Eetdagboek van health lover Susanne

Eetdagboek, Food  /   - 

Na zo’n tien, misschien wel 20, eetdagboekjes op de site, kan ik wel concluderen dat jullie het heerlijk vinden om rond te neuzen in andermans eetdagboek! Of gewoon om wat inspiratie op te doen. Want dat is toch soms wel lastig, elke dag weer wat lekkers én gezonds te maken. Ik krijg dan ook regelmatig de vraag van bezoeksters of zij hun eetdagboekje mogen delen op I Love Health. Eén van hen is Susanne. Wat blijkt, zij is fotograaf en ze maakt zulke mooie foto’s, dat ik dit natuurlijk niet kon weigeren! Lees en kijk je mee?

Susanne: “Ik ben een health lover. Ik heb geen allergieën, volg geen dieet en ben helemaal tevreden met mijn gewicht. Maar toch eet ik bijna volledig suikervrij (af en toe een stukje extra pure chocolade), weinig gluten (nauwelijks pasta of brood, wel havermout), minimaal 3 stuks fruit, en misschien wel een kilo groenten per dag. Waarom? Gewoon omdat ik me er super goed bij voel! En… omdat ik zo erg van het leven geniet, dat ik vitaal > 120 jaar wil worden.” 🙂

Zondag

  • Ontbijt: Ik begin met een grote kom groene thee. Ik maak een smoothie van ½ avocado, een stukje rode kool, 1 witlofstruik, 1 citroen, 1 kiwi, verse gember, broccolikiemen, 1 tomaat, geweekt chia zaad, lijnzaad, goji bessen en geweekte noten (voor het verwijderen van fytinezuur laat ik zaden en noten altijd 1 nacht weken).
  • Lunch: Ik lunch met havermoutpap met geschaafde wortel en appel. Ik strooi voor het serveren nog wat walnoten, pompoenpitten en goji bessen erover.
  • Tussendoor: Ik maak een groene smoothie van peterselie uit eigen tuin, 6 verse dadels, ½ citroen, matcha en water. Het geeft me een heerlijke energieboost! Later eet ik nog een sinaasappel. Smoothie dadels en peterselie
  • Avondeten: Ik heb pizza gemaakt. De bodem heb ik gemaakt van gekookte quinoa, 5 eetlepels speltmeel, één ei en Italiaanse kruiden. Dit gemengd met weinig water en 7 minuten in de oven (180 graden) gezet. Vervolgens heb ik de bodem belegd met gewokte wortel, prei, broccoli en shiitake. Ik heb er een losgeklopt ei overheen gegoten, het geheel afgedekt met aluminiumfolie en nog 30 minuten in de oven gezet. Gezonde pizza

 

Maandag

  • Ontbijt: Ik maak een smoothie van een ½ avocado, peterselie uit eigen tuin, 1 struik witlof en 1 banaan.
  • Tussendoor: Een zelfgemaakte mueslikoek (ik maak in het weekend een voorraadje voor één week), een gekookt ei (op zondagavond kook ik ze meteen voor de hele week) en een appel. Gezonde muesli koeken
  • Lunch: Op zondag maak ik altijd een grote rauwkostsalade klaar, als voorraadje voor de komende week. Dit keer heb ik knolselderij en een halve rode kool in de keukenmachine geschaafd. Ik giet hier appelazijn over en bewaar dit afgedekt in een glazen schaal in de koelkast. ’s Ochtends schep ik wat over in mijn lunchtrommel en maak het op met noten en zaden (overnacht geweekt), ½ blikje kidney bonen en goji bessen. Salade rode kool knolselderij
  • Tussendoor: Ik neem nog een mueslikoek en maak een grapefruit klaar.
  • Avondeten: In mijn grote stoompan stoom ik een zoete aardappel met witte kool en kabeljauwfilet. Voor het serveren doe ik er extra virgine olijfolie, peper en kerriepoeder overheen.
  • Avondsnack: Ik drink een kop matcha thee
  • Sport: Ik ben naar mijn werk gefietst (18 km heen en weer 18 km terug).

Dinsdag

  • Ontbijt: Ik eet wat verse bosvruchten met geweekt chia zaad, lijnzaad, goji bessen en geweekte noten.
  • Tussendoor: Een zelfgemaakte mueslikoek, een gekookt ei en een peer.
  • Lunch: Ik eet mijn knolselderij –rode kool salade, met een ½ blikje kidneybonen (wat over is gebleven van de vorige dag), ½ komkommer, verschillende kiemen en bijenpollen. De kiemgroenten maak ik zelf; het is erg leuk om te doen!
  • Tussendoor: Ik neem biologische en probiotische yoghurt met 4 eetlepels havermout, een banaan en een beetje kaneel.
  • Avondeten: Ik maak kalkoenfilet met snijbonen, abrikozen en goji bessen klaar (zacht gegaard in kokosmelk met kurkuma en peper) en kook een mengsel van rijst met quinoa. Vlak voor het serveren strooi ik er een paar walnoten overheen. Snijbonen, kalkoen, quinoa, abrikoos - dagboek health lover
  • Sport: Ik ben met een vriendin een uur gaan steppen.

Woensdag

  • Ontbijt: Ik begin met een mok hibiscusthee. Ik neem een ½ liter biologische en probiotische yoghurt met 5 eetlepels havermout, geweekt chia zaad, lijnzaad, geweekte noten, gedroogde pruimen en kaneel.
  • Tussendoor: Ik snoep een bakje frambozen met cacao nibs en bijenpollen.
  • Lunch: Ik eet het laatste restje van mijn knolselderij –rode kool salade, met een ½ avocado, 1 struik witlof en geweekte noten. Ik eet er nog een gekookt ei bij. Salade lunch witlof, noten - dagboek health lover
  • Tussendoor: Een zelfgemaakte mueslikoek, een appel en een kiwi.
  • Avondeten: Ik eet gebakken zalm met bloemkool, broccoli en gekookte quinoa.
  • Sport: Ik ben naar mijn werk gefietst.

Donderdag

  • Ontbijt: Ik maak een smoothie van ½ avocado, 1 stuik witlof, 1 banaan en een gekookt ei. Door het gekookte ei wordt de smoothie mooi romig en zorgt voor een langdurig verzadigd gevoel.
  • Tussendoor: Een bakje frambozen met geweekt chia zaad, lijnzaad en noten.
  • Lunch: Ik heb gisteravond een wrap gemaakt van wortel, tofu en verschillende kiemen, omwikkeld in sla en rijstpapier. Ik eet er een grapefruit bij. Wraps van rijstvellen met tofu en wortel - dagboek health lover
  • Tussendoor: Ik eet een appel. Een uur later neem ik biologische en probiotische yoghurt met 5 eetlepels havermout en een beetje kaneel.
  • Avondeten: We gaan naar Rawsome Food Café in Arnhem, onze bruidstaart ‘voorproeven’; we eten een overheerlijke punt taart, gemaakt van o.a. noten, gedroogd fruit, kokosolie en vers fruit. Ik heb meerdere foto’s gemaakt, maar hoe onze bruidstaart eruit komt te zien blijft nog even geheim 🙂 Rawsome diner: maaltijdsalade van gekiemde quinoa en groenten - dagboek health lover Verder eet ik bij Rawsome een maaltijdsalade van gekiemde quinoa en verschillende groenten. Ik drink er nog een tarwegras shotje bij.
  • Sport: Met collega’s heb ik een lunchwandeling gemaakt (+/- 30 min).

Meer lezen van deze health lover?! Sinds kort deelt zij haar kennis over voeding en hoe dat makkelijk toe te passen is in het dagelijkse leven op food site Foodness. Nog meer mooie food foto’s vind je op Susanne’s eigen website.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 reacties

  1. Wat een inspirerend eetdagboek! Knap hoor! En slim om de koolsalade voor de hele week voor te bereiden! Die witlof en gekookt ei in de smoothie lijken me alleen niet lekker, maar misschien moet ik het een x het voordeel vd twijfel geven. Ben ook benieuwd naar het recept vd muesli reep!

  2. Super leuk dagboek! Ga zeker wat dingen maken! Die pizza klinkt goed! Is er misschien ook een recept voor de mueslikoek?

  3. Wauw, wat een doorzettingsvermogen om zo veel zelf te maken iedere dag en ieder weekend! En wat leuk dat je bij Rawsome bent geweest, ik kom zelf uit Arnhem en ben groot fan van Rawsome!

  4. Leuk dagboek! Veel gezonde inspiratie. Van witlof in de smoothie heb ik nog nooit gehoord! Is dit erg bitter, of proef je er weinig van? Ben benieuwd!

  5. Wat een heerlijk gezond eetdagboek! Wat een goed idee van de pizzabodem, dat ga ik ook eens proberen 🙂 Hoeveel quinoa gebruik je in het recept?

  6. Wat inspirerend! Ik vind het echt leuk om te zien dat je super lekkere maaltijden eet die suikervrij en grotendeels glutenvrij zijn. Je pizzabodem vind ik echt super leuk bedacht en gemaakt! Oh en leuk om eindelijk iemand met dezelfde naam tegen te komen, doe ik niet vaak!