Deze apps helpen jou met sporten en gezond eten!

Health, Sport  /   - 

Sporten en gezond eten is goed voor je health en mind, dat weten we allemaal. Maar wist je dat je smartphone je daarbij kan helpen door handige apps? Veel apps zijn gratis te downloaden en geven jou een extra steuntje in de rug op het gebied van sporten en gezond eten. En dat vinden wij mega handig!

Sporten

Er zijn apps die tijdens het sporten de activiteiten registreren en berekenen hoeveel calorieën je verbrandt. Je kunt hierbij een ‘wearable’ gebruiken, zoals een fitness band of smartwatch, maar dat hoeft niet per se. Tijdens het sporten is het daarentegen wel éxtra belangrijk om je smartphone te beschermen.  Bij het sporten loop je meer risico op beschadigingen, krasjes en barsten. Met een telefoonhoesje Casimoda is de bescherming ook nog eens trendy: lekker veel kleurtjes en printjes. Houden wij van.

Gezondheid

Bewegen zorgt voor meer energie en zorgt ervoor dat je lekker in je velt zit. Als je sport, gaat je hartslag omhoog. Hierdoor wordt endorfine aangemaakt wat zorgt voor een fijner gevoel. Een gezonde levensstijl verbetert de bloedcirculatie. Als je regelmatig sport en goed let op wat je eet, ben je gezonder en heb je meer energie. Je bent niet alleen minder snel moe, maar je slaapt ook beter. Je laadt je eigen batterij daardoor beter op, zodat je uitgerust aan een nieuwe dag begint. Win, win, win!

Sport-apps

Voor een fietser of hardloper is Run Keeper onmisbaar. Het is een veelgebruikte app waarmee je trainingsschema’s kunt downloaden. In een overzicht weet je precies hoeveel kilometer je aflegt en hoeveel calorieën je verbrandt. De Runtastic Sixpack is een ideale fitness-app. Het helpt je met het uitvoeren van oefeningen en is zowel voor beginners als voor gevorderden. Met instructies en filmpjes heb je in feite een personal coach. En dan nog een tip: de Sworkit is een app om thuis of op het werk fitness oefeningen te doen. De app heeft talloze schema’s die enkele minuten duren. Zo kun je in de pauze of tussendoor toch verantwoord bewegen.

Food(track) apps

Naast bewegen is voeding essentieel voor een gezond leven. Misschien ken je MyFitnessPal wel? De app rekent uit hoeveel calorieën je nodig hebt, houdt gemakkelijk bij hoeveel je hebt gegeten en hoeveel je die dag nog kunt eten. Gezonde maaltijd vind je eenvoudig met de Whole Food Recipe-app. Met deze app wordt de smartphone een receptenboek van gezonde maaltijden.

Dus: koop je leuk sportsetje en schaf een leuk telefoon hoesje aan. Hier kun je een leuk telefoon hoesje bestellen (dat geeft nieuwe motivatie, echt) en gaan met die banaan!

Liefs, team ILH

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *