Handige tips voor wanneer je op de fiets naar je werk gaat

Blog, Health, Sport  /   - 

Ik woon in de stad, dus met de auto naar werk is geen optie. MIjn fiets is dus mijn beste vriend! We zien het steeds vaker dat veel mensen hun auto laten staan en lekker met de fiets naar het werk toe gaan. Natuurlijk is dit aantal in de zomermaanden een stuk hoger dan in de herfst- en winter, maar laat het wel zien dat we er bewust mee bezig zijn. Niet alleen heeft het de nodige voordelen voor het milieu, aangezien je de uitstoot van jouw deel van de CO2 reduceert, maar heeft het ook ontzettend veel praktische voordelen. Stel dat je iedere ochtend in de spits moet wegrijden naar je werk, dan is de kans vrij groot dat je met de fiets een stuk sneller bent. Daarbij komt ook dat je vaak een stuk fitter op je werk arriveert, aangezien je al de nodige kilometers met een heerlijke frisse wind in je gezicht hebt gefietst. Allemaal redenen om ervoor te kiezen met de fiets naar het werk te gaan. Ben jij nu ook voornemens wat vaker de fiets te pakken? Dan hebben wij een aantal handige tips voor je.

Waarom elektrisch fietsen ook goed voor de gezondheid is?

We hebben het al even genoemd, maar op de fiets naar je werk heeft natuurlijk allerlei handige voordelen. Een van de voordelen is dat het je geld scheelt, aangezien je niet met de auto of het openbaar vervoer hoeft. Daarbij komt ook dat je lekker beweegt, waardoor elektrisch fietsen ook goed voor de gezondheid is en je fris en fruitig op je werk verschijnt. Hoe fijn is het om bijvoorbeeld in de zomer heerlijk op je elektrische fiets te kunnen stappen en je niet druk hoeft te maken of de airco van je auto het wel doet. Daarnaast maak je ook je hoofd lekker leeg na een dag lang werken, zodat je alle drukte van de dag van je schouders kunt laten glijden. Ik fiets al 4 jaar elektrische en ik wil echt nooit meer anders!

Zorg voor een goede e-bike

Fietsen naar je werk is natuurlijk vanuit meerdere opzichten ontzettend goed. Toch is het wel aan te raden om met een e-bike naar je werk te gaan. Dit heeft als voordeel dat je een stuk sneller bent, maar je ook niet bang hoeft te zijn dat je bezweet aankomt op je werk. Belangrijk is wel dat je kiest voor kwaliteit, aangezien je straks 5 dagen per week de nodige kilometers moet wegtrappen. Let daarnaast natuurlijk ook op de actieradius, zodat je niet bang hoeft te zijn dat je op de terugweg ergens halverwege zonder trapondersteuning komt te fietsen. Om de juiste keuze te kunnen maken, is het goed om een proefrit te maken op een heren- of dames e-bike bij verschillende partijen, zodat je niet alleen op basis van prijs een vergelijk kunt maken, maar je ook een goed beeld krijgt van de verschillende mogelijkheden die er zijn. Vaak kun je bij gerenommeerde partijen vrijblijvend een proefrit aan huis maken en waarbij de fiets zelf tussentijds naar wens kan worden afgesteld.

Zorg voor de juiste fiets kleding

Met de fiets naar het werk is net even anders dan wanneer je een lekkere warme auto instapt. Zorg er daarom dus ook voor dat je rekening houdt met je kledingkeuze en een goede lekkere warme jas aanschaft. Ben je voornemens om echt door weer en wind naar je werk te fietsen, dan is een regenpak ook geen overbodige luxe kunnen we je verzekeren. Het enige waar je wel even rekening mee moet houden, is dat wanneer je kiest voor een regencape, je natuurlijk een hele hoop extra weerstand krijgt en je accu daardoor wat sneller leeg kan gaan. Ik heb in de herfst standaard een poncho in mijn tas… je moet we hier in Nederland he!

Zorg voor een volle accu

Het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar er is niets zo vervelend dat wanneer je ‘s ochtends op je fiets stapt en je ziet dat je nog maar twee streepjes hebt. Nu is het vaak geen probleem om je accu op je werk op te kunnen laden, zodat je de terugweg weer met een volle accu naar huis kunt fietsen, maar je hebt wel een uitdaging wanneer je alleen voor de heenweg al niet genoeg hebt. Wen jezelf daarom dus ook aan om je fiets bijvoorbeeld iedere avond aan de lader te doen, zodat je niet bang hoeft te zijn dat je accu straks leeg is.

Hoe ga jij naar je werk? Ook op de fiets? En zo ja, elektrisch?

groetjes!

Team I Love Health

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *