Ötztal Oostenrijk, ga ik daar een maandje wonen?

Overig, Sport, Travel  /   - 

Sport is een belangrijk onderdeel van I Love Health en dus van mijn leven. Ik ben dol op hardlopen, fitness, yoga, boksen…. Maar waar mijn hart écht sneller van gaat kloppen is snowboarden. Jammer dat we dit in Nederland niet kunnen doen. Al zou er dan weinig van bloggen terecht komen ben ik bang… haha! Er is weinig wat me gelukkiger maakt dan een strak blauwe lucht, verse poedersneeuw, een zonnetje en dan de eerste sporen maken op de piste. LOVE. IT. Maar écht! Ik heb niet voor niks drie winterseizoenen in een skigebied gewerkt. Elke dag de piste op, wat was dat fijn! En stiekem zou ik best weer een tijdje in de sneeuw door willen brengen. Gewoon, een maandje naar de sneeuw, in de ochtend werken, ’s middags snowboarden en ’s avonds ook weer werken. Ik denk er serieus over na om dat echt te doen komend jaar. En wie weet ga ik dat wel doen in Ötztal in Oostenrijk. Dit skigebied heeft namelijk alles wat ik wil!

Ötztal

Het Ötztal vind je in de Alpen van Oostenrijk, in Tirol. Het Ötztal bestaat uit 3 skigebieden Sölden, Obergurgl-Hochgurgl en Hochoetz-Kühtai.

Sölden

Vooral Sölden staat al jaren op mijn lijstje om eens naar toe te gaan. Veel vrienden en familie zijn er al geweest en zijn er ontzettend enthousiast over. Sölden is toch een beetje de hotspot in de Alpen. Zo is de zelfs de officiële draailocatie van de nieuwste James Bond film ‘Spectre’! En als het goed genoeg is voor 007… dan denk ik dat ik mij hier ook prima kan vermaken! ötztal oostenrijk skigebied

Hochoetz

Hochoetz is echt een familiedorp. Het is ontzettend kindvriendelijk. Zo werken ze met de mascotte WIDI, een bergschaap die je bij diverse accommodaties terug ziet komen, zodat je weet dat het om een kindvriendelijke plek gaat.

Obergurgl-Hochgurgl

Obergurgl-Hochgurgl wordt ook wel de “diamant” van de Alpen genoemd. Nieuw deze winter is het Top Mountain Cross Point, wat een tolhuis, dalstation van de gondel, museum en restaurant herbergt. Sounds good, vind je niet?

In het hele Ötztal wordt veel aandacht besteed aan de infrastructuur op de piste. Goede en snelle liften, goed onderhoud van de piste, goede restaurants… heel fijn vind ik dat! Comfort is toch ook wat waard als je op de lange latten staat. In Sölden vindt bovendien elk jaar de eerste wedstrijd van de World Cup alpine skiën plaats. Dat zegt toch wel wat over de kwaliteiten van dit gebied. De accommodaties in deze gebieden zijn over het algemeen ook van zeer hoge kwaliteit, iets wat ik over bepaalde plekken in de Franse Alpen – waar ik vaak kom – helaas niet kan zeggen.

Voor wie een dagje piste wil overslaan of na een dagje skiën even goed in de watten wil worden gelegd, is Aqua Dome, de enige thermen van Tirol, the place to be. Niks lekkerder dan na een dag in de kou, een wellness in te gaan. Je spieren lekker ontspannen… als ik in Ötztal ben, weet je waar je me kunt vinden. Aqua Dome, ötztal oostenrijk

Ötztal: spanning en ontspanning in 1 dal! Van kindvriendelijk tot avontuurlijk!

Wie van jullie is er wel eens in Ötztal geweest? Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaring! En als je tips hebt voor lekkere restaurants, op de piste of in de dorpjes, leuke après-ski, winkeltjes of andere must-visits of do’s, laat het weten in de comments! X Daisy

[Advertorial – dit verandert echter niets aan mijn mening of oordeel over een product of merk]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties

  1. Ik ben er eens in de zomer geweest en heb in dat gebied gecanyoningt (natuurlijke waterglijbanen en klimmen door een rivierbedding) echt prachtig gebied.
    Oostenrijk blijft een van mijn faviete landen om heen te gaan.

    Heb je trouwens tips om werk te vinden voor een winterseizoen, ik ben namelijk op zoek 😉
    Ben bijna klaar met mijn studie en het lijkt me heerlijk om er even op uit te gaan, zeker zon werkvakantie lijkt me wel wat!