een handje van de mix als tussendoortje of meng het door je yoghurt of havermout bij het ontbijt. Banana Spears in snack mix

Ook kun je de Banana Spears door je smoothie of shake mixen. In dat geval kun je ze het beste een uur in water laten wellen. De spears geven een natuurlijk zoete smaak aan je smoothie.

Wat moet je doen om de Banana Spears te winnen?

That’s it!

De winnaars worden bekend gemaakt in de comments onder dit bericht en op Facebook. Dus houd het goed in de gaten.

Good luck!

Kun je niet wachten tot je weet of je gewonnen hebt? Bij het Superfood Centre in Amsterdam zijn de Banana Spears te koop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

54 reacties

 1. HOERA! De winnaars zijn bekend!!
  Dank jullie wel allemaal voor de vele reacties en leuke omschrijvingen waarom jullie willen winnen. Het liefst zou ik iedereen een zak geven… maar ik heb er ‘maar’ 5 te verloten!

  De winnaars van de Banana Spears van het Superfood Centre zijn:
  – Laura (27 sept reactie)
  – Celeste (27 sept reactie)
  – Jiska de Wit (27 sept reactie)
  – Anouk (8 okt reactie)
  – Sander (10 okt reactie)

  GEFELICITEERD!!
  Sturen jullie alsjeblieft een mailtje naar info@ilovehealth.nl met daarin jullie adresgegevens? Dan komt het helemaal goed!

  Alle andere deelnemers: DANK JE WEL! Ook namens http://www.superfoodcentre.nl!

  Groetjes,
  Daisy

 2. Ik ben een vervend bezoeker van alle organic/ health stores in mijn omgeving, k probeer bijna elke dag wel een nieuw receptje met een of andere superfood; I m hooked! En daarbij; ik voel me geweldig! Van kleins af aan ben ik avontuurlijk geweest en wil alles uitproberen, zo ook deze zwarte gekke rakkers!! Kunnen deze ok in mijn recepten boekje.o

 3. Ik doe mee omdat ik alle soorten superfoods graag uit wil proberen en van deze heb ik nog nooit gehoord. Ben erg benieuwd, ze zien er niet lekker uit maar banaan is altijd lekker!